Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

12 events du kan opleve til Kulturnatten 2023

Så kan både store og små kulturinteresserede godt begynde at glæde sig – for det er ENDELIG blevet tid til Kulturnatten, som er en festlige, spændende og oplevelsesrige aften i hele København. Fredag d. 13. oktober markerer ikke bare starten på skolernes efterårsferie – det er også den helt særlige aften én gang om året, hvor hele byens kulturliv smelter sammen og åbner sig til glæde og inspiration for os alle!

Skal du være med når mere end 250 museer, teatre, biblioteker, kirker, ministerier, parker og pladser fra kl. 18:00 byder velkommen til Københavns største årlige endagsbegivenhed? Læs med her, hvor vi har samlet 12 begivenheder, som du kan opleve på Kulturnatten!

Alt hvad du skal bruge for at gæste Kulturnatten er et Kulturpas. Et Kulturpas koster 110 kr. og giver fri adgang til alle Kulturnattens arrangementer og fri transport med bus, tog og Metro i hele Hovedstadsområdet kl. 16.00 – 04.00. Børn under 12 år deltager desuden gratis. 

Se hele programmet for Kulturnatten her

Smuk arkitektur, udstillinger, livemusik og kreativ workshop hos Den Sorte Diamant i København

Tag hele familien med til en funklende kulturnat og gå på opdagelse i Det Kgl. Biblioteks spektakulære bygninger! Oplev magien i Den Sorte Diamant efter mørkets frembrud. Kulturnatten byder på gratis adgang til udstillinger, kreative aktiviteter for børn samt musik med Yasmin Kirkegaard og band. Udforsk blandt andet årets store og anmelderroste særudstilling om computerspil, #DKgame – Skærmtrolde, lejemordere og togsurfere og udforsk bygningens mange spændende krinkelkroge.

Hvor: Det Kgl. Bibliotek – Den Sorte Diamant: Søren Kierkegaards Plads 1,
1221 København K
Hvornår: 18:00 – 00:00

Silent disco, (u)hygge og halloween blandt dyrene til Kulturnatten i Zoologisk Have

Kulturnatten - Zoologisk have
Zoologisk have

En stor del af verdens dyr er aktive om natten – og du kan blive endnu klogere på nogle af dem til Kulturnat i ZOO! Gå på opdagelse i Haven, der er forklædt i græskar og spindelvæv og fyldt med spisesteder og oplevelser. Aftenen byder bl.a. på et slimet værksted, hvor du bliver klistret ind i viden om slimede dyr og kan lave din egen slim. Vær også med til at lave græskar til Havens dyr, slå dig løs til silent disco mellem pingviner og kænguruer og se det sjove halloween-show for hele familien.

Hvor: Zoologisk Have: Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg
Hvornår: 18:00 – 00:00

Ballet og et kig i kulisserne på Det Kongelige Teater – Gamle Scene København K

Scener, foyerer og backstage emmer af teatermagi på Kulturnatten på Gamle Scene. Hele aftenen igennem kan man opleve optræden af Det Kongelige Teaters Balletskole og aspiranter samt overvære optræden med danserne i Den Kongelige Ballet. Man kan også vælge at gå ’sceneruten’ med et kig i kulisserne omkring scenen eller at gå ’kostume-/hatte-ruten’ og få en snak med et par af teatrets dygtige skræddere og modister. Begge ruter er åbne hele aftenen, og de kræver ikke reservation.

Hvor: Det Kongelige Teater – Gamle Scene: August Bournonvilles Passage 8, 1017 København K
Hvornår: 18:00 – 23:00

Kom til Kulturnat med fodbad og livemusik i Sofiebadet

Kulturnatten - Sofiebadet
Sofiebadet

Gå på opdagelse mellem marmor, terrazzo og unik arkitektur og hør historien om den gamle badeanstalt fra 1909, der overlevede takket være en gruppe ildsjæle på Chr.havn. Forkæl de ømme kulturnat fødder med et varmt fodbad og nyd et glas vin eller en tapas anretning i vores smukke højloftede baderum. Der vil være stemningsfuld livemusik fra kl 20-22.

Hvor: Sofiebadet: Sofiegade 15B, 1418 København K
Hvornår: 18:00 – 23:00

Oplev Folketinget indefra til Kulturnatten

Kulturnatten - Folketinget
Folketinget

Gå en tur på Borgen på egen hånd. Mød partierne og oplev Folketingssalen, Vandrehallen, Landstingssalen og Fællessalen på egen hånd. De fleste udvalgsværelser og gruppeværelser er også åbne.

Hvor: Folketinget: Rigsdagsgården 1, 1240 København K
Hvornår: 18:00 – 00:00

Hvide heste og gyldne kareter hos De Kongelige Stalde i København

Kulturnatten - De kongelige stalde
De Kongelige Stalde

Kom og vær med når De Kongelige Stalde igen i år byder på en storslået hesteopvisning. Oplev de smukke hvide heste, gamle kareter og meget mere på Christiansborgs næsten 300 år gamle udendørs ridebane. Opvisningen begynder kl. 19:00. Før og efter opvisningen vil der være åbent hus i De Kongelige stalde og Seletøjsmuseet.

