Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Populære kunstnere overtager Nørrebros butiksruder

Nedlukningen af Danmark gik hårdt ud over både kunstnere og små  butiksejere. Derfor er der behov for at nytænke måden at udnytte den ledige plads på. Det mener den danske co-sharingplatform Spotly, som gentager succesen med en ny udgave af HUSLY: En online-fernisering af populære danske kunstnere. Denne gang lanceret som en artwalk d. 18. juni gennem Nørrebros gader, hvor udstillingen således både er tilgængelig online og i butiksvinduer på Nørrebro.

Kunst i nye rammer – i en ny virkelighed

HUSLY blev afholdt for først gang i april, som et initiativ til at hjælpe designere og kunstnere til at udstille deres værker digitalt, mens danskerne var sendt hjem. Ved den streamede fernisering deltog kunstelskere fra hele
landet – og kunstneren LinjeLinie solgte blandt andet to værker direkte på streamen.

Nu gentages succesen med HUSLY – som denne gang finder sted både online
og i Nørrebros gader, hvor Spotly inviterer til en artwalk, som leder forbi
prominente danske kunstnernavne som Poppy Kalas, Röd Studio, Lumière
Bricoleur og HuãHuã København, samt de nye stjerneskud Pelle Staack og
Kristina Lula Broen.

”HUSLY handler om at vise kunst i nye rammer. Både for kunstnere og for butiksindehavere. I april livestreamede vi ferniseringen, mens der var lockdown. Denne gang bruger vi vinduer som vores medie. Mange vinduer har stået tomme under krisen – og endnu flere vil stå tomme efter. Derfor lancerer vi nu HUSLY både online, hvor alle kan se med digitalt og købe de udstillede værker, og offline – hvor vi med en artwalk gennem Nørrebro både støtter lokalområdet og udstiller nogle af de mest populære danske kunstnere lige nu,” siger Aya Fabricius, Head of Creative Partnership hos Spotly.

HUSLY Nørrebro Artwalk starter d. 18. Juni på Jægersborggade 25 kl. 16 og så går deltagerne ruten – med gratis øl sponsoreret af Mikkeller.

Poppy Kalas

HUSLY Nørrebro Artwalk – 18. juni kl. 16-20

Starten går ved Jægersborggade 25 – hvor Spotly byder velkommen og Röd Studio udstiller

  • Næste stop er Jægersborggade 29 – vinduet hos Shenmen Akupunkter, hvor Poppy Kalas udstiller
  • Herefter Jægersborggade 43 – hos Inge Vincent Keramik, hvor HuãHuã udstiller smukke blomster-hoops
  • Dernæst Ægirsgade 19 – vinduet hos Urban Spaces_Cph, hvor man igen finder en udstilling af Poppy Kalas
  • Så Nørrebrogade 45, hvor Lumière Bricoleur udstiller i de to udstillingsmontrer ved indgangen til nr. 45
  • Og ruten slutter på Ryesgade 8 i et tomt hjørnelokale, hvor de to kunsttalenter Pelle Staack og Kristina Lula Broen udstiller.

Se hele programmet på her.
Artwalken er på torsdag d. 18/6, men udstillingen fortsætter online måneden ud på husly.co.

Spotly nytænker byrummet – til gavn for både kunstnere og ejendomsbranchen

Spotly er en proptechplatform, som er på vej til at revolutionere ejendomsbranchen. Den unge danske virksomhed har til mission at skabe liv i de tomme lokaler ved at give butiksindehavere mulighed for at udleje hele eller dele af lokalerne på kortsigtede lejeaftaler – helt ned til én dag – lidt på samme måde som vi kender det fra Airbnb.

Spotly formidler lejemål eller et ”spot” i et lokale til f.eks. pop-up-butikker, showrooms, kunstudstillinger eller udstillingsvindue til kampagner eller andet.

Det kommer butiksindehavere til gavn, fordi de kan supplere huslejen – men det er også godt nyt for kreative og kunstnere, som mangler steder at udstille deres kunst og produkter.

Helt simpelt – hvis du har ekstra plads eller tomme lokaler, bliver det annonceret på Spotly, hvorefter interesserede kan leje hele eller dele af lokalet for en midlertidig periode – på samme måde som man kender det fra ”co-sharing”-platforme som AirBnb. Spotly bringer dermed deleøkonomitanken til ejendomsmarkedet. Det skaber nogle helt unikke muligheder i en tid, hvor antallet af tomme butikslokaler i både store og små byer landet over er på sit højeste nogensinde, og mange små ejerdrevne eller uafhængige steder er under stort pres.

Spotly arbejder med spots fra tomme fabrikshaller på flere tusind kvadratmeter ned til 1m2 og en lejeperiode fra 1 dag til maksimalt 3 måneder. Spotly er grundlagt af Martine Moflag.

Tjek også vores “Guide: Det sker i juni” her, hvor du kan finde inspiration til andre arrangementer i juni.

I samme kategori

photo-1544213456-bc37cb97df74
Efterårsferie - SMK
Det sker i oktober
DinnerDays-4

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

VesterbroStreetpartyHeader-01
Frisør København
67107472_10157221515909933_1817492621929480192_n
microphone-3989881_1920

Populære kategorier

Information