Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Stor guide: Aktiviteter i Pinsen for hele familien

Maj er gavmild og byder på en række helligdage: Og dét betyder forlængede weekender og fridage med kvalitetstid og hygge for hele familien! Næste weekend – på søndag d. 23 maj – danser pinsesolen, og dét betyder (udover den kristne fejring af Helligåndens komme), at både du og ungerne også har fri om mandagen. YES!

Mangler I inspiration til hvad I skal give jer til i den forlængede weekend? Frygt ej: Vi har som altid et par gode tips i ærmet!

Rasmus Klump-dage i Tivoli

Tivoli

Fra lørdag d. 22 maj til mandag d. 24 maj handler alt om den gode, gamle bjørn Rasmus Klump i Tivoli! På det blomstrende plæneområde dufter det dejligt af pandekager, og så summer det med sjove og spændende aktiviteter for hele familien. Prøv fx lykkehjulet, kør på trafikbanen, lav badges i værkstedet, vind fine præmier og tag på skattejagt med Rasmus Klump!

Læs mere om Rasmus Klump-dage i Tivoli her.

Hvor? Tivoli. Vesterbrogade 3, København V
Hvornår? D. 22 – 24 maj 2021
Hvor meget? Inkluderet i entré-billet. Voksenbillet: 145 kr. Børn (3-7 år) 60 kr.

På hesteryg i Dyrehaven

Dyrehaven

Træerne har endelig fået dén der helt særlige, lysegrønne forårsfarve. Skal du og familien ud og opleve foråret, kan I besøge den smukke Dyrehave, lidt uden for København! Og når I nu er der, hvorfor så ikke opleve naturen på hesteryg? I udkanten af haven ligger Fortunens Ponycenter, hvor I kan låne en sød og rolig trækpony (til børn u. 10 år) som I selv kan trække med. Og hvis I er lidt ældre og har en lille smule heste-erfaring, kan I tage på ridetur på stierne i den smukke skov.

Booking skal ske på telefon 45 87 60 58.
Læs mere om Fortunens Ponycenter på Facebook.

Hvor? Ved Fortunen 33, Kongens Lyngby
Hvor meget? Trækpony koster 120 kr. for en halv time 0g 180 kr. for en time. En tur i skoven koster 220 kr. pr. person og varer ca. en time.

Mød dinosaurernes konge hos Statens Naturhistoriske Museum

Statens Naturhistoriske Museum

RAAAWRR! På Statens Naturhistoriske Museum kan du og familien møde den 66 millioner år gamle, 12 meter lange og med næsten alle sine frygtindgydende tænder intakte, dinosaurernes konge, t-rexen: Tristan Otto! Kom helt tæt på et af verdens mest komplette Tyrannosaurus Rex-skeletter – og en masse andre unikke dinosaurer – i museets spændende og populære fossil-udstilling. Det er noget af et syn!

Hvor? Statens Naturhistoriske Museum. Øster Voldgade 5-7, København K
Hvornår? Til d. 31. december 2021
Hvor meget? Voksen: 105 kr., Barn (3-17 år): 50 kr., Studerende: 50 kr.

Underjordisk sejltur i Cisternerne

Cisternerne

I Cisternerne under Søndermarken kan du og familien komme på en fortryllende, underjordisk rejse i den aktuelle udstilling ‘Event Horizon’ af Tomás Saraceno. Cisternerne er endnu engang blevet fyldt med vand, og udstillingen skal derfor opleves fra båd. I båden sejler I rundt mellem de oplyste, tankevækkende kunstværker – en helt vidunderlig og anderledes kunst-oplevelse for hele familien!

Læs vores artikel om Cisternerne og udstillingen her.

Udstillingsbesøget skal bookes på forhånd, idét der kun er 6 både med plads til 4 personer i hver.

Hvor? Søndermarken, 2000 Frederiksberg
Hvornår? Til d. 30 november 2021
Hvor meget? Pr. person: 125 DKK, Under 18 år: 60 DKK

Dinosaurer, dyreunger og udsigt i Zoologisk Have

Zoologisk Have

I altid dejlige Zoologiske Have på Frederiksberg kan du og ungerne i pinseferien opleve lidt af hvert. Flere af de skønne dyr har fået nuttede unger – bl.a. bjørnene, elefanterne og flodhestene, og dem kan I hilse på! I kan også opleve de 25 bevægelige og naturtro “dinosaurer”, der er placeret rundt i Haven omgivet af hvert sit naturlige habitat. Derudover kan I endelig igen komme op i det ikoniske ZOO-tårn og få en fantastisk udsigt over hele København og Sydsverige.

