Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Pizza guide: Fire formidable pizzeriaer!

En klog mand sagde engang, at når man flytter til et nyt område, bør man som noget af det første orientere sig om, hvor det nærmeste gode pizzeria ligger. Hvem det lige var, der sagde det, kan jeg ikke huske – men som inkarneret pizzaelsker, der ynder at spise denne herlige fladbrødsret op til flere gange om ugen, kunne jeg ikke være mere enig.

Pizzaen findes som bekendt i mange varianter, tykkelser og kvaliteter. Selv er jeg mest til den traditionelle tyndbundede version, som man kender den fra støvlelandet, hvor det er gode (italienske) råvarer, som er i højsædet. Det kræver dog sin pizzabiks at kreere en sådan lækkerbisken – og dem har Købehavn heldigvis en del af! Her taler vi ikke nødvendigvis om gourmet men bare gode, reelle og bundsolide pizzasteder, der kan deres kram.

Hvis du lige som jeg er til den klassiske italienske pizza, er følgende pizzarier måske noget for dig. Nogle af dem kender du måske i forvejen, mens andre forhåbentlig er helt nye for dig!

Benvenuti

I det lille pizzeria på Åboulevard, bliver man altid mødt med et smil – og endda sommetider med et kærligt ”hej skat” – når man træder ind ad døren. Forretningen drives af et gæstfri ægtepar, der er gode til at tage notits af, hvad man bestiller og på baggrund heraf er søde til at anbefale andre ting på menuen, de tror vil falde i ens smag.

Deres pizzaer er måske lidt i den dyre ende af skalaen, men til gengæld er de yderst velsmagende – absolut alle pengene værd. Nummer 20 med frisk, grøn pesto kan stærkt anbefales! Bemærk, at Benvenuti ikke har for vane at skære pizzaen ud – dette for, at den bedre holder på varmen. Husk derfor at bede om det, hvis du gerne vil have den skåret i skiver (hvis ikke de selv spørger om det).

Bonustip! Den hippe ølbar ”Himmeriget”, som ligger lige ved siden af, har et samarbejde med Benvenuti. Hvis sulten melder sig, kan du således bede bartenderen om at bestille en pizza derfra som supplement til din luksusfadøl – og nyde begge dele inde på baren. What’s not to like?!

Hvor: Åboulevard 31, Frederiksberg C
Pris: 65-105 kr.

Billede fra Benvenutis FB side

Stefanos Pizzabar

Selvom stedet ikke er et pizzeria i klassisk forstand, men måske nærmere en restaurant med speciale i pizzabagning, fortjener det absolut en plads på denne liste. Udover pizza og pasta byder Stefanos nemlig også på glimrede burgere og sandwicher.

Nå, men det er jo pizzaerne, som det skal handle om her. Så hvad er der at sige om dem? Sprøde! Tynde, sprøde pizzabunde toppet med friske, farverige og smagfulde råvarer, er hvad du får hos Stefanos. Og som noget særligt har de også et spændende og varieret udbud af vegetar- og veganerpizzaer. Så der er altså noget for en hver smag!

Selvom du sagtens kan få mad ud af huset, vil jeg anbefale at spise pizzaen på stedet, hvor den serveres på et rundt, rustikt skærebræt af træ, hvilket gør den i forvejen lækre madoplevelse en tand mere indbydende. Lige ude foran er der sat borde og bænke op, så du kan nyde maden og stemningen fra det sprudlende nærmiljø som Stefanskvarteret og Nørrebroparken danner rammerne om. Så hvis vejret tillader det, er det helt klart et must-do!

Hvor: Stefansgade 33, Nørrebro
Pris: 79-95 kr.

stefanos pizza
Billede fra Stefanos FB side

Forno a Legna

Mere Italiensk bliver det ikke. På Forno a Legna er det ikke unormalt at blive hilst med et ”ciao” når man kommer og går. Med italienske gloser der flyver gennem luften, store kulinariske armbevægelser og et højt energiniveau, emmer stedet af en autentisk charme. Restauratøren kommer selv fra Italien, og han gør meget ud af, at maden såvel som atmosfæren skal være lig den, man finder på restauranter i Toscana og Umbrien.

Det italienske navn ”Forno a Legna” henviser til, at pizzaerne bages i stenovn over glødende brændeknuder – og det kan smages! Et beskedent menukort med 26 pizzaer – og kun pizzaer – vidner om en vis ekspertise inden for dette felt. Og det er skam noget, folk har lagt mærke til. Stedet er så populært, at der i travle perioder kan være kø op til skranken. Et godt tip er derfor at bestille pizzaen hjemmefra (selvom det absolut også er ventetiden værd at stå i kø).
Her kan du se et interview med den passionerede ejer Carlo.

Hvor: Falkoner Allé 42, Frederiksberg
Pris: 58-79 kr.

Pizza Huset

Åh ja, Pizza Huset. Stedet, som mange sikkert forbinder med natmad efter en våd bytur på Gothersgade. Andre kender det måske som ”porno-pizza” på grund af de hudfilm, de engang viste for gæsterne på det lille tv oppe i hjørnet. Uanset hvilken reference man har til denne lille pizzakælder, der ligger på en af Københavns absolut mest sprudlende nattelivsgader, må man bare konstatere, at de kan deres kram.

Jeg vil dog vove at påstå, at Pizza Huset aldrig helt har fået den anderkendelse, de fortjener. Hvis du kun har spist der i forbindelse med en god brandert fredag aften, skulle du tage at give dem et forsøg en helt almindelig hverdag! Her vil dit nu sobre sanseapparat nemlig give dig en yderst tilfredsstillende smagsoplevelse, der måske får dig til at se deres pizzaer i et nyt lys.

Pizza Huset har eksisteret siden 1985 og bryster sig ved at følge den ægte, oprindelige opskrift på den napolitanske pizza. De ved altså hvad de laver. Godt nok er det deres sprøde pizza-sandwicher, de er mest kendt for – men deres pizzaer er bestemt også værd at prøve: Tynd bund, masser af olie, bøffelmozzeralla og gode, friske, råvarer. Læg mærke til det, næste gang du er forbi!

Hvor: Gothersgade 21, Købehavn K
Pris: 62-78 kr.

Billede fra Pizzahusets instagram profil

Tjek også vores burgerguide ud her.

I samme kategori

376238190_808006597999396_7336191843688346866_n
Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280
Ramen

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

VesterbroStreetpartyHeader-01
Frisør København
cover-1468234847176-28606331216a
K-benhavn-1

Populære kategorier

Information