Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Oplev streetfood på Refshaleøen

Annonce:

Refshaleøen – også kaldet Reffen – er blevet et centrum for mad, kreativitet og iværksætteri. Stedeter inspireret af street food markeder fra hele verden og ud over maden er initiativtagerne også interesseret i at skabe et sted, hvor nystartede virksomheder med fokus på miljø og recycling kan starte op. Refshaleøen er med andre ord også inspireret af de iværksætterhubs , der popper op i resten af verden. Det er initiativtagerne bag Copenhagen Street Food – Papirøen, der nu er flyttet til Refshaleøen for at få mere plads til at udfolde alle deres ideer.

Alle sanser kommer i spil

På Refshaleøen er der gode muligheder for at skabe rum for de madentreprenører og kreative iværksættere, som hele konceptet er bygget op om. Det kan altså blive vildere og større end på Papirøen. Håbet for Refshaleøen er at tiltrække både de lokale beboere og turister. Ud over street food og iværksætterhubs er der mange forskellige former for aktiviteter og events på stedet, som kan tiltrække mange typer af mennesker – og de er både for voksne og børn. På Refshaleøen arbejder man på at få alle sanser i spil både med hensyn til smag, syn, hørelse mm. og i tillæg trækkes der både på det lokale og det internationale.

Værksteder – kreative og bæredygtige

Der er i dag 14 værksteder med kreative iværksættere på Refshaleøen. Virksomhederne spænder over små enmandsvirksomheder og mellemstore virksomheder med flere ansatte. Ens for dem alle er, at de har en bæredygtig profil. Værkstederne er placeret i containere, som det enkelte firma har indrettet efter behov. Her kan de både producere og udstille deres produkter og naturligvis sælge dem til de besøgende kunder. Værkstederne er meget forskelligartede, der er blandt andet både kunsthåndværkere, designere og madproducenter. Nogle genbruger materialer og andre producerer miljøvenlige produkter. Og andre igen skaber kunstneriske og designmæssige løsninger i form af tatoveringer eller dekoration mm.

Madboder – et stort udvalg

Det, som Refshaleøen dog er mest kendt for, er den lækre street food, man kan købe i de mange forskellige madboder. Der er et meget stort udvalg af både europæiske retter og mere eksotiske retter fra hele verden. Det er også muligt at få både laktosefri mad, made uden gluten, økologisk mad, vegansk mad og vegetarisk mad. Til gengæld er der også mad til kødelskere og dessertelskere. Maden er tilberedt af gode råvarer. Så selvom den er forholdsvis hurtigt tilberedt, er den ikke sammenlignelig med den fastfood, vi ellers kender fra den lokale grillbar og burgerkæderne. Madboderne på Refshaleøen serverer lækre, nogle gange eksperimenterende retter fra hele verden, men med smagsoplevelsen i fokus. Læs eventuelt mere om at booke en Food truck til firmaevents eller privatfest her.

Events – for både børn og voksne

Det tredje ben som Refshaleøen står på er eventsdelen. Her tilbyder de både arrangementer for børn og voksne. For eksempel kan børn komme på iværksættercamps i skoleferierne. Her lærer de at tænke innovativt og kreativt og udvikler deres egne ideer fra start til slut. Derudover er der ofte koncerter på Refshaleøen samt foredrag og talks. De tilbyder også yoga, hvor alle kan komme og være med samt dans og andre sportsaktiviteter.

Emmer af kreativitet og liv

Alt i alt emmer Refshaleøen af liv og aktiviteter. Det er et spændende sted uanset, om man er lokal beboer, kommer længere væk fra i Danmark eller er fra udlandet. Man får et indblik i, hvordan en række mindre virksomheder arbejder for at skabe et bedre miljø ved at genbruge allerede producerede materialer eller ved at producere miljøvenlige produkter. Man kan købe unikke designprodukter fra de små kreative virksomheders containere. Herudover kan man få en fantastisk smagsoplevelse i de mange madboder. Der er ikke noget at sige til at Refshaleøen er blevet et populært sted at søge hen, for at få både kulturelle oplevelser og sanselige smagsoplevelser.

I samme kategori

Annonce
CV
55909C71-814A-4BAF-BAB7-0EBCE3B2B8F3_1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

16501360730_6670fa0fea_b
easter-1238665_1920

Populære kategorier

Information