Hvor? Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg
Hvor meget? Voksen: 195 kr., Barn:  (3-11 år) 105 kr.

Børnerundvisning på Nationalmuseet

Nationalmuseet

Hos Nationalmuseet kan I deltage i en spændende børneomvisning, der tager jer med på en historisk rejse ind i vores forfædres – de dødes – verden. I dag ved vi en helt masse om hvordan man engang har levet, spist og klædt sig, fordi mennesker altid har fortalt historier og efterladt små ting og ledetråde: Selvom vores forfædre er døde, fortæller de alligevel historier fra graven. På rundvisningen møder børnene bl.a. Bjørn fra Stenalderen og Di-Mut fra oldtidens Ægypten.

OBS. Barn/børn kan ledsages af én voksen.
Book plads her.

Hvor? Nationalmuseet. Ny Vestergade 10, København K
Hvornår? Lørdag d. 22 og søndag d. 23 maj kl. 12:00-13:00
Hvor meget? Gratis med entrébillet. Entré voksen 100 kr, familiebillet (1 barn + 1 voksen) 90 kr., barn under 18 er gratis.

Kop & Skål hos Folkehuset Absalon

Folkehuset Absalon

Inviter ungerne på kreaworkshop og keramik-hygge hos Folkehuset Absalon, hvor I med “pinching” og “pølsetekning” kan modellere jeres helt egne skåle, kopper med hank eller hvadend hjertet begærer. Kun fantasien sætter grænser! Efter workshoppen bliver kreationerne brændt og glaseret, og to til tre uger efter kan I hente jeres fine, færdige kreationer.

Tilmeld jer workshoppen her.

Hvor? I ‘Børnehaven’ på 3. sal, Folkehuset Absalon. Sønder Blvd 73, København V
Hvornår? D. 21, 22 og 24 maj 2021.
Hvor meget? 200 kr. pr person. Prisen inkluderer undervisning, materialer, brænding og glasering, udført af Absalons keramikere.

Med Veterantoget til Helsingør

Veterantoget

I pinsedagene kan hele familien tage på en herlig forårstur langs Kystbanen med et vaskeægte, hyggeligt Veterantog. Kør mellem Helsingør, Klampenborg og København H i de gamle charmerende vogne, og gør evt. et stop undervejs for at besøge byernes skønne seværdigheder som fx Bakken i Klampenborg.

Her finder du køreplanen for Pinsetoget på Kystbanen.
Se meget mere her og køb billet

Hvornår? Fra d. 22. – 24. maj 2021
Hvor meget? Voksen fra 90 kr., Barn fra 45 kr.

Forestilling og lydvandring med Teatret Zeppelin

Forestilling og lydvandring med Teatret Zeppelin

Skal familien have en anderledes teateroplevelse? Så skal I opleve “Mindre end støv” på Teatret Zeppelin i pinsen! En koreograferet, aktuel og tankevækkende lydvandring i byrummet for børn og deres voksne, der handler om børns fortællinger fra coronatiden.

OBS! Medbring egen mobiltelefon og høretelefoner til afvikling af lyd under vandringen.

Hvor? Teatret Zeppelin. Valdemarsgade 15, København V.
Hvornår? Fra d. 21 – 23 maj 2021.
Hvor meget? Billetter er gratis, men skal reserveres på teaterbilletter.dk, da der er begrænsede pladser.

Plantefarvning og grisefodring på Frilandsmuseet

Plantefarvning og grisefodring på Frilandsmuseet

At besøge Frilandsmuseet er næsten som at rejse tilbage i tiden! I pinsen kan du og familien besøge Truegården og med hjælp fra en erfaren og dygtig ‘plantefarver’ udfolde jeres kreative evner, og prøve at farve tøj med planter, lave planteportrætter og tryk. I kan også opleve de skønne “bacon-svin” blive fodret ved Sønder Sejerslev, og selvfølgelig få en spændende omvisning på hele museet.

Hvor? Kongevejen 100, 2800 Kongens Lyngby
Hvornår? Plantefarvning d. 22 – 24 maj fra kl. 10.30 til 15.30. Grisefodring d. 22. og 23. maj.
Hvor meget? Plantefarvning koster 2 klip eller 50 kr. Entré koster 90 kr. for en voksen og er gratis for børn under 18.

I samme kategori

419770014_782367777251954_7485136211664181059_n
dsc7699
Dining Six. Cinco
Frisør København

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Fyrv%C3%A6rkerifestival-i-Tivoli_Kred.-Lasse-Salling-1
Pumpehuset-foto-af-Tue-Blichfeldt-1
VesterbroStreetpartyHeader-01
cover-1468234847176-28606331216a

Populære kategorier

Information