Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

TipKBH tester byens nye el-løbehjul

Hvis du ikke allerede har lagt mærke til de nye el-løbehjul i København, ser du dem sikker snart. I begyndelsen var de ikke lovlige i Københavns gader og stræder. I januar 2019 er 200 el-løbehjul dog kommet på gaden fra det svenske firma ”voi”. Det tyske firma TIER har også lanceret det elektriske transportmiddel i byen. I København er det stadig kun en ny forsøgsordning på de motoriserede køretøjer. Vi har testet dem, så du efter denne artikel ved lidt mere om de 2 slags elektriske løbehjul.

Hvordan fungerer det?

Først og fremmest skal du downloade app’en til det pågældende brand. Herinde kan du finde dit nærmeste el-løbehjul og låse det op. Hos ”voi” kan du se hvor meget strøm den har tilbage. Din tur starter, så snart din smartphone er ”paired” med køretøjet.

Når du har fundet et el-løbehjul koster det 10,5 kr. at leje som startgebyr fra begge firmaer. Herefter er prisen 1,5 kr. i minuttet. Når du er færdig med din tur, kan du bare sætte det, hvor du har lyst til.

Efter en endt tur, trykker du blot på ”lock and end ride”. Herefter får du en kvittering frem på skærmen. Her står desuden også, hvor længe du har kørt.

Oplevelserne på de nye el-løbehjul

Jeg testede el-løbehjulene hos ”voi”. Det tog mig 5 forsøg, før jeg fandt et på den rigtige placering. De andre 4 var simpelthen ikke der, hvor gps-signalet sagde, at de burde have været. Men så snart jeg fandt et og fik låst det op, var det rigtig let og sjovt at bruge.  Jeg kørte med en taske på skulderen, og på trods af det, var det stadig let at balancere på det. Farten tog også hurtigt til, og jeg bliver sikkert reddet af et el-løbehjul en dag, hvor jeg er sent på den.

Ude i byen mødte jeg Kristian, som netop havde fået fri fra skole. Han var ganske begejstret for el-løbehjulet fra TIER. Det var hans første tur med dem. Han fortalte, at han fandt det gennem gps-signalet, og det virkede i første forsøg. Han foretrak TIER, fordi de virkerede til at være flere steder i København. Desuden var han glad for det dele-venlige koncept.

Hurtige facts om el-løbehjulets historie i København

  • Det amerikanske firma ”Lime” var egentlig først ude med el-løbehjul i København. I løbet af en oktobernat stod de pludselig på mange gadehjørner tilgængelige for os københavnere. Men de blev fjernet efter fem dage, da de på daværende tidspunkt endnu ikke var lovlige.
  • VOI samler el-løbehjulene ind hver aften kl. 21, da de skal oplades samt forhindre berusede københavnere i at køre på dem.
  • Du kan melde dig som indsamler af el-løbehjulene og tjene penge på det.
  • Du skal være 15 år for at bruge el-løbehjulene.
  • De må kun køres på cykelstierne.
  • De kører op til 20 km/t.
El-løbehjul

Læs vores andre guides til København her.

I samme kategori

419770014_782367777251954_7485136211664181059_n
376238190_808006597999396_7336191843688346866_n
generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

VesterbroStreetpartyHeader-01
Frisør København
K-benhavn-1
generator-copenhagen-playbar-7

Populære kategorier

Information