Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Guide: De bedste genbrugsbutikker

Er du vild med genbrugsbutikker og retromøbler? Og er du på jagt efter nye genstande til din bolig? Fat mod. I København har du nemlig muligheden for at finde interessant inventar. Det kræver bare, at du leder de rigtige steder. I den følgende artikel vil vi se på nogle af de bedste genbrugsbutikker.

1. Vangsgaards Antikvariat

Personligt vil jeg anbefale Vangsgaards Antikvariat, hvis du er på udkig efter en god brugt bog, mens du trasker rundt i indre by. I Vangsgaards antikvariat er der bøger til enhver smag og til overkommelige priser. Det gælder både deres nyere danske skønlitteratur, men også den lidt ældre bogsamling er der rigeligt af. Genbrugsbutikken fremstår afslappet og rodet, som et antikvariat skal være. Hvis Vangsgaards antikvariat ikke tilbyder dét du søger, så er antikvarboghandlerne på Elmegade og Amagerbrogade også fine alternativer.

Vangsgaards antikvariat og forlag, Fiolstræde 34-36, 1171 København K

2. Quirosa

Iført lyserøde briller og hue tager butiksejeren Sørn Falk imod gæster i sin proppede genbrugsbuik, der er placeret i et kælderlokale i Rantzausgade på Nørrebro. Du kan sagtens finde gode og billige tilbud, hvis du har mod på at grave efter dem. Det gælder gamle ølkasser, bestik, malerier, porcelæn og meget mere. Især butikkens udvalg af lamper er der altid inspiration at drage af.

Quriosa, Rantzausgade 33, 2200 København N

3. Antikvitetshandlere i Ravnsborggade

I Ravnsborggade på Nørrebro findes en massevis af genbrugsbutikker, og her vil du måske kunne finde lige den genstand, du søger efter eller mangler til din samling. Eller endda noget, du slet ikke vidste, du manglede. Ingen andre gader i København kan du få så stort et udvalg, som du kender fra loppemarkederne. Tag for eksempel ind i Ingerlev Antik, Veirhanen V/niels Ove Tryde eller Gyrn Antik. Her er alle slags møbler fra de sidste tre århundrede. Som afslutning på din handel kan du evt. besøge en af de hyggeligste caféer, som Ravnsborggade også er kendt for.

Ravnsborggade, 2200 København N

4. Hot Ko Tyr

Genbrugsbutikken Hot Ko Tyr på Nørrebrogode er fyldt med farverige lamper, og det er svært for øjnene at ignorere de spændende og spækfyldte vinduer, når man trasker forbi butikken. Selvom forretningen er lille, så er dens inventar ét stort skattekort. Her kan du længe vandre rundt uden nogensinde at have set det hele. Der er masser af forskellige eksempler på lamper, der for længst er gået i glemmebogen hos de forrige ejere. I butikken kan du også gå på jagt efter sjove skilte.

Hot Ko Tyr, Nørrebrogade 76, 2200 København N

5. Genfund

Nøgleordet er retro. I Genfund på Frederiksberg er der danske møbler fra 50erne og 60erne samt en masse småting at finde. Det gælder både designmøbler, LP´er eller retro skilte, som i sin stil aldrig bliver for gamle at have stående derhjemme. Ejerne af butikken rydder blandt andet dødsboer, og du bør derfor have alle tiders mulighed for at gøre et helt unikt fund, der trænger til et nyt liv, og som giver et personligt touch til din bolig.

Genfund, Borups Allé 144, 2000 Frederiksberg

Vi har netop udgivet en anden artikel indenfor samme emne. Denne ligger mere vægt på bæredygtige tøjbutikker – og ikke kun genbrugsbutikker. Læs mere her.

I samme kategori

419770014_782367777251954_7485136211664181059_n
376238190_808006597999396_7336191843688346866_n
generator-copenhagen-playbar-7
Amazing Space

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

DSC_4778
f
copenhagen-709407_1920
IMG_8668

Populære kategorier

Information