Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Sengetilbehør du ikke kan undvære

Annonce:

En af de bedste ting man kan gøre for sig selv, er at investere i en god madras, så man kan sove natten igennem og få den nødvendige hvile hver gang. God søvn er vigtigt for, at kroppen kan fungere optimalt. Så hvis man værdsætter sin egen sundhed og samtidig vil give sig selv de bedste muligheder for at være frisk og produktiv i løbet af dagen, så er for eksempel en god boxmadras svaret – og med en sengegavl vil boxmadrassen se ud som en flot og komplet seng.

Det er ganske sikkert: Søvn har direkte effekt på menneskers sundhed. Det har undersøgelser vist. Og hvis vi sover omkring en tredjedel af timerne i døgnet, som vi burde gøre, så er det vigtigt at sigte efter kvalitetssøvn i den rigtige madras. Men når vi køber madras og seng er det ofte også vigtigt for os, hvordan sengen ser ud. Derfor man kan med god grund overveje at købe en flot sengegavl til sin madras og der findes flotte sengegavle i træ, med stof m.v.

Hvorfor en boxmadras?

Der er mange danskere, der er glade for boxmadrasser. Der er også mange fordele ved at købe en boxmadras frem for en springmadras for eksempel. Boxmadrasser er simple i deres opbygning men utrolig smarte. Med en boxmadras har du nemlig hurtigt en komplet seng. Madrassen er nemlig inkluderet en bund og kant – altså boksen man ser omkring madrassen – hvilket vil sige at man ikke har brug for en separat sengeramme og bund.

Man kan altså spare penge ved at købe en boxmadras. fordi man netop ikke har brug for at købe disse ekstra ting. Udover penge sparer man også plads, fordi sengen kun består af det absolut mest nødvendige: nemlig madrassen, ben og eventuel sengegavl. Det er nogle af grundene til, at danskerne blandt andre skandinaviere er glade for boxmadrasser. Og da de findes i mange forskellige prisklasser og kvaliteter, er det nok både rige direktører og fattige studerende, der kan finde på at købe dem.

Komplet seng med sengegavl

Med en boxmadras kan man hurtigt få en komplet seng uden at skulle tage beslutningen om, hvordan sengerammen skal se ud. Fordelen ved boxmadrassen er blandt andet også, at den ser simpel ud i udseende og passer derfor ind i de fleste hjem. Det eneste man eventuelt kunne savne ved en boxmadras er en sengegavl. Sengegavlen gør båden, at din seng ser mere komplet ud, og den har også en praktisk funktion.

For udover at sove i sengen er der også mange, der kan lide at arbejde lidt på deres bærbare computer eller læse en bog, inden de slukker lyset og lægger hovedet på puden. Derfor er det en god idé at supplere boxmadrassen med en sengegavl. Det giver boxmadrassen et andet udseende og gør, at den ser mere ud som en seng end blot som en madras med ben på.

Sengegavl på sengen eller væggen

Der findes mange forskellige sengegavle, som man kan vælge imellem. Når man køber en boxmadras, så kan man ofte tilkøbe en gavl, der passer til madrassen i farven og størrelse. Men man kan også vælge ud fra det store udvalg af gavle, der er at finde online og i forskellige butikker. Man kan for eksempel finde gode udvalg af sengegavle, som kan monteres enten på væggen eller på selve madrassen.

Fordelen ved at have en gavl der kan monteres på væggen, er at man frit kan vælge en gavl efter materiale og udseende uden at bekymre sig om, hvorvidt den kan monteres til sengen. Så hvis man har et meget specifikt design i soveværelset, behøver man ikke at føle sig begrænset. Ulempen er dog at sengen skal stå op ad en væg for, at den vægmonterede gavl skal kunne fungere.

Fordelen ved en gavl der monteres på sengen er så, at man netop ikke behøver at have sengen stående op ad en væg. Den kan placeres et stykke fra væggen eller midt i rummet, hvis man ønsker det. Det er er nogle af de ting der er værd at overveje, når man er ude at kigge på sengegavle. Derudover findes der også forskellige materialer som træ og stof, med og uden knapper. Så alt efter hvilket design man er ude efter, kan man vælge derefter.

Andet tilbehør

Sengegavlen er blandt det tilbehør, der er svært at undvære til boxmadrassen. Derudover er der også andet nødvendigt tilbehør som for eksempel benene, madrassen skal stå på. De kan også fås i forskellige materialer som metal og træ.

Til sidst er topmadrassen også et godt supplement at overveje. For selvom boxmadrassen er en komplet madras og seng, kan topmadrassen give en ekstra komfort, som du ikke får uden den. Derudover kan den også være med til at beskytte din dyre boxmadras, som er værd at beskytte, så den kan holde sig og se flot ud i mange år frem.

I samme kategori

Annonce
CV
55909C71-814A-4BAF-BAB7-0EBCE3B2B8F3_1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

VesterbroStreetpartyHeader-01
Frisør København
generator-copenhagen-playbar-7
cover-1468234847176-28606331216a

Populære kategorier

Information