Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Tre gode råd til, hvordan du gør dit hjem seniorvenligt

Annonce:

Det kan for mange være en svær proces, når hjemmet ikke længere passer til alderen, men heldigvis er der mange forskellige ting, som du kan gøre, når du skal gøre dit hjem mere seniorvenligt.

I denne artikel finder du de tre bedste råd til, hvordan du kan gøre både dit badeværelse, dit køkken og din stue mere seniorvenlig, nemt og simpelt. For eksempel kan du installere et nyt toilet på dit badeværelse. På denne kan du klare wc-besøget selv med et bidettoilet.

Sæt støtte op i brusekabinen

Når du skal sørge for, at dit badeværelse er seniorvenligt, så er det en god ide, at du installerer en form for støtte i brusekabinen. Dette gør, at det bliver nemmere at være i bad uden frygten for at glide. Dette kan få alvorlige konsekvenser, og der findes i dag mange flotte former for stål og keramik indsatser, som du kan bruge som støtte i din brusekabine. Dette ligner blot en almindelig stang, men med denne type af hjælp, så kan du gøre din bolig langt mere seniorvenlig, hurtigt.

Få flere hylder i højden

Når du skal sørge for, at dit hjem bliver mere seniorvenligt, så er det en god ide, at du flytter de forskellige hylder længere op i højden. Du kan i dag få mange forskellige typer af skænke, som gør, at det ikke er nødvendigt at skulle helt ned til gulvet for at åbne den nederste skuffe.

Dette sparer den ældre for at bruge kræfter på at skulle bukke sig ofte efter  egne ting, og det hjælper også på rygsmerter. Denne regel er ikke blot god at bruge, når det kommer til skænke. Når du skal gøre dit hjem mere seniorvenligt, så er det en god ide, at de fleste ting befinder sig i mellemhøjde. Dette giver mere selvstændighed i hverdagen, og det giver færre smerter ved anstrengelse.

Stort og åbent køkken

Vil du gerne gøre dit hjem seniorvenligt, så er det en god ide, at du indretter dit køkken stort og åbent. Dette gør, at der er bedre plads til at bevæge sig rundt, og dermed minimerer du risikoen for, at der kan ske en ulykke ved for lidt plads. Det er også på denne måde, at du kan sørge for, at der er plads til en eventuel rollator eller kørestol, skulle der blive behov for dette i fremtiden. Sådan kan du altså gør dit hjem mere seniorvenligt med smarte justeringer.

I samme kategori

55909C71-814A-4BAF-BAB7-0EBCE3B2B8F3_1
michal-parzuchowski-oT-XbATcoTQ-unsplash
Skærmbillede 2024-03-20 kl. 10.14
tipkbh.dk - unikkebegravelser

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
Frisør København
cover-2

Forsiden netop nu

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
marcela-laskoski-YrtFlrLo2DQ-unsplash
Amazing Space
Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280
Frisør København

Mest læste

Det sker i København

dsc7699
Dining Six. Cinco
ROJA_1920x1080-2-1
Copenhagen Light Festival

Mad og drikke

Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280
Ramen
fars-1

Kultur og kunst

photo-1544213456-bc37cb97df74
Efterårsferie - SMK
Det sker i oktober
DinnerDays-4

Annoncørbetalt

Instagram Feed

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Vores bedste guides

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
Frisør København
cover-2