Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Mundbind: Hér kan de købes i København

I går vågnede vi i Danmark endnu engang op til en ny corona-virkelighed. Fra torsdag d. 29. oktober blev det et krav, at man bærer mundbind alle indendørs, offentlige steder.

Læs også: Frisører i København

Er du også rundtosset over, hvor du finder effektive OG flotte mundbind i København? – så læs med hér!

Det kan være en jungle at finde mundbind i disse tider. Jeg taler af bitter erfaring. Og da vi nu skal have dem på, så snart vi bevæger os indenfor et offentligt sted – fx supermarkeder, butikker og museer – er de et ret nødvendigt tilbehør at have med sig overalt.

REMIX by Sofie

Mange vælger at købe sine mundbind online, men leverings-ventetider kan være både små-irriterende og uhensigtsmæssige lige nu. Hér får du et overblik over fysiske butikker i København, der sælger mundbind – både engangs og stof-versionerne.

God jagt – og husk mundbindet i butikkerne!

Engangsmundbind

Engangsmundbind er de mest effektive, og det anbefales af Sundhedsstyrelsen, at man bruger dem frem for stofmundbind. Du kan blandt andet købe dem på apoteket, i supermarkeder eller kiosker.

Du kan fx finde dem i din lokale 7Eleven, Tiger , Normal eller Matas, der alle sælger små pakker af tre+ engangsmundbind for omkring 20 kr.

Stofmundbind

Men stofmundbind kan være et godt (FLOT) og mere bæredygtigt alternativ til engangsmundbind. Dog er de ikke CE-certificerede og det er derfor på eget ansvar at bruge dem. Alligevel godkender Sundhedsstyrelsen stofmundbind, fordi de er bedre end ingen mundbind.

Du kan derfor med tanke på både din pengepung og klimaet sagtens købe stofmundbind, så længe de lever op til disse krav:

Det skal du kigge efter, når du køber et stofmundbind:
• 3 lag – det giver bedst mulig beskyttelse
• Blødt stof – vælg gerne et med bomuld eller andet blødt materiale inderst, så det       er behageligt mod huden
• Mulighed for justering – eller en god størrelsesguide.
• Sidder til – jo bedre du kan få mundbindet til at sidde tæt, jo mere trækker du           vejret gennem stoffet og dermed bliver mundbindet mere effektivt
• Næseklemme – klemmen er ofte en fordel, særligt hvis du har briller
• Maskinvask ved min. 60 grader
• Elastikker til ørerne

Hovedreglen er: Jo flere lag, jo bedre. Så længe du kan trække vejret! Og så er det vigtigt, at de vaskes efter hver gang, de har været brugt.

Når du så har styr på ovenstående, burde du være good to go! Disse butikker i København forhandler de fineste stofmundbind til helt overkommelige priser.

REMIX by Sofie

REMIX by Sofie
Frederikssundsvej 180 A – Brønshøj

Hos REMIX by Sofie sælges stofmundbind i alle regnbuens farver og mønstre til 60 kr. stykket. Mundbindet er fremstillet af tre lag åndbart stof som myndighederne anbefaler. Derudover er der syet en lille lomme ind, hvori man kan sætte et filter ind for ekstra virkning. De kan vaskes ved 60 grader og bruges igen og igen.

Skriv til REMIXbySofie på Instagram, hvis du vil være sikker på, at der ikke er udsolgt inden du kommer forbi.

MUJI Illum
Illum, Strøget – København K

Hos den helt nyåbnede, japanske livsstilsforretning MUJI i Illum, kan du købe helt simple, hvide 3-lags stofmundbind (med en virkelig god næseklemme, der bare sidder fast!) De er bløde og tydeligvis i en god, lækker kvalitet – og du får 2 styks i en pakke for 100 kroner.

(Hvis du har et meget lille ansigt – som undertegnede – kan det dog være de er for store. De passer måske en M-L og er desværre OneSize)

Adélie
Guldbergsgade 20 – København N

Hos Adélie på Nørrebro fås et stort udvalg af smukke, blomstrede ’liberty’ stofmundbind. De får ofte nye leveringer, men det går stærkt, så skynd dig forbi butikken!

