Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Oplev kaskettens historie i Jægersborggade

Ny udstilling i Jægersborggade vil fra den 11.- 22. november sætte fokus på kaskettens historie op igennem 1900-tallet i Danmark.

Der er en ung mand på Nørrebro ved navn Silas Skram, der ikke alene er den eneste kasketmager i Danmark – han er også manden bag den kommende udstilling “Kasketten i det 21. Århundrede”, som vil kunne opleves i Jægersborggade fra 11. November.

Under en rejse i Tyskland faldt han tilfældigt over et kasketmager-værksted, og han blev forført af håndværket, som han heldigvis fik lov at få under neglene ved denne lejlighed.

“Jeg sagde til ham, at jeg kunne sy, jeg var meget lærenem, og jeg gerne ville lære at sy kasketter. Vi snakkede sammen en hel time, før det lykkedes at få ham overtalt,” siger Silas Skram om det møde, der skulle vise sig at blive ret afgørende.

Kasketten siger alt om personlighed

Siden har han åbnet sit eget værksted på Nørrebro, og nu vil han gerne dele sin fascination af kasketter med københavnerne – naturligvis med det hippe Jægersborggade som udgangspunkt.

Hvad du bærer på hovedet, siger nemlig ikke så lidt om din personlighed, og derfor er der mange udtryk at dykke ned i, hvis du er interesseret i at få syet en hel personlig kasket.

En kasket fra Wilgart koster i omegnen af 500 kr. og opefter, men så er valget af materialer og form også helt op til dig – det vil altså sige noget helt andet end de kasketter, man ellers vil kunne købe i mainstream-butikker.

Foto: Nicolai Egense

Kasketten var udbredt blandt arbejdere

Hvis du ikke lige har en ide til, hvordan din kasket-stil kunne se ud, så bliver du måske klogere efter at have oplevet udstilingen på Nørrebro, for her kan du nemlig få lov både at se på og røre ved materialerne.

Silas Skrams udstilling er ganske gratis, og tager os med på en rejse ind i hvilken betydning kasketten har haft lige siden dengang i 1900-tallet, hvor kasketten var meget udbredt blandt de unge og arbejderklassen, og hvor disse mænd aldrig gik udenfor en dør uden at have den på.

Oprindeligt er kasketten en videreudvikling af den militære baret, det blev kendt i 1600-tallet, og den er i modsætning til hatten, som bliver lavet i filt, fremstillet på en symaskine i vævet stof ud fra en stolt håndværkstradition.

Besøgende kan sy egen kasket

I vores moderne tid, hvor blandt andet Von Dutch-kasketten var fremme i gadebilledet i slutningen af 00’erne, blev kasket-moden udfaset omkring 1960’erne, men nu er det igen den personlige, håndlavede kasket, som kunderne efterspørger.

Men præcis hvordan det hele startede kan altså opleves gennem billeder og video i udstillingen, der endda tilbyder en kopi af kasketskabeloner, så besøgende kan gå hjem og sy deres egen kasket, hvis de har mod på det.

Medbringer du mobiltelefon eller tablet, er der endda yderligere vinkler i udstillingen, som også har flere interaktive facetter. Med andre ord bliver det helt sikkert en oplevelse, der kan bringe underholdning ind i dit efterår.

“Kasketten i det 21. Århundrede” kan opleves i Jægersborggade 11.- 22. November kl. 10-16

I samme kategori

67107472_10157221515909933_1817492621929480192_n
Vence - Den Franske Riviera
Udvalgt
440156083_1057262185960025_6850122099405692653_n

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

RAW-2014-858-HolstFoto-New
Bloom-%C2%A9-Malthe-Ivarsson
Stella-Polaris-Frederiksberg-Have-1
Vogntur_1-12cut

Populære kategorier

Information