Er du bare en lille smule med på mad-moden i København, har du nok særligt de seneste år hørt om den lune, japanske nuddelsuppe-succes ”Ramen” en gang eller to. De stilede Ramen Joints, der udelukkende specialiserer sig i de hypede fond-supper med nudler og masser af lækre toppings og spice, spirer nemlig frem i hele byen. Ramen er egentlig af kinesisk oprindelse, men i det 19. århundrede overtog det japanske køkken, og har sidenhen tilpasset, tilsmagt og finpudset til den ret vi kender (og elsker!) i dag.

Hvis du er træt af altid at gå med pommes, burgere og pizza når du bestiller ude, kan vi varmt anbefale denne japanske komfort-spise! Vi har derfor samlet 5 af byens bedste ramen spisesteder, som tilbyder take away i øjeblikket – god appetit!

Ramen to Bíiru - Ramen og øl i fornuftig forening

Ramen to Bíiru på Instagram

Mikkeller's Ramen to Bíiru (der passende betyder 'Ramen og Øl') er first movers når det kommer til at specialisere sig i den japanske nudelsuppe på Københavns madscene. Her kan du vælge mellem velsmagende, klassiske ramen-retter eller restaurantens egne spændende nykreationer. Er du tørstig, kan du med fordel vælge en Ramen Set Menu eller en Combo Deal og få en lækker specialøl fra Mikkeller eller en japansk Ramune-sodavand med i købet.

Når du bestiller take away fra Ramen to Bíiru anbefales det, at du varmer suppen igen. Se denne video for guidelines.

Adresse: Vesterbro, Nørrebro, Østerbro og Frederiksberg. Find den nærmeste her.
Website:
Ramentobiiru.dk
Prisklasse:
105-125 kr for ramen. 175 kr for en menu.
Udbringning?
Ja! Bestil gennem Wolt for levering, eller bestil her og afhent i nærmeste butik.

Kung Fu II - Autentisk 'izakaya'

Kung Fu Izakaya på Instagram

Hos Kung Fu II ønsker man at skabe samme autentiske stemning som på en traditionel japansk 'izakaya' - der kan oversættes til en 'kro'. Og selvom du i denne omgang bestiller din mad to go, kan kærligheden til det traditionelle og autentiske asiatiske køkken sagtens smages i de mange velsmagende, krydrede retter. Deres ramen er ikke en undtagelse - den er fuld runde, bløde og lækre umami-toner.

Adresse: Ravnsborggade 16, København N & Tivoli Foodhall
Website: Kungfubar.dk
Prisklasse:
En lille ramen koster 65 kr, en stor koster 125 kr.
Udbringning?
Ja! Levering via Wolt eller Just Eat. Ellers foregår både bestilling og afhentning i butikken.

Mr. Ramen - 7 veje til Japan

Mr. Ramen på Instagram

Hos Mr. Ramen på Vesterbro kan du kaste dig ud i intet mindre end 7 vidt forskellige bud på ramen-retten: Wantan, miso, tantan, shoyo, shio, tonkotsu eller den veganske på miso, sake og chili. Personligt kan jeg virkelig tale varmt for 'tantan'-versionen, der har SÅ meget smag, at det halve kunne være nok! Har du stor appetit, bør du også overveje nogle af de lækre sides. Bao, gyoza og wontons plejer at hitte bredt.

Adresse: Studiestræde 67, 1554 København V
Prisklasse:
110 - 125 kr for ramen.
Udbringning?
Ja! Levering via Wolt og Hungry.dk.

Wafu Ramen - Når simpelt bare er godt

Wafu Ramen på Instagram

Er du til de helt klassiske ramen-smage og retter, så skal du altså bestille din nuddelsuppe fra Wafu Ramen på Frederiksberg! Hér kan du vælge din favorit blandt menukortets 5 gennemarbejdede og lækre muligheder - uanset hvilken du vælger, vil du sent blive skuffet over den nemme og lunende aftensmad på hjemmeadressen. MUMS!

Adresse: Falkoner Alle 84 St 1, 2000 Frederiksberg
Website: Wafuramen.dk
Prisklasse:
109 - 119 kr for ramen.
Udbringning?
Ja! Levering via Wolt. Ellers foregår bestilling og afhentning i butik.

Ferment - Økologisk, solidt håndværk

Ferment på Instagram

I en lille kælder på Studiestræde findes Ferment - en skjult, moderne madperle, der serverer asiatisk fusionsmad af højeste skuffe. Deres ramen er lavet på hjemmelavede, gode, økologiske råvarer og smager dybt og fyldigt: Præcis som den skal. Det er solidt, umage og kreativt håndværk: SLURRRRP, siger jeg bare! Ferment har ikke mange forskellige ramen-retter på menuen, men dem de har, er en stor anbefaling værdig - også to go.

Adresse: Studiestræde 18, 1455 København K
Website: Ferment.dk
Prisklasse:
125 kr for ramen.
Udbringning?
Ja. Levering via Hungry.dk, eller bestil her og afhent i butikken.