”Grib Sagen” til Frivillig Fredag 2018

På fredag den 28. september bliver frivillighed sat på dagsordenen overalt i landet. Når der for 7 år i træk afholdes den nationale frivillighedsdag Frivillig Fredag. Dagen blev indført af den forhenværende socialminister Benedikte Kjær med formålet at anerkende frivillighed. Dagen er samtidig tænkt som en aktivitetsdag. Hvor alle opfordres til – og har mulighed for – at prøve kræfter med frivilligt arbejde.

Hvad er frivilligrådet?

På landsplan er det Frivilligrådet, der står for planlægningen og koordinering af dagen. Lokalt er det dog en række frivillige foreninger og aktører, der står i spidsen for forskellige arrangementer. Der hver især sætter fokus på det at være frivillig. Forud for årets Frivillig Fredag har jeg talt med Signe Frost, der er madlavningsinstruktør i den inkluderende og kreativt udviklende børneforening KGU – Kidz og Girlz United. Da jeg spurgte Signe om hendes motivation til at blive frivillig, og hvorfor valget faldt på madlavning med børn, kom svaret prompte:

”Som barn har jeg gået til ufatteligt mange fritidsaktiviteter, og det har helt klart været med til at forme mig som menneske. Derfor synes jeg at idéen om, at alle børn har ret til at indgå i et aktivt foreningsliv, er rigtig vigtigt. At bidrage til den ideologi, tiltalte mig helt vildt. Jeg elsker samtidig at lave mad, så da tilbuddet om at undervise på et madlavningshold dukkede op, var det bare lige mig” – Signe Frost, frivillig i KGU.

For Signe handler indsatsen altså om, at børn har ret til et aktivt foreningsliv. Det er naturligvis ikke ensbetydende med, at du og jeg motiveres af den samme grund. Faktisk vil jeg næsten vove at påstå, at der findes lige så mange grunde til at engagere sig i frivilligt arbejde, som der er frivillige. Her er Frivillig Fredag en unik mulighed for at få inspiration til – og indblik i. Hvilke frivillige aktiviteter man kan engagere sig i, rundt omkring i de københavnske lokalmiljøer.

Her præsenteres tre udvalgte arrangementer ved årets Frivillig Fredag, der på tværs af Københavns bydele, inviterer dig til at hylde frivilligheden og, hvem ved, måske endda blive inspireret til dit næste frivilligjob.

Vesterbro

Frivilligcenter Vesterbro/Kgs. Enghave/Valby afholder Frivillig Fredag under overskriften ”Grib Sagen”. Formålet med dagen er, at øge lokale borgeres kendskab til de mange muligheder der er for at engagere sig i lokale initiativer. Der bliver lagt op til spændende dialog med et lykkehjul med spørgsmål og et underholdende dialogspil. Og der bliver serveret kaffe, saft og kage til de fremmødte. Arrangementet løber af stablen i krydset mellem Istedgade og Saxogade fra kl. 12-14, og det er gratis at deltage.

Amager

Frivilligcenter Amager markerer dagen ved at invitere alle til et stort og festligt frivilligmarked på Amagerbro Torv. Her stiller ikke mindre end 28 foreninger og projekter op, for at fortælle om deres aktiviteter, tilbud og muligheden for at gøre en forskel for lokalområdet. Markedet har åbent fra kl. 14-18 og det er gratis at deltage.

Sydhavnen

I Sydhavnen inviterer SydhavnsCompagniet til Glædesfest i anledningen af deres 18 års fødselsdag. De byder op til dans og lægger op til en dag med hyggeligt samvær, musik, mad, drikke og taler vedrørende spændende tiltag i lokalområdet. Glædesfesten afholdes i Det Gamle Posthus, Borgbjergsvej 26 v. Anker Jørgensens Plads, fra kl. 16-20. Arrangementet er gratis.

Hvis du fandt denne artikel interessant så prøv at læs denne.

I samme kategori

VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Odense – fra odenseaner til odenseaner!

Mest læste

light
VesterbroStreetpartyHeader-01
Poolen i Spectrum Wellness i København
Padel-tennis-bat-test-54-

Forsiden netop nu

VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver

Mest læste

Det sker i København

VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides