Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Spar penge på varmeregningen

Med stigende energipriser overvejer mange danskere, hvordan de kan spare penge på både mad, el og varme, så der igen er plads til det sjove i økonomien. Er du tvivl om, hvordan du kan spare på varmeregningen uden at fryse hele vinteren, så læs med her, og få gode råd.

 

Husk at slukke radiatoren, når du lufter ud

Ved at udlufte din bolig, sørger du for at reducere luftfugtigheden, hvilket gør det lettere at opvarme din bolig. Når det er tid udluftning i hjemmet, som gerne skal ske dagligt, er der flere ting, du bør være opmærksom på for at undgå en høj varmeregning. For det første er det vigtigt, at du skruer ned for radiatoren, så termostaten ikke pumper varme ud på livet løs i et forsøg på at varme rummet op.

 

Derudover er det vigtigt kun at lufte ud i 5-10 minutter og herefter skrue op for varmen igen, så dine vægge ikke når at blive nedkølet. Bliver væggene kolde, skal der nemlig ekstra meget energi til for at varme rummet op igen.

 

Køb fyringsolie til en lavere pris

Det kan være dyrt at opvarme et hus med oliefyr. Men der er heldigvis masser at penge at spare, hvis du løbende holder øje med oliepriserne og køber hos din forhandler, når det er billigst. Du kan eksempelvis hos Lavprisolie.dk finde billig fyringsolie, som kan holde dig varm hele vinteren, uden at du ruinerer din økonomi.

 

Skru ned for varmen, og tag en ekstra trøje på

Den nemmeste måde at spare penge på varmeregningen er ved at have dit rum opvarmet til blot 1 grad mindre end normalt. Rundt regnet siger man, at for hver grad temperaturen får lov til at falde, kan du bare spare 5 procent af varmeregningen.

 

Den mest optimale temperatur i hjemmet er 20-22 grader. Er din termostat indstillet til 22 grader, kan du altså spare omkring 10 procent ved at skrue ned på 20 grader. Ønsker du at spare endnu mere, kan du på de koldeste dage tage en tyk striktrøje på og sove i dit skiundertøj.

 

Spar på det varme vand

Opvarmning af vand er en energisluger, som mange danskere ikke tænker over i deres daglige forbrug. Der er faktisk ret mange penge at spare, hvis du i oftere vælger et brusebad frem for karbad. Har du en opvaskemaskine, så sørg for at få klaret det meste af opvasken der. Mængden af energi, der bliver brugt på at vaske op i hånden, er nemlig højere, end den energi der bliver brugt ved opvaskemaskinen.

 

Er dine vinduer gode nok?

I den mere omfattende ende af måder du kan spare penge, er ved at kigge på dine vinduers isoleringsevne (U-værdi). Dårlige vinduer og døre, hvor varme nemt kan trænge ud, gør nemlig, at dine radiatorer skal bruge ekstra energi på at varme boligen op.

 

Selvom udskiftning af vinduer er en stor post i budgettet, så kan du på den lange bane mærke varmebesparelserne i økonomien. Sørg for, at dine nye vinduer har energiglas, der holder tæt.

I samme kategori

victor-freitas-WvDYdXDzkhs-unsplash
pexels-cottonbro-studio-3943716 (1)
Skærmbillede 2024-02-13 090134
dollar-gill--jXlAoZ6o3w-unsplash(1)

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Frisør København
144A1538-1400x840-2
Pub-quiz
gaza

Forsiden netop nu

316963657_557298546405466_7396624508898027258_n
Copenhagen Light Festival
VesterbroStreetpartyHeader-01
fars-1
Take away - OLIOLI
Gloegg-Koebenhavn-Nimb-Bar.jpg
champagne-1
Frisør København

Mest læste

Det sker i København

Copenhagen Light Festival
VesterbroStreetpartyHeader-01
lucia-1
jul

Mad og drikke

fars-1
Take away - OLIOLI
Gloegg-Koebenhavn-Nimb-Bar.jpg
champagne-1

Kultur og kunst

photo-1544213456-bc37cb97df74
Efterårsferie - SMK
Det sker i oktober
DinnerDays-4

Instagram Feed

Vores bedste guides

Frisør København
144A1538-1400x840-2
Pub-quiz
gaza