Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Sådan får dit forhold til at holde

Dette indhold er sponsoreret

Det er så yndigt at følges ad, og det er også noget, som langt de fleste mennesker stræber mod – at have en at følges med. Men det er ikke altid kun rart og godt at finde en partner og så forsøge at forblive i det forhold resten af livet. I perioder kan det føles som en sur tjans, og det kan være hårdt. Tæt på halvdelen af alle ægteskaber ender med skilsmisser, men hvordan kan det være? Hvorfor forsvinder gnisten pludselig, og hvordan kan det være, at ham eller hende du forelskede dig i, pludselig ikke længere er nok? Der vil naturligvis være nogle mennesker, som vokser fra hinanden, ændre interesser og simpelthen bare ikke er et godt match. Men mange forhold kan muligvis reddes, hvis blot I arbejder for det, og ikke glemmer jer selv og hinanden i en travl hverdag. Her får nu nogle gode råd til, hvordan du kan få dit forhold til at holde i lang tid.

Forebyg

Det første gode råd går på at forebygge. Det kan eksempelvis være gennem parterapi. Hvis du bor i eller tæt på København, kan du med fordel læse om parterapi København her. De fleste tænker måske, at parterapi kun er for dem, der er ved at gå fra hinanden. Dem der er helt derude, hvor forholdet er så dårligt, at det lige akkurat skal have et sidste skud, og det er derfor, at parret er endt i parterapi. Dér kan parterapi også hjælpe jer, men det er langtfra hele sandheden. Rigtig mange par kan få noget godt ud af parterapi. Det er som regel lettere at forebygge konflikter, mens I ikke står i dem. Ligesom at det er lettere at blive enige om noget på forhånd, når I ikke står og skal træffe beslutninger sammen. Med parterapi kan I få nogle redskaber, som gør, at I kan håndtere de konflikter, som uundgåeligt vil komme i forholdet. Ligeledes vil I med terapi få et rum, hvor I har mulighed for at tale med og lytte til hinanden på en anden måde end ellers.

Husk dig selv

Noget andet, der er vigtigt i et forhold, er, at du skal huske dig selv. Det er naturligvis vigtigt, at du også husker din partner, men det er svært at være noget for andre, hvis du glemmer, at være noget for dig selv. Det er naturligt, når du starter et forhold op, at du har lyst til at bruge en masse tid sammen med din nye partner, men for at et forhold skal holde, er det vigtigt med tid til at mærke dine behov. Det kan være, at du elsker at bruge tid med dine venner, cykle en tur eller at du går til fodbold to gange i ugen. Det er sådan nogle ting, som kan være vigtige at prioritere, således du husker, at holde fast i den du er. Hvis det er ting, som du kan mærke, der giver dig energi, kan du se det som om, at du er ude og lade op. På den måde kan du komme hjem og være frisk og klar til at være den bedste udgave af dig selv.

Prioriter hinanden

Til sidst er det naturligvis vigtigt, at I prioriterer hinanden. Når du har været ude og lade op, er det også vigtigt, at du kommer hjem og er til stede. I en travl hverdag kan det hurtigt blive en vane, at du smider dig på sofaen med din telefon, når du kommer hjem efter en lang dag. Men hvis I ikke husker hinanden i hverdagen, kan det være svært at opretholde det gode forhold. I stedet for at I sidder med hver jeres telefon hver aften, kan I arrangere små date nights. Det behøver ikke at være noget vildt, det kan blot være et spil matador efter aftensmad, et glas vin over madlavningen eller at I ser en film sammen i sofaen. Det handler mest om at være sammen. Der er mange måder at prioritere hinanden på. Det kan også være, at du ved, at din partner sætter pris på, at du tømmer opvaskemaskinen, at du køber hans eller hendes yndlingschokolade eller at du husker at give en kompliment i løbet af dagen, og så er det da bare dét, du skal gøre. Det behøver ikke at kræve ret meget.

I samme kategori

Annonce
CV
55909C71-814A-4BAF-BAB7-0EBCE3B2B8F3_1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

DSC_4778
f
copenhagen-709407_1920

Populære kategorier

Information