Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Sådan gør du altanen ekstra hyggelig

Indlæg

Er du en af dem, der bor inde i byen i en lejlighed, og derfor ikke har en skøn have, hvor du kan nyde vejret, når det er bedst? Men har du til gengæld en altan i lejlighed? Så kan du læse med videre her og finde ud af, hvordan du bedst muligt udnytter din altan og ikke mindst gør den hyggelig og indbydende at være på.

Blomsterkrukker med masser af farver

Er der noget, der kan skabe hygge på en terrasse, er det planter. Og eftersom der ikke er en have, hvor du kan plante noget, skal du have fat i nogle blomsterkrukker. Både når det kommer til blomsterne og krukkerne, er der ingen grund til at gå ned på farve. Jo mere farverigt det er, jo hyggeligere ser det ud, og jo mere indbydende bliver din altan derfor. Hvis du ikke er til så frygtelig mange farver, kan du altid vælge neutrale krukker og blomster og så dække jorden til med røde granitskærver. Dette sørger nemlig for en sjov og flot kontrast, som du helst ikke vil undvære, når først du har prøvet den. Du kan også bruge røde eller en anden farve granitskærver, hvis du gerne vil have mange farver.

Urter du kan bruge i køkkenet

Foruden de almindelige blomster og planter, der er med til at skabe hygge på altanen, er det også en fordel at få planter, der rent faktisk kan bruges til noget. Det gælder blandt andet sådan noget som urter eller planter, hvor der gror grøntsager eller bær. Du kan for eksempel vælge at få en lille blomsterkasse, der kan hænge på altanens kant, hvori du har sådan noget som basilikum, dild og andre lignende urter. Vælg gerne nogle, som du ved, at du kommer til at bruge i køkkenet. Hvis du ikke er så meget til friske urter, kan du også få en lille jordbærplante eller tomater og agurker. Der findes mange af den slags planter, som rent faktisk trives på en dansk altan, og så er det bare med til at bidrage til hyggen på altanen, når der også er noget mere funktionelt ved den.

Lys og lækre møbler

Et andet tip lyder på, at du skal sørge for at have nogle lækre møbler ude på altanen. Hvis du har meget plads giver det mening at have spisebord eller et møbel, hvor du kan lægge dig helt ned. Har du derimod ikke så meget plads, kan det være rigeligt med at par stablede minipaller i den ene ende af altanen.

Foruden selve møblerne, skal du også have lys på altanen. Du kan blandt andet vælge at hænge lyskæder op eller at stille lanterner og stearinlys rundt omkring – en kombination af det hele er heller ikke en dum ide. Lys på altanen er virkelig med til at sparke gang i hyggen.

Tekstiler selvom det er udenfor

Sidst men ikke mindst skal du sørge for, at der er rigeligt med tekstiler på din altan. Det vil sige, at der skal være hynder til de forskellige møbler, puder, tæpper og eventuelt også et gulvtæppe. Ligesom indenfor er tekstiler en af de helt store genveje til hygge, og det skal din altan da ikke snydes for. Du skal bare huske at tage det med indenfor, når vejret ikke viser sig fra sin bedste side af.

I samme kategori

55909C71-814A-4BAF-BAB7-0EBCE3B2B8F3_1
michal-parzuchowski-oT-XbATcoTQ-unsplash
Skærmbillede 2024-03-20 kl. 10.14
tipkbh.dk - unikkebegravelser

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
Frisør København
cover-2

Forsiden netop nu

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
marcela-laskoski-YrtFlrLo2DQ-unsplash
Amazing Space
Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280
Frisør København

Mest læste

Det sker i København

dsc7699
Dining Six. Cinco
ROJA_1920x1080-2-1
Copenhagen Light Festival

Mad og drikke

Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280
Ramen
fars-1

Kultur og kunst

photo-1544213456-bc37cb97df74
Efterårsferie - SMK
Det sker i oktober
DinnerDays-4

Annoncørbetalt

Instagram Feed

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Vores bedste guides

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
Frisør København
cover-2