Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Skæve tænder? Få dem rettet nemt med en usynlig skinne

Indlæg

Det er helt normalt, at have skæve tænder. Faktisk har 75% af alle danskere skæve tænder, i højere eller mindre grad. Men for nogen er det mere generende end andre, både af kosmetiske grunde. Også for at det kan være svært, at tygge rigtigt sammen. Men man kan heldigvis få en skinne, som hjælper med at rette tænderne på plads. Her guides du til 3 forskellige typer skinner, som kan hjælpe dig med problemet.

Invisalign

Invisalign er den mest populære, af de gennemsigtige skinner. Og skinnen er udviklet således, at du finder en tandlæge som udbyder skinnen. Her kan du finde en liste på tandlaegen.dk, der er helt sikkert en behandler i nærheden af dig. Herefter kommer du til en konsultation, hvor du vil få et overslag på tid og pris. Og hvis du takker ja, vil processen påbegyndes.

Du vil få udleveret en skinne, som du skal bruge det første stykke tid. Hvorefter du kommer ind, til en konsultation igen. Og alt efter hvor skæve dine tænder er, får du udleveret et antal skinner. Disse skal så skiftes, med et tidsrum som din tandlæge vurdere.

Skinnerne er gennemsigtige, og næsten ikke til at se. Man skal bære skinnen i 22 timer i døgnet. Invisalign er den skinner der kan hjælpe til, at løse flest tandstillingsfejl. Og giver både en bedre tyggeevne, og et kosmetisk flottere tandsæt. Både unger, åbent, sakse, og dybt vid kan blive afhjulpet med Invisalign.

Inman Aligner

Hvis man vælger en Inman Aligner, vil man også modtage en enkel og aftagelig bøjle. Denne kan bruges til, hurtigt og sikkert at rette dine skæve fortænder ind. Inman er modsat man andre skinner, ikke lavet af gennemsigtigt plastik. I steget er bøjlen lavet, af nikkel-titanium fjedre. Som ved hjælp af en bue på hver side, presser tænderne ind på plads.

Inman Aligner ikke for alle, og kan bedst rette kosmetiske fejl som f.eks. fortænder. Derfor er behandlingstiden også kortere, end på mange af de andre skinner. For på blot 6-16 uger kan ens tænder, være rettet ind på plads. Man vil gå til et eftersyn hos sin tandlæge cirka hver 2-3. uge. Og vil typisk bruge skinnen i 16-20 timer om dagen, hvilket er noget af det laveste. Og dette er også med til, at give en et frirum f.eks. når man er på arbejde, eller når man skal til arrangementer.

Dog er det vigtigt at pointere at skinnen ikke kan afhjælpe problemer, som forkert bid og andre større tandstillingsfejl. Men efter endt behandling kan man få en tråd, bag på tænderne eller en natbøjle. Dette vil hjælpe til, at holde tænderne på plads.

In-line Aligner

Den sidste af mulighederne, er også en aftagelig gennemsigtig skinne. Grunden til det store fokus på disse er, at dette er den mest populære bøjleform. Og hvis man kigger på hjemmesiden quinde.dk, kan man også læse at det kosmetiske udtryk er meget vigtigt for kvinder.

Denne skinner er skabt til, at rette mindre kosmetiske fejl. Dette vil typisk være fortænder, eller andre kosmetiske problemer i fronten. Her får man udleveret et sæt skinner, som man bruger i 4-6 uger, hvorefter der udleveres et nyt sæt. Bøjlen skal benyttes 24 timer i døgnet, undtagen når man spiser eller børster tænder.

En behandling med In-line Aligner varer mellem 4-18 måneder, alt efter ens tænder. Og alt efter hvor meget der skal rettes for en, så koster behandlingen mellem 10.000-30.000  kroner.

Dog skal man være opmærksom på, at It-line ikke kan rette større problemer. Dvs. rotationer, trangsstilling, eller overbid.

I samme kategori

victor-freitas-WvDYdXDzkhs-unsplash
pexels-cottonbro-studio-3943716 (1)
Skærmbillede 2024-02-13 090134
dollar-gill--jXlAoZ6o3w-unsplash(1)

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Frisør København
144A1538-1400x840-2
Pub-quiz
gaza

Forsiden netop nu

316963657_557298546405466_7396624508898027258_n
Copenhagen Light Festival
VesterbroStreetpartyHeader-01
fars-1
Take away - OLIOLI
Gloegg-Koebenhavn-Nimb-Bar.jpg
champagne-1
Frisør København

Mest læste

Det sker i København

Copenhagen Light Festival
VesterbroStreetpartyHeader-01
lucia-1
jul

Mad og drikke

fars-1
Take away - OLIOLI
Gloegg-Koebenhavn-Nimb-Bar.jpg
champagne-1

Kultur og kunst

photo-1544213456-bc37cb97df74
Efterårsferie - SMK
Det sker i oktober
DinnerDays-4

Instagram Feed

Vores bedste guides

Frisør København
144A1538-1400x840-2
Pub-quiz
gaza