Hvor: De Kongelige Stalde, Christiansborg Slot: Christiansborg Ridebane 12, 1218 København K
Hvornår: 18:00 – 00:00

Tag i Cisternerne og åben sanserne til Kulturnatten

Kulturnatten - cisternerne
Cisternerne

Gå på opdagelse i udstillingen Weaving The Light af kunstneren Kimsooja, og oplev hvordan lyset spaltes i alle regnbuens farver. Første del af aftenen vil være familieorienteret, med kreative workshops og sæblebobleshow på plænen. Senere kan man opleve udstillingen til tonerne fra det stemningsfulde elektroniske musikinstrument theremin, hvor der skabes lydbølger, der spiller sammen med stemning og farvespil i årets udstilling. Ovenover Cisternerne er der lysinstallationer og Dj´s.

Hvor: Cisternerne: Søndermarken overfor Frederiksberg Slot 0, 2000 Frederiksberg
Hvornår: 18:00 – 00:00

Skattejagt, karaoke og perleplader hos Cinemateket i København K

Gå på opdagelse på Det Danske Filminstitut i Cinemateket til dette års Kulturnat. Børn og eventyrlige sjæle kan drage afsted med et skattekort i hånden og komme ud i alle husets kroge. Slip din indre Sing Star løs, når vi åbner Cinematekets helt egen Karaokebar med et repertoire fyldt med de sprødeste filmklassikere. Derudover byder vi på en hyggelig perleplade-workshop i vores bibliotek, og som altid vil der være indslag i vores biografer – bl.a. spændende debatter og live-talkshow.

Hvor: Cinemateket – Det Danske Filminstitut: Gothersgade 55, 1123 København K
Hvornår: 18:00 – 00:00

Kom med bag om kulisserne til Kulturnat i DR Byen

Kulturnatten - DR Byen
DR Byen

DR Byen byder på et hav af arrangementer på Kulturnatten, hvor du både kan besøge studier, møde DR-folk på DR Scenen, møde børnenes favoritter, se special effects-show og meget andet.

Hvor: DR Byen: Emil Holms kanal 20, 999 København C
Hvornår: 18:00 – 23:00

En aften i gastronomiens tegn til Kulturnat på Hotel- og Restaurantskolen

Kulturnatten - hotel- og restaurantskolen
Hotel- og Restaurantskolen

Besøg Hotel- og Restaurantskolen og få en hyggelig og velsmagende aften sammen med os. Smag på en masse små retter, køb skøn mad med svampe i vores street food boder, tag en tur ned memory lane til vores ølsmagning med de glemte klassikere, nyd lækre cocktails og oplev tjenerne flambere. Du kan også blive klogere på mad, når videnskaben møder gastronomien og nyde alskens lækre kager. Uanset hvad du vælger, vil vi gøre vores bedste for, at du får en uforglemmelig aften sammen med vores elever.

Hvor: Hotel- og Restaurantskolen: Kjeldsgaardsvej 1 Ind ad porten, 2500 Valby
Hvornår: 18:00 – 23:00

Oplev Danmarkshistorien til Kulturnat på Nationalmuseet

Kom til Kulturnat på Nationalmuseet og få hele danmarkshistorien fra stenalderen til vores tid. Oplev en levende tidslinje, når vi præsenterer ’Danmarksshowet’ på scenen og få danmarkshistorien på en halv time fortalt af Nationalmuseets forskere. Dyk ned i de forskellige kapitler og bliv klogere på vores fælles historie, hug din egen stenalder-pilespids, kom på rundvisning i oldtiden, dyst i vikingequiz, smag renæssancens lutendrank, hør korsang og oplev 5000 års historie fortalt i en campingvog

Hvor: Nationalmuseet: Frederiksholms Kanal 12, 1220 København K
Hvornår: 18:00 – 00:00

En aften under trækronerne hos BaneGaarden i København SV

Kulturnatten - BaneGaarden
BaneGaarden

Oplev en magisk aften i den grønne oase, BaneGaarden. Vi byder på en aften spækket med madglæde, bålfade, DJ og hygge under trækronerne. PROGRAM: Kl. 19-19.30: Rundvisning med fokus BaneGaardens vision, historie og fremtid Kl. 20- 21: Fermenteringsworkshop med Søren Ejlersen (kræver tilmelding) Kl. 21: Oplæg med Søren Ejlersen Kl. 21: Yoga i Væksthuset (kræver ikke erfaring eller måtte, du kan blot dumpe forbi) Madboderne holder åbent hele aftenen og du får 15% rabat med Kulturpas.

Hvor: BaneGaarden: Otto Busses Vej 45, 2450 København SV
Hvornår: 18:00 – 23:00

I samme kategori

419770014_782367777251954_7485136211664181059_n
dsc7699
Dining Six. Cinco
Frisør København

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

VesterbroStreetpartyHeader-01
Frisør København
cover-1468234847176-28606331216a
K-benhavn-1

Populære kategorier

Information