Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Børnenes vinterferie

Oplev en vinterferie der er spækket med sjov for børnene. Jeg har samlet en række af de bedste aktiviteter, som uge 7 byder på.

En kreativ og aktiv vinterferie hos Absalon

Der er gang i Absalon på Sønder Boulevard både generelt, men især til vinterferien. Hele ugen der er både noget for de kreative og de aktive.

Der er groove familiedans for de små og familie disco for de lidt ældre børn og deres familie. Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag er der kreative muligheder, hvor I kan lave Potter med ansigter, dekorer en rispapirlampe, planteprint eller pomponer. Lørdag er der pizza og perleplader og søndag er der sansequiz.

Broens gadekøkken

I Broens Gadekøkken vil der være et væld af udendørs aktiviteter på pladsen i både de lyse og mørke stunder af dagen: Lad de små blive skarpere på skøjter, når skøjtebanen i hverdagene får kyndig undervisning af en dygtig skøjtelærer, oplev lysinstallationen “Little Tokyo” af Hackstage i forbindelse med CPH Light Festival og lad amoriner flyve rundt i kroppen og på skøjtebanen til Valentines.

Skøjtebanen ved Borens Gadekøkken har åben i vinterferie
Skøjtebane ved Broens Gadekøkken

Rundetårn i børnehøjde

I vinterferie kan børn og voksne opleve Rundetårn fortalt gennem de dyr, der knytter sig til tårnets historie.

Hunden med øjne så store som Rundetårn. Hesten, der bar den russiske zar op, da han red til tops i tårnet. Edderkoppen, der bosatte sig i en af Observatoriets kikkerter, så det var umuligt at kigge stjerner. De er der alle sammen, når Rundetårn slår porten op til en festival med aktiviteter og formidling for børn i vinterferien.

Lørdag den 22. februar kan du også lave din egen dyrefastelavnsmaske i Bibliotekssalen.

Aktiviteterne er gratis, når entreen er betalt (børn: 5 kroner, voksne: 25 kr.). Læs mere om arrangementet her.

Rundetårn i børnehøjde

Vinterferie i Kids’ City

Dansk arkitektur Center (DAC) og BørnefestiBAL åbner dørene for koncerter, dans, seje rim, syge beats samt bif og popcorn i hele vinterferien.

Hver dag kl. 11-16 er der Familieværksted, hvor du kan udforske byen set fra oven – både med LEGO®, VR og i flotte byplakater.

Hver dag kl. 13 er der fed fest eller film i DACs store sal. Kom til koncert med populære navne som Silja Okking og HipSomHap, hyg dig med film på storskærm og popcorn, og hæng ud i loungen.

Se hele programmet for Kids’ city her.

Kids’ city

Det olympiske testcenter

Experimentarium har åbnet deres olympiske testcenter, som virkelig er et besøg værd. I Testcentret tester I jeres kræfter, hurtighed, balance og reaktioner, samtidig med, at I har det sjovt. Tast resultaterne ind i deres app – er I seje, scorer I OL Trofæet, som I kan veksle til en gave i butikken.

Se mere om det nye olympiske testcenter her.

LEGO World 2020

Kom og oplev verdens sjoveste LEGO byggeplads i vinterferien i Bellakvarter.

LEGO World byder på leg, læring og masser af overraskelser for hele familien i mere end 30 aktivitetsområder. Her kan børn og barnlige sjæle i alle aldre boltre sig i imponerende LEGO modeller og aktiviteter i de kendte branduniverser, såsom LEGO Friends, LEGO Star Wars, LEGO Hidden Side, LEGO Ninjago, LEGO® DUPLO®.
Se mere om arrangementet her.

LEGO World i Bellakvarter

GAME Streetmekka

Tag børnene med til et væld af gadeidrætsaktiviteter, såsom street basket, parkour, dans, gadefodbold, urban art og meget mere. Alt dette kan du prøve gratis når GAME Streetmekka København og Street Movement  åbner dørerne onsdag den 12. februar kl. 10 på Vesterbro. Læs mere om arrangementet her.

Mig og Ramasjang

Tag en tur til DR Byen og prøv deres nye børneoplevelse ‘Mig og Ramasjang’, der især henvender sig til de 4-9 årige. Her kan I få et større indblik i det populære Ramasjang univers og de kendte ramajetter som Motor Mille og Hr. Skæg.

Ramajetterne har sendt en lufthavnsmedarbejder til DR Byen og har brug for hjælp fra børn, der har lyst til at være med til at skabe deres helt egen Ramasjang identitet og venskaber til Ramasjang øen i ”Mig & Ramasjang”.

Det koster 160 kr. at komme ind og her kan du finde mere praktisk information om arrangementet.

Mig og Ramasjang i DR Byen

Børnemusik festival

Til Amager børnemusik festival skruer Zebu, Ama’r Børnekulturhus og syv andre instituationer op for koncerter, workshops og installationer med et saftigt program fyldt med jazz, babyopera og kirsebærret på toppen. Du kan bl.a. opleve Wafande i Amager Bio på åbningsdagen d. 9. februar.

Børnemusik festival i Amager Bio

Museer er også for børn

I kan tilbringe noget af jeres vinterferie på et eller flere af Københavns mange musser, der har masser af fede aktiviteter for børn.

Glyptoteket bliver den gamle historie om den opfindsomme græske helt Perseus og hans modstander Medusa med de helt igennem hæslige slangekrøller fortalt som en lydrejse gennem Glyptotekets sale. Det er for børn i alderen 5-10 år og deres voksne. Se mere om arrangementet og åbningstiderne her.

Statens Museum for Kunst har et børne værksted, hvor du kan lade dig inspirere af Anna Ancher, tegne med pastelkridt og farveblyanter, eller svinge penslen med maling ved staffelierne. I skulpturgaden kan du også forme med ler eller lave papirklip.

Zoologisk Museum byder på oplevelser i davdyrenes tegn. Her kan børn og voksne komme på workshop og deltage i live quiz. De har fundet hajer og andre særlige genstande frem fra deres videnskabelige samlinger, som man kan kigge nærmere på. Som altid kan man også gå på opdagelse i deres store samling af kranier og fordybe sig i dyretegninger i Naturhistorisk Laboratorium. Se mere om arrangementet og åbningstider her.

På Storm P Museet kan du tage på tordentur med Thor og bygge din egen mini-model af tordenguden Thors bukkevogn.  Kom og vær med i et sjovt og kreativt vinterferieværksted – midt i museets Valhalla udstilling, hvor du også kan høre mere om de andre nordiske guder. Se mere om arrangementet her, og vær opmærksom på det kun er åbent onsdag og torsdag.

Frederiksborg Nationalhistorisk Museum sætter fokus på historiemalerierne på Frederiksborg. Der er daglige rundvisninger i børnehøjde og et værksted med forskellige aktiviteter. Prøv puslespillet, farvelæg tegninger af de historiske begivenheder eller gå på billedjagt gennem museets samlinger.

Læs også vores Fastelavnsguide her.

I samme kategori

419770014_782367777251954_7485136211664181059_n
376238190_808006597999396_7336191843688346866_n
generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

16501360730_6670fa0fea_b
copenhagen-709407_1920

Populære kategorier

Information