Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Hvorfor du bør tage cyklen noget oftere

Sponsoreret indhold

 

Selvom det er utroligt fristende at hoppe ind i bilen når man skal på arbejde, eller ned og handle ind, er der dog mange ulemper sammenlignet med at tage jernhesten.

Cykling er ikke blot en fantastisk form for transport, men kommer også med en lang række fordele, både for dig selv og miljøet. I denne artikel vil vi komme ind på nogle af de mange årsager til hvorfor du bør tage cyklen lidt oftere.

 

For helbredets skyld

Mange af os har en alt for stillesiddende hverdag. Uanset om vi snakker dagen på kontoret, eller derhjemme på sofaen med TV’et tændt. Så mangler du lidt motivation til at komme i sadlen, kan vi starte med dit helbred.

Ved at hoppe op på cyklen og træde i pedalerne, kan du opnå en markant forbedring af din kondition, såvel som en sundere krop. Cykling hjælper på en lang række muskler i kroppen, og giver dig samtidig mere udholdenhed, så du kan klare de lange dage på arbejdet med mere overskud ved fyraften.

Ved at cykle jævnligt, kan det også bidrage til vægttab, mindske risikoen for hjertesygdomme og forbedre din mentale sundhed ved at reducere stress- og angstniveauet.

 

For budgettets skyld

Ikke nok med at bilen koster til forsikring og vægtafgift, koster det jo også en vis mængde at fylde tanken eller batteriet op. Og i disse tider med høj inflation, kan det være at cyklen måske virker lidt mere fristende, også selvom det blot er et par gange om ugen, og ikke hver eneste dag du vælger den.

Vedligehold af bilen løber også op med tiden, fra motorolie og sprinklervæske, til bilpleje og bilvask. Du har blot brug for lidt smørelse til cykelkæde, og måske noget behageligt agu cykeltøj, så er du godt kørende på cyklen.

 

For miljøets skyld

Det er ikke blot sundere at cykle, men det er også mindre belastende for miljøet. Benzin og diesel er velkendte syndere når det gælder til klimaaftrykket, men også elbiler forurener gevaldigt mere end cyklen gør. Der skal jo stadig produceres strøm, og selvom vi får meget strøm fra grønne kilder, er der stadig lang vej før Danmark er 100% neutralt hvad det angår.

Ikke nok med at du undgår at bruge brændstof eller elektricitet til at transportere dig fra A til B, slider du også mindre på vejene. En typisk personbil vejer gerne et ton eller mere, hvorimod cyklen typisk vejer 10-20 kilo. Det er måske en mindre bonus, men stadigvæk et plus for cyklen og miljøet.

 

Gode tips til bedre motivation

Hvis du gerne vil have et bedre helbred, men har svært ved at overtale dig selv, kan det være du skal investere i noget lækkert cykeltøj. Det behøver ikke koste kassen, du kan for eksempel søge efter cykeltøj udsalg, eller lignende, for at finde nogle gode tilbud.

Det kan også være smart at begynde at måle din præstation og dine evner på cyklen. Ved at anvende en app på mobilen, kan du automatisk følge med i hvor langt du cykler hver dag, hvor hurtigt du cykler, og endda regne ud hvor mange kalorier du har tabt undervejs.

Vi håber at disse tre årsager har givet dig mod på at vælge cyklen fra tid til anden, eller måske endda gøre den til din primære form for transport. Uanset hvad håber vi, at du har fået noget ud af denne artikel. God cykeltur!

I samme kategori

Annonce
CV
55909C71-814A-4BAF-BAB7-0EBCE3B2B8F3_1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

VesterbroStreetpartyHeader-01
Frisør København
cover-2
K-benhavn-1

Populære kategorier

Information