Couleur Café – Gadefest for hele familien

I samarbejde med kulturhuset Union, byder Couleur Café på superhyggelig gadefestival, hvor alle er inviteret. Temaet er afrikansk kultur og nøglen er musik og mangfoldighed. Tag venner og familie med. Der bliver fuld fart på aktiviteterne hele dagen. Hvis du kan lide god musik, trommer, streetfood, øl i solen, dans, hygge og festlige optog …så vil du ikke gå glip af Couleur Café!

Hele Afrika i København

Til Couleur Café kommer du på en rejse til alt det bedste Afrika har at byde på, lige midt i København. Billetten er gratis og du skal blot medbringe egne farver, rytmer, dance-moves og godt humør. Festivalen tager dig i løbet af dagen på en rundtur der strækker sig fra Tanzania og Tunesien til Senegal og Sydafrika. Der bliver musikalske stop i bl.a. Ghana, Burkina Faso og Uganda, og der bliver hyggelig workshop hvor børnene kan tegne og male. Der er gode indkøbsmuligheder i 70 boder med tøj, farverige stoffer, smykker og kunsthåndværk fra næsten alle kontinentets lande. Eftermiddagens modeshow viser de nyeste trends i lækkert Afrodesign.

HØJDEPUNKTER FRA PROGRAMMET:

Elektroniske og traditionelle trommer

Der bliver rig mulighed for at danse til traditionelle, såvel som moderne rytmer fra Afrika. Tidligt på dagen kan især børnene være med, når den erfarne entertainer Selassi Dewornu viser hvordan det skal gøres. Et af dagens store højdepunkter bliver parade og show med trommegruppen African Footprint International, der markerer deres 20 års

jubilæum med en særlig opvisning kreeret til dagen. Ligeså fængslende, men helt ander-ledes rytmer, kommer vi til at opleve med den maskerede kunstner NURI. Nuri blander traditionelle toner fra Tunesien med pulserende elektroniske rytmer, der senere på året også vil kunne høres på Roskilde Festival. I timen fra 17:30 til 18:30 er der åben tromme-jam, hvor alle er velkomne til selv at falde ind med en djembe eller et grydelåg.

Danseteater og fest i landsbyen

Festivalen præsenterer premieren på en ny danseforestilling skabt af koreografen Alkhaly Camara. I Vestafrika har dansene ofte en specifik betydning og bruges til at forklare og vejlede. ”La Forêt Sacrée” er historien om en magisk skov beliggende mellem to små landsbyer i Guinea. Kun kvinder har adgang til skoven, men en dag prøver en forelsket ung mand at finde sin kæreste. Han bliver opdaget af kvinderne og deres vrede gør ham syg. En af kvinderne får dog medlidenhed med den unge mand, og beder de andre om at lade ham gå tilbage til landsbyen, for at tjene som et advarende eksempel for byens øvrige mænd. Til sidst bliver der arrangeret fest i landsbyen.

Den ”skøre hvide mand” og gutterne fra Dar Es Salaam

Espen har boet det meste af sit liv i Tanzania og har skabt sig en imponerende karriere sammen med sit band. Han er kendt vidt og bredt som den skøre hvide mand: Mzungu Kichaa. Når han svinger guitaren og synger sine reggae og bongoinspirerede sange på swahili, er det dog kun skørt på den rigtig fede måde. Mzungu Kichaa har spillet på store festivaler i Danmark og Østafrika, og nu lykkedes det omsider at få bandet med til
Couleur Café, hvor de spiller finalekoncerten inden turen går hjem til Dar Es Salaam.

Afrikanske sange og svensk nøgleharpe

Sangeren og skuespilleren Mao Zybamba har kastet sin kærlighed på ’nyckelharpan’, der især kendes fra svensk folkemusik. Han har selv bygget sit fine instrument og det går forbløffende godt i spænd med hans sange og fortællinger på modersmålet moore fra Burkina Faso.

Ayi Solomon and friends

Percussionisten og energibundtet Ayi Solomon har sat fut i rytmerne på de danske musikscener i adskillige år. Han kan jævnligt opleves med bl.a. New Jungle Orchestra, Himmerland, Moussa Diallo, Feridah Rose og Dawda Jobarteh. Hans tilstedeværelse og indflydelse kan ikke overvurderes, men alligevel er det sjældent at han selv er midtpunkt for musikken. Det retter vi op på med en helt speciel koncert hvor Ayi Solomon tager nogle af sine bedste musikalske venner med på scenen.

Arrangementet finder sted den 25/5 2019 kl. 12-20.00

Afterparty for de der stadig ikke har fået nok

Når festivalen slutter kl. 20 er det for første gang muligt at fortsætte med Afterparty indenfor hos Union på Nørre Allé 7. Kollektivet ’Black Hipsters’ har sat nogle af landets sejeste Afro-DJs bag pulten. Kipanga, Taf Dollar og Duza står parat til at vende gamle vinyler, såvel som de helt nye tracks fra kontinentets natklubber. Aftenen byder også på performance indslag og andre overraskelser. Bemærk at der kræves billet for at deltage i
Afterparty (billetsalget er startet).

Foto leveret af Jacob Crawfurd

I samme kategori

smk
Stig-Rossen-Julekoncert
candle-1
byhaven-1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

manon-1
keren-perez-LpKso44P3eg-unsplash-scaled
cover2
VesterbroStreetpartyHeader-01

Forsiden netop nu

manon-1
cover-1468234847176-28606331216a
gokart
dali-1272141_640
ice
fars-1
April-K-benhavn
Spisesteder nye

Mest læste

Det sker i København

cover-1468234847176-28606331216a
dali-1272141_640
April-K-benhavn
Påskefrokost i København

Mad og drikke

manon-1
ice
fars-1
Spisesteder nye

Kultur og kunst

smk
SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280

Instagram Feed

Vores bedste guides