Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Det grønne sus

Vidste du, at personer der bor indenfor en kilometer af et grønt skovområde er bedre til at håndtere følelser som angst og stress? Wow lidt vildt og masser af motivation til en særdeles optimistisk boligjagt for københavnerne. Vi kan ikke alle bo i skovens dybe stille ro, men alle kan gå en tur i noget grønt og få det grønne sus.

Storbyen er fuld af liv, energi og indtryk.. nonstop.. og nogen gange er det bare lige før, at man bliver skeløjet, så måske er der noget om den undersøgelse.
Derfor anbefaler jeg et par steder, hvor krop og sind kommer helt ned i gear og helt op i det grønne sus. Grønne steder som imponerer i vitalitet og kulør, alt efter årstid.

1. Find dit indre mosedyr frem

Nyd en udsigt hvor blikket kan kigge, hvad der føles som, uendeligt langt ved Utterslev Mose. Det grønne indrammer vandet, og du kan høre suset gennem de vildt trendy siv – som du måske godt må plukke lidt med hjem af (jeg krydser fingre). Alt efter humør, fodtøj og antal podcast du skal igennem, kan du vælge hvor mange moser du skal rundt om. Du kan få skridttælleren op på alt fra 3 – 9 km.

2. Der er noget med den femkant

Nogle gange har man bare brug for at kigge til Sverige – Kastellets høje giver dig et godt overblik, også indad til. Måske er det noget med det at gå i ring, eller rettere femkant, hvor hver side giver en ny udsigt? Eller også er det noget med, at være omgivet af vandet på begge sider? Eller kan det være den lidt turistede stemning (på den helt rigtigt måde)? Mindesmærket for de faldne soldater, kanonerne og de charmerende langhuse er også en bonus.

3. Den gemte skat

Når du går rundt i eksempelvis Marrakesh, er de flotteste haver oftest de sværeste at finde. Deres frodighed og stilhed er gemt væk bag høje murer – sådan er det også med Bibliotekshaven, der putter sig lige midt imellem Christiansborg og Den Sorte Diamant. Den er helt sikkert et besøg værd, hvis du kan finde den.

4. Kalvebod Savanne

Rå natur og dyreliv, i et format der minder om en savanne – I hvert fald det der kommer tættest på I Danmark næst efter Knuthenborg. Helt ude på Kalvebod Fælled kan du nyde den rå natur og endda hilse på en ko og et par får på din vej. Det specielle ved dette sted er den store kontrast der opstår, når du er kommet langt nok ud ( på savannen) og kan se tilbage på Ørestad, der rejser sig som en anden science fiction scene.

5. Tjekliste for romantiske haver

Ja simpelthen. Intet mindre end alle punkterne fra det, der karakteriserer en have fra romantikkens alder, har Landbohøjskolens Have at byde på. Og jeg citerer; en dam, en bæk, en stenhøj, en rosenhave, en skov, lunde og åbne arealer, tæppebede og blomsterbede. God fornøjelse!

6. Den græske tip

Sådan bliver Sydhavnstippen beskrevet af stamgæsterne. Den vilde natur, vandets plasken, vindens energi og bugtens udformning kan med lidt god vilje snyde ens tanker længere sydpå. NB: hvis man er heldig, kan man på vej derud opleve vaske ægte surfere på deres lille ydmyge stykke med strand.

7. De tre søers overrasker

Der gemmer sig ting og sager i Østre anlæg. Det bedste sted er der, hvor Statens Museum for Kunst dukker op bag den 3. sø og afslører sig selv som kæmpen, der med sin kontrast gør det grønne lidt grønnere. De 2 andre søer gemmer også på skønne overraskelser. Hvis man har selskab af børn eller barnlige sjæle, kan man finde et piratskib (det er i hvert fald sådan et, i min fantasi) og en svævebane, hvilket vel altid er et plus.

8. En gåtur blandt legender

Gå en tur på Assistentens Kirkegaard blandt H.C. Andersen, Kierkegaard, danske musikere, videnskabsmænd og mange flere, der har sat deres præg på vores verden. Kirkegården har mange forskelligartede sektioner, så brug tid på at udforske dem alle sammen. Der er bare noget smukt og tankevækkende ved at gå rundt blandt liv, der er blevet levet, der får vores eget til at stå lidt klarere.

I samme kategori

419770014_782367777251954_7485136211664181059_n
376238190_808006597999396_7336191843688346866_n
generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

VesterbroStreetpartyHeader-01
Frisør København
generator-copenhagen-playbar-7
K-benhavn-1

Populære kategorier

Information