Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Når en københavner skal vælge boksmadras

Annonce:

Når vi københavnere skal vælge boksmadras, så stiller vi gerne lidt større krav, end resten af danskerne gør. En boksmadras er, som navnet antyder en madras der er placeret i en box.

De bedste boksmadrasser er lavet af svensk fyrretræ, da det er utrolig stabil, og giver en god stabilitet i sengen. Under rammen er der placeret ben, for at gie den en komfortabel højde.

Hvorfor vælge en god boksmadras?

Jo for at koge det spørgsmål helt ned, så handler det om 2 ting. Komfort og kvalitet. Boxmadrasser er meget simpelt bygget op, og derfor koster de heller ikke så meget at producere, som eksempelvis kontinentalsenge eller elevationssenge. Men derfor kan du stadig godt få en rigtig god madras med.

Hvis du gerne vil have en god boxmadras, så skal du gå efter de boxmadrasser, hvor springmadrassen har komfortzoner. Disse komfortzoner er med til at give dig den korrekte støtte på de steder hvor du støtter mest med kroppen. Det er blandt andet hofte og skulder områderne.

Komfortzoner laves i de madrasser som er lavet med pocketfjedre. Disse pocketfjedre giver dig nemlig en individuel støtte. De lidt ældre fjedretyper, såsom Bonellfjedre har ikke denne individuelle funktion, og derved påvirker det hele sengen når du ligger i sådan en seng.

Boxmadrasser med pocketfjedre er også noget dyrere end dem lavet af pocketfjedre. Du kan også finde madrasser som har en kombination af begge fjedre, for at holde prisen så lav som muligt.

Kvaliteten af en  boksmadras er også meget vigtigt. Det er en god idé at kigge på hvor lang tid forhandleren giver garanti på sengen. De giver nemlig en god indikation af hvor meget de tror på kvaliteten af produktet. Vælg altid en boksmadras som har mindst 15 års garanti.

Vælg af madras til din boksmadras

Når du skal vælge en madras til din boksmadras, så er det selvfølgelig nogle ting du skal tage hensyn til. Som nævnt før, så skal du vælge en madras med pocketfjedre, hvis du ønsker at komforten er i top.

Madrassers fasthed kan være svære at gennemskue, men der er nogle generelle retningslinjer som du kan gå efter.

  • Vejer du under 75 kg. – Medium fasthed
  • Vejer du mellem 75-95 kg – Fast fasthed
  • Vejer du over 95 kg – Ekstra-fast Fasthed.

Vælger du den forkerte madras, jamen så risikere du at det påvirker din anattesøvn, og derved også den efterfølgende dag.

Du skal dog altid lytte til din krop, og føle hvad den bedst kan lide.

Det kan være en god idé at vælge en forhandler som har lang prøvetid af madras. Det gør nemlig at du har mulighed for at prøve den over en længere periode, hvor du kan bytte den til en anden fasthed. Vi har set steder hvor der er helt op til 5 måneders prøvetid.

Det tager nemlig din krop omkring 3 uger at vende sig til en ny madras, og derfor kan det heller ikke betale sig at gå ud i en butik og prøve en boksmadras i fuld beklædning. Det vil din krop ikke kunne nå at vende sig til.

Sover i flere i samme boksmadras, så skal I vælge 2 individuelle madrasser, hvis ikke I er i samme vægtklasse. Vær ikke bange for der er en revne imellem jer, eller lignende. Det klarer en topmadras.

Du skal også tage hensyn til din højde, når diu vælger seng. En seng skal gerne være 10 cm længere end du selv er. Er du under 190 cm, jamen så kan du godt ”nøjes” med en seng der er 200 cm lang. Rager du over 190 cm, jamen så skal du kigge efter senge der er 210 i længden.

Er du over 2 meter, så har du sikkert haft meget bøvl med senge der er for små i løbet af dit liv. Det kan her være en god idé at tage fat i en forhandler, og høre om de kan specialfremstille en seng til dig med længere mål.

I samme kategori

Annonce
CV
55909C71-814A-4BAF-BAB7-0EBCE3B2B8F3_1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

16501360730_6670fa0fea_b

Populære kategorier

Information