Adélies mundbind lever op til myndighedernes anbefalinger for stofmundbind og koster 169 kr. stykket.

Chantelle-mundbindet

Wunderwear
Frederiksberg, Strøget og Østerbro

Jeg aner ikke hvorfor, men der er virkelig mange undertøjsforretninger, der sælger mundbind. Hos Wunderwear, som du finder flere steder i byen, forhandles mange forskellige versioner og mærker. Én af dem er af mærket Chantelle – som er det stofmundbind, der har klaret sig allerbedst i tests. Dem kan du købe 5 styks af for 180 kr.

Derudover sælges også mundbind fra Wolford (til 160 kr.) og Falke (to styks til 199 kr.), som er neutrale i farverne og passer perfekt til de, der måske ikke er til de blomstrede, regnbuefarvede prints.

Deichmann
Fisketorvet, Amager Centeret, Field’s, Nørrebro Bycenter

Ja, jeg er godt klar over at Deichmann er en skoforretning – men de sælger altså også stofmundbind! Og endda rimelig billigt: 2 styks for 40 kr. Det er svært at aflæse præcis hvor mange lag, de er lavet af, men de kan vaskes ved 60 grader, der er elastik bag ørerne og så er de bløde at have på.

Mundbindene fås i forskellige print – og er du farveforskrækket, er det også muligt at vælge nogle i helt nedtonede farver.

Smukt Brugt
Amagerbrogade 186 – København S

Smukt Brugt er for det første en vidunderlig, lille biks på Amager – og for det andet sælger de dekorative og fine stofmundbind fra Quote Copenhagen. Maskerne er lavet efter WHO’s anbefalinger – i 3 lag og med næseklemme – og så sælges de i pakker af 5 stk. for 295 kr.

Mundbindene fra Quote Copenhagen forhandles også hos Notre Dame (Nørregade 7) og Robb Copenhagen (Vesterbrogade).

WEIZ Copenhagen
Guldbergsgade 5 – København N

Hos WEIZ Copenhagen finder du farverige, genanvendelige stofmundbind i lækre materialer. De er lavet af stofrester fra butikkens kjole-produktion og er en del af et større, bæredygtigt no-waste projekt.

Udover de fine mundbind, sælger de også mundbinds-poser. Optimalt hvis du vil være sikker på, at din maske opbevares helt korrekt, når du ikke bruger det!

Frelsens Hær
Hos Frelsens Hær forsøger de at skabe bæredygtige maske-alternativer og kreerer i deres systue på Frederiksberg flotte og farverige mundbind af genbrugsstoffer. De unikke mundvind syes af tre lags tætvævet stof og kan vaskes og bruges efter myndighedernes anvisninger.

Som kunde kan man selv vælge det stof man ønsker til sit mundbind – de syer altså mundbindet i lige dén farve du ønsker dig! Et mundbind koster 125 kr. og du kan få tre for 300 kr.

Lige nu oplever de stor efterspørgsel – mén! Hvis man synes, at et unikt stofmundbind er værd at vente på, er man velkommen i butikken på Gl. Kongevej, hvor man kan vælge stof og facon og afhente sit mundbind et par dage senere.

Tip fra vores brugere om stofmundbind

Vi er blevet tippet om, at flere af byens skræddere også syr og sælger mundbind. Det er med glæde, at vi derfor vil dele disse tips med jer her:

Eller: Du kan sy dit eget mundbind!

Virker ingen af de ovenstående tiltalende? Og har du både symaskine, tålmodighed og kreative evner? Så kan du selvfølgelig også sy dine mundbind selv!

Panduro (som du finder på Nørre Farimagsgade, i Field’s og Frederiksberg Centret) har lavet en guide til hvordan du gør og hvilke materialer du skal bruge. Klik hér for at læse guiden.

Inden du kaster dig ud i det helt store krea-projekt, bør du dog læse rådene fra Sundhedsstyrelsen  og vejledningerne fra UK Government og Big Community Sew.

I samme kategori

419770014_782367777251954_7485136211664181059_n
376238190_808006597999396_7336191843688346866_n
generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

VesterbroStreetpartyHeader-01
Frisør København
419770014_782367777251954_7485136211664181059_n
cover-1468234847176-28606331216a

Populære kategorier

Information