Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Sådan finder du en bolig i København

Indlæg

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er svært at finde en bolig i København. Priserne er høje, og det gør det svært, at være med for den almene borger. Men der er nogle ting man selv kan gøre, hvis man ønsker, at øge chancen for en bolig i hovedstaden.

Skriv dig op til en lejebolig

Hvis du ønsker, at finde en lejebolig i København er der flere muligheder. Du skal starte med, at skrive dig op i diverse boligforeninger. Der kan være lang ventetid, på en bolig. Men det vil øge din chancer for, at få din egen bolig på et tidspunkt. Sørg for at undersøge, hvilke steder ventelisten er kortest. Hvis du allerede nu ved, at du skal bo i København på et tidspunkt i dit liv, bør du også sørge for, at bliver skrevet op allerede nu. På den måde undgår du, at skulle vente i lang tid når du endelig ønsker, at flytte til København. Jo før du skriver dig op, jo større chance er der for, at du får en bolig.

Hvis du er studerende, eller ved du skal studere snart. Kan du med fordel, skrive dig op til nogen af København studieboliger. Her er ventelisten kortere, end ved almindelige boliger. Dette skyldes at det mange steder kræver, at du er studerende mens du bor i boligen. Derfor er udskiftningen større, end den normalt plejer i boligforeninger.

Hvis du allerede har en bolig, et andet sted i landet, kan du i nogen situationer bytte. Dette betyder at hvis du finder en i København, som vil bytte med din bolig i f.eks. Odense, kan i få lov til det. Fordelen ved dette er også, at så er man allerede inde i en boligforening. Man kan herefter så også bytte rundt internt, hvis man ønsker en større eller mindre bolig. Du skal dog huske, at alle lejeboliger kræver et indskud. Hvis du ikke har dette, kan du undersøge mulighederne for, at låne dem hos Sparxpres.

Du kan blive nødt til, at gå på kompromis

Der er mange der har en forestilling om, at de kun kan bo i bestemte områder, af København. Men hvis ikke ens økonomi er til det, kan man være nødt til at gå på kompromis. Dette kan betyde, at man enten må flytte længere ud fra centrum. Det kan også betyde, at man er nødt til, at bo i en mindre lejlighed end man har været vant til.

Hvis du har svært ved, at finde din egen lejebolig i København, kan du prøve med en roomie. Det kan enten være, at du finder en person som, udlejer et værelse. Det kan også være, at du lejer en lidt dyrer lejlighed, hvor du så lader en person flytte ind i det ene værelse. På den måde får du råd til, at bo tættere på centrum. Derudover er det også sådan, at jo højere husleje man kan betale, jo nemmere er det, at finde en bolig. Hvis du arver en lejlighed, kan du gøre det samme. Her vil det dog være en fordel, at få en Bobestyrer-Advokat ind over.

Brug udlejningsportaler og netværk

Den sidste måde, at finde en bolig i København er ved, at holde øje på diverse boligudlejningsplatforme. Her lægger folk annoncer op, hvis de har en bolig som de ønsker, at leje ud. Dette kan både være firmaer, og private personer.

Der findes både platforme hvor det koster penge, at være medlem. Der er også grupper på Facebook, hvor det er helt gratis. Det er også en god ide, at man laver et opslag på sin egen Facebook profil. Her kan det nemlig være, at nogen kender nogen, som har en bolig eller et værelse til leje.

I samme kategori

50CDF4F8-1078-435E-91ED-392C227D1C9D_2
tipkbh.dk - www.tanddk
Annonce Kbh
chase-chappell-jpknI186H9w-unsplash (1)

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

VesterbroStreetpartyHeader-01
microphone-3989881_1920
gaza
RAW-2014-858-HolstFoto-New

Populære kategorier

Information