Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Klassiske og moderne udendørslamper

Indlæg

Er du ved at bygge nyt hus, eller renoverer du et gammelt, så kan det blive aktuelt for dig at skulle købe nye udendørslamper. Det er for mange svært at vælge lamper, både indendørs og udendørs, da der findes så mange forskellige udgaver i adskillige prisklasser. Lamper kan dog gøre en kæmpe forskel på husets samlede udtryk, og det er derfor vigtigt at vælge de helt rigtige. Hos Lampemesteren kan du finde lige de udendørslamper, som du går og drømmer om til dit hus.

Lampens historie

Lampens historie går langt tilbage. Faktisk er lampen cirka 20.000 år gammel og var i første omgang blot en sten fyldt med fedt. For omkring 3000 år siden begyndte man at anvende væger i tran og i olielamper, hvilket gav en mere stabil lyskilde. Dengang var lamper langt fra dét, vi kender i dag, og det var først 600 år før kristi fødsel, at grækerne udviklede de første æstetiske “designer lamper”. Grækernes designerlamper var væglamper i smuk keramik, og lamperne blev et modefænomen, som spredte sig ud over hele det sydlige Europa. Ordet “lampe” stammer fra det græske ord “lampas”, som betyder fakkel. Lampen udviklede sig først igen i slutningen af 1700-tallet, hvor gas revolutionerede lampens muligheder, og i 1820 indførte den franske hovedstad, Paris, gaslys. Der gik ikke lang tid før at gaslys blev erstattet af elektrisk lys, som vi kender det idag. I 1880 tog Thomas Edison patent på verdens første elpære, og elpæren består den dag idag.

Vælg den rigtige udendørslampe til dit hus

Når man skal vælge den rigtige udendørslampe til facaden på ens hus, er det en god idé at gennemsøge markedet for lamper først. Er du ved at renovere en ældre smuk murermestervilla, kan du enten vælge at holde stilen og gå med nogle klassiske udendørslamper, eller du kan vælge nogle minimalistiske lamper, for at tilføje dit hus et skandinavisk og moderne look. Hvis du ikke rigtigt går op i lamper, kan det være svært at forholde sig til, hvilken type udendørslampe, der vil gøre sig bedst på dit hus. Heldigvis findes lamper i helt diskrete udgaver, så valget bliver lettere. Ønsker du at tilføre dit hus noget kant og overraske gæster med en sjov gimmick, så kan du også finde sjove og unikke udendørslamper, som dine gæster med garanti aldrig har set før. På https://www.lampemesteren.dk/ finder du et kæmpe udvalg af forskellige udendørslamper, så du kan finde lige de lamper, der matcher dit hus og din smag.

Indretning af forhave

Forhaver og udendørslamper går hånd i hånd, særligt når du bygger nyt. Når du skal finde de rigtige udendørslamper, kan det derfor være en god idé at tænke hele forhaven ind i planen, så lamper og have matcher hinanden. Har du en frodig og ‘rodet’ forhave, med en masse vilde blomster og store planter, kan diskrete udendørslamper skrue ned for det vilde og rodede udtryk, mens store og majestætiske udendørslamper, kan samle hele udtrykket og være med til at gøre din forhave helt unik. En farvet udendørslampe vil desuden spille godt op imod farvede blomster i samme farvetoner.

I samme kategori

Annonce
CV
55909C71-814A-4BAF-BAB7-0EBCE3B2B8F3_1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

16501360730_6670fa0fea_b
easter-1238665_1920

Populære kategorier

Information