Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Sådan holder du dig sund i Kbh.

Annonce:

Sundhed kan være en udfordring for byboere. Man er eksponeret for bilernes os og fristet af alskens take away, som befinder sig lige om hjørnet. Samtidig har man ofte en travl tilværelse, som kan tære på det mentale overskud. Med et par gode tips kan du dog sagtens holde dig sund i byen. Læs med her!

Der er ikke noget som storbyens lys og larm, stress og jag. Det kan imidlertid godt tære en smule på kræfterne, og det kan være en god idé at passe lidt på sig selv. København indeholder heldigvis et hav af muligheder og tilbud, som kan forbedre din fysiske og mentale sundhed.

Tag dig godt af dig selv på en daglig basis

Når du ikke lige er på farten for at opleve det ene og det andet i byen, kan du med fordel opbygge en selvkærlig rutine. Det kan man gøre på mange forskellige måder, og det varierer, hvad byboerne foretrækker.

Nogle benytter CBD olie for at få en bedre nattesøvn, færre smerter og mere ro i hverdagen. Det påvirker receptorer i nervesystemet og giver en afslappende effekt. Man kan få olien med olivenolie, jordbær, appelsin og hampeolie alt efter behov.

Andelen af det psykoaktive THC kan variere fra 0,0% til 0,2%, men uanset hvad vil man aldrig opleve at blive høj af olien. Til gengæld kan det virke lettende at bruge den, og for mange kan det bidrage til mindre stress i hverdagen.

København vrimler med yogastudier

Yoga kan også være et godt indspark i byboerens hverdag. Her kommer man en smule ned i gear, hvilket kan være en fordel, hvis man normalt løber hurtigt. Det er en yderst populær aktivitet blandt Københavnerne, og derfor finder du også yogastudier i samtlige af byens afkroge.

Du kan vælge en gren, der fokuserer mere eller mindre på de forskellige dele af yogaens tre elementer: Fysiske stillinger, vejrtrækning og meditation. Fælles for dem alle er, at du kommer ud af hovedet og ned i kroppen, hvor du kan tilgå dagens aktiviteter med et større nærvær.

Vandsport i Københavns kanaler

Der er måske ikke store naturområder midt inde i byen, men hvis der er én ting, København har rigeligt af, så er det vand. Kanalerne bugter sig igennem byen, og her er det populært at sejle på paddleboard eller i kajak.

Det kan være en skøn måde at få en mundfuld frisk luft og en omgang motion i hverdagen. Samtidig får man også et strejf af natur, fordi man befinder sig på vandet. Det kan være meget beroligende at se solen glimte i de små, skvulpende bølger.

I de varmere sæsoner kan man også benytte havnebadene til en kølende svømmetur. Nogle københavnere er ikke bange for at fortsætte svømningen ind i efteråret, og endda vinteren. Det kan give en følelse af friskhed i hverdagen, hvilket kan være guld værd i de mørke tider.

I samme kategori

victor-freitas-WvDYdXDzkhs-unsplash
pexels-cottonbro-studio-3943716 (1)
Skærmbillede 2024-02-13 090134
dollar-gill--jXlAoZ6o3w-unsplash(1)

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Frisør København
144A1538-1400x840-2
Pub-quiz
gaza

Forsiden netop nu

316963657_557298546405466_7396624508898027258_n
Copenhagen Light Festival
VesterbroStreetpartyHeader-01
fars-1
Take away - OLIOLI
Gloegg-Koebenhavn-Nimb-Bar.jpg
champagne-1
Frisør København

Mest læste

Det sker i København

Copenhagen Light Festival
VesterbroStreetpartyHeader-01
lucia-1
jul

Mad og drikke

fars-1
Take away - OLIOLI
Gloegg-Koebenhavn-Nimb-Bar.jpg
champagne-1

Kultur og kunst

photo-1544213456-bc37cb97df74
Efterårsferie - SMK
Det sker i oktober
DinnerDays-4

Instagram Feed

Vores bedste guides

Frisør København
144A1538-1400x840-2
Pub-quiz
gaza