Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Eventyrballetten “Nøddeknækkeren”

Det er i år fjerde gang, at der bliver budt velkommen til det klassiske eventyr Nøddeknækkeren, og endnu engang er Dronning Margrethe en del af teamet bag det fantastiske show.
Pressefolk, tv-folk og interesserede entusiaster står alle i kø ved personaleindgangen til Tivoli. Få øjeblikke senere dukker Luise Balle op, pressemedarbejder i Tivoli. Vi venter alle spændt, på at få lov at se Dronningens første prøvedag til balletklassikeren, Nøddeknækkeren.

Peter Bo Bendixen koreograf bag stykket og Dronning Margrethe scenograf og kostumedesigner, træder ind og venter på at de yndige dansere, er klar til at vise os slutningen af 1. akt. Dette års show er med 45 dansere og i år med mange internationale talenter, grundet succesoplevelsen sidste år.
Balletdanserne starter med at lave opvarmning i grupper, hvor de bliver korrigeret i hvilke øvelser de skal lave. Musikken bliver sat på få minutter senere og Dronningen sætter sig til rette.
De unge dansere laver imponerende piruetter til den stemningsfyldte musik skabt af Tjajkovskij, akkompagneret af Tivoli Copenhagen Phil. Dronning Margrethe sidder og smiler gennem hele forestillingen og klapper stolt da det er ovre.
Teamet bag årets show arbejder konstant på nye tilføjelser, der kan gøre årets juleballet endnu mere unik. Derfor er der altid plads til forbedringer. Særligt i anden akt, er der i år historiemæssige og scenografiske nyheder.

Danserne

Den unge og talentfulde Kathleen Videira, har den kvindelige hovedrolle, som den unge Clara, i dette års balletshow. Hun har danset ballet altid og har brændt for det lige siden.
Den mandlige hovedrolle, som skal spille soldaten i Nøddeknækkeren, er franskmanden Maxim Quiroga, der har danset hos flere af de førende balletakademier.

Cameron og Maxim er blot to af mange internationale dansere, der er med i showet i år. De internationale dansere er fra nogle af verdens førende balletkompagnier; Stuttgart Ballet, San Francisco Ballet og mange andre. Derudover er der også dansere fra Tivolis balletskole og Den Danske Kongelige Ballet.

Der er gallapremiere på juleeventyret fredag d. 23 november kl 19:00. Forestillingen er set af mere end 100.000 gæster i Tivolis koncertsal.
Pris: 215,- kr.
Forestillingen kører fra d. 23 november – 23 december.

Billetter kan købes her

Stort tak til teamet bag Tivoli for invitationen til Dronning Margrethes første prøvedag.
Derudover også stort tak til Agnete Schlichtkrull for brug af fotografi.

I samme kategori

photo-1544213456-bc37cb97df74
Efterårsferie - SMK
Det sker i oktober
DinnerDays-4

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

VesterbroStreetpartyHeader-01
Frisør København
generator-copenhagen-playbar-7
cover-1468234847176-28606331216a

Populære kategorier

Information