Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Strøm og dermed muligheden for el pære indtoget som skabte det moderne København

Indlæg

Elektricitet var med til at gøre København til en moderne by og den storby vi kender idag og har haft en stor betydning for industrialiseringen ikke bare i København men hele verden. For eksempel blev den drivkraften i mange maskiner, som er grundlaget for effektivisering generelt set.  Idag kan man mange steder købe en billig pære til det behov man nu har. Det er nemt tilgængeligt.

Historikken

Det første elværk blev bygget i København helt tilbage i 1892 delvist placeret på Gothersgade og Adelgade. Det vi idag kender som et festligt område centralt i indre by.

Nogle af de første steder der rundt omkring i København der fik gade belysning var Købmagergade & Strøget i 1899. Derudover var der også 16 store lygter på Kongens Nytorv som den almene befolkning dog jokede med mest af alt ligende galger som man kendte dem fra middelalderen.

Men hvordan kom det så vidt at elektriciteten så flyttede ind i stuerne os de lokale københavnere?

Især en ting var medvirkende til, at strømmen flyttede ind i stuerne. Vi kender den alle sammen, vi er alle vokset op med kendskab til den altså den gode gamle el pære. Takket være Thomas Edison som videreudviklede den elektriske glødelampe er det idag muligt at tænde og slukke lyset hjemme i stuerne og samtidigt nyde det flotte lys en el pære giver. Selv en billig pære kan give et meget flot lys i en stue.

Idag kan man sagtens købe en el pære i de fleste supermarkeder eller byggemarkeder. Man kan dog også købe en billig El pære eller to online. Så det er absolut værd at tjekke ud hvis man skal spare en krone eller to på den lange bane.

Det kan absolut anbefales at man generelt kigger efter gode tilbud og finder en billig pære. Idet man i længden kan spare en masse penge men også kan gøre klimaet en kæmpe tjeneste ved at vælge de mest energirigtige.

Du kan både spare penge hvis du køber en billig pære men også på el regningen efterfølgende.

I samme kategori

Annonce
CV
55909C71-814A-4BAF-BAB7-0EBCE3B2B8F3_1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

16501360730_6670fa0fea_b
cover-1

Populære kategorier

Information