Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Torvehallerne: Madoplevelser for enhver smag

Torvehallerne på Israels Plads byder på alt, hvad hjertet begærer af kulinariske oplevelser, og har med god grund udnævnt sig selv til at være hele byens spisekammer. Der er både gastronomi fra flere dele af verden, friske råvare du kan købe med hjem og vin og spiritus i alle afskygninger. I det følgende kan du læse meget mere om, de kulinariske oplevelser, der venter på dig, hvis du slår vejen forbi Israels Plads og Torvehallerne.

I Torvehallerne findes der både stader, der sælger råvarer, du kan tage med hjem til aftensmad og stader, der fungerer som små restauranter, der sælger retter, der kan nydes på stedet eller som take-away.

Stader, hvor du kan nyde frokost eller middag

Drømmer du om at smage autentisk koreansk cuisine, er Kopan det helt rigtige sted. Her får du sydkoreansk street food lavet på de helt samme principper, som de små boder du finder på gader og stræder i Sydkorea. Du kan blandt andet sætte tænderne i lækkert kimchi eller bulgogi.

Trækker det italienske køkken i højere grad i dig, bør du slå vejen forbi Un Mercato, der laver lækre italienske specialiteter. Her kan du både nyde klassiske pastaretter i sand italienske stil eller gå for den helt store antipasti-servering med 5-retter. Hvad end du vælger, kan maden nydes i de rustikke, charmerende rammer og som noget helt særligt, har du mulighed for at sætte dig op på toppen af stadet og nyde udsigten over resten af markedet.

Fra italiensk cuisine, kan du passende tage rejsen til det spanske køkken hos Tapa del Toro, hvor du får autentisk spansk tapas. De serverer klassikere som bocadillos og pinchos. Alt sammen lavet fra bunden på