Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Sammenlign tilbud på forskellige løsninger til økonomisk hjælp

Indlæg

Det kan betale sig at sammenligne forskellige udbydere af kviklån, men det kan være en langsommelig affære. Brug en sammenligningstjeneste for at spare både tid og penge.

Hvad er et kviklån?

Et kviklån er i ordets forstand en lånemulighed, som skal dække behov for de forbrugere som skal bruge et lån hurtigt. I sammenhæng med Kviklån er der kommer andre nye tiltag til, som ligner Kviklån på mange måder.

  • Forbrugslån
  • Mikrolån
  • SMS-lån og meget mere til.

Kviklån har i mange år været kendt som noget som man bør holde sig langt væk fra, det er noget medierne ikke har snakket særlig pænt om, men det er i den grad ikke alle låneselskaber som har den hensigt at tage fusen på deres kunder.

Men hvad skal man holde øje med?

  • ÅOP
  • Oprettelsesgebyr
  • Renter
  • Løbetid

Har du gået med tankerne om at optage et kviklån, er det vigtigt at du har forstået hvad det er du går ind til, før du kan komme igang med at handle.

ÅOP: Årlige omkostninger i procent

Dette er et tal som beskriver hvor mange procent der skal betales. Beløbet er ikke blot lånets rente, men det er tværtimod forbundne omkostninger, såsom etableringsomkostninger, herunder tinglysningsomkostninger og gebyrer til forsikringer. Jo længere din lånetid er, desto højere vil din ÅOP blive. Især ved brug af Kviklån, kontra et billån i banken, kan en ÅOP stige meget ved mindre lån over en længere periode.

Oprettelsesgebyr:

Et oprettelsesgebyr, er hvad det er i ordets forstand. Det er et gebyr som låneselskabet pådrager kundens fulde tilbagebetaling og det forekommer i den samlede tilbagebetaling hver måned.

Renter:

Ved kviklån vil du typisk opleve en variabel rente, det vil sige at rentens procent kan både stige og falde under hele låneperioden. Dette kan både være en god og dårlig ting.

Løbetid:

En løbetid definere hvor lang tid lånet skal løbe over. Her skal du overveje om hvorvidt du kan nå at betale beløbet retur inden for den gældende tid. Typisk tilbydes der mellem 1-60 dage, både med og uden renter. Så der er en løsning for alle mennesker derude.

Krav:

Hos de fleste låneselskaber, vil der være krav om optagelse af et kviklån. Det kan bl.a. være et krav at du ikke er i RKI. Eller at du er fyldt over 21.

RKI er også kendt som Ribers. Det er danmarks største register over “dårlige betalere” som ikke har haft mulighed for at betale deres regninger til deres kreditorer. Nogle firmaer tillader at man låner på trods af at man er i RKI.

Aldersgrænserne på Kviklån starter typisk ved mellem 19 og 21 år – for at man har mulighed for at optage et kviklån.

Er der ulemper ved kviklån?

Det korte svar er nej. Lige siden ordet kviklån kom frem tilbage i 2012-2013 er der sket meget med regler og mulighederne. Alle regler og vilkår fremkommer idag klar og tydeligt, så du ikke er i tvivl om hvad du går ind til. På den måde sikrer du dig at du ikke bliver snydt og ikke ender i en ond spiral.

Der er kommet flere og flere muligheder for at sammenligne diverse lånemuligheder online, så det er overskueligt for alle og enhver.

Hvordan finder man det bedste lån?

Hvis vi leder efter et kviklån, betyder det sandsynligvis, at vi ikke har meget tid til at undersøge vores muligheder. Ideelt set er det med enhver form for lån klogt at undersøge alle alternativer, sammenligne priser og funktioner og derefter vælge det, der passer bedst til dig. Dog er det nogle gange sådan, at hvis du har brug for penge hurtigt, har du ikke meget tid til at gøre dette og du kan være for stresset til at være i stand til det.

Heldigvis er der virksomheder, der kan hjælpe dig med dette, så du trods mangel på tid alligevel nemt og hurtigt kan vælge det bedste lån for dig. Hvad denne type virksomhed gør er, at du når du har indtastet dine lånekriterier online, matcher dig med forskellige långivere.

Der er mange fordele ved at gøre dette sammenlignet med at lave research selv eller bare gå med en långiver, du har set en reklame for.

Spar penge

At spare penge er noget, som vi alle kan lide at gøre. Det kan være virkelig irriterende, hvis du finder ud af, at du har betalt mere end nødvendigt for noget. Det betyder, at det altid er klogt at sammenligne priser og se, hvilke udbydere der er billigst. Dette gælder i samme grad lån som alle andre varer, vi køber. Ved at sammenligne produkter kan du derefter se, hvor meget hver koster og finde ud af, hvad der er billigst.

Selvfølgelig er pris ikke altid den eneste faktor, som vi er interesseret i, da værdi for pengene også kan tælle. Det betyder, at du ikke altid ønsker at betale en lav pris, hvis du ikke får den kvalitet, du ønsker, en god nok service eller gunstige betingelser, så det er værd at huske på dette, når du sammenligner priser.

Desuden er der flere elementer, du skal have i baghovedet, når du sammenligner priser. En ting er prisen på renten, men du skal huske også at indkludere prisen på gebyrerne og lånets løbetid, før du beslutter, hvilket lån der er det bedste og billigste for dig, så du får den helt rigtige løsning.

Spar tid

Det kan tage meget tid at undersøge alle de kviklån, der tilbydes og tjekke betingelserne og omkostningerne for hver långiver. Det kan både være svært at finde dem alle og selv at sammenligne en håndfuld kan tage meget tid.

Hvis du har brug for et kviklån, er det meget usandsynligt, at du har masser af tid til at undersøge de forskellige tilbud, så her giver det god mening at bruge en god sammenligningstjeneste, som kan gøre det hårde arbejde for dig. Forinden skal du blot finde ud af, hvor mange penge du gerne vil låne og hvor lang tid, du gerne vil have til at betale lånet tilbage i.

I samme kategori

victor-freitas-WvDYdXDzkhs-unsplash
pexels-cottonbro-studio-3943716 (1)
Skærmbillede 2024-02-13 090134
dollar-gill--jXlAoZ6o3w-unsplash(1)

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Frisør København
144A1538-1400x840-2
Pub-quiz
gaza

Forsiden netop nu

316963657_557298546405466_7396624508898027258_n
Copenhagen Light Festival
VesterbroStreetpartyHeader-01
fars-1
Take away - OLIOLI
Gloegg-Koebenhavn-Nimb-Bar.jpg
champagne-1
Frisør København

Mest læste

Det sker i København

Copenhagen Light Festival
VesterbroStreetpartyHeader-01
lucia-1
jul

Mad og drikke

fars-1
Take away - OLIOLI
Gloegg-Koebenhavn-Nimb-Bar.jpg
champagne-1

Kultur og kunst

photo-1544213456-bc37cb97df74
Efterårsferie - SMK
Det sker i oktober
DinnerDays-4

Instagram Feed

Vores bedste guides

Frisør København
144A1538-1400x840-2
Pub-quiz
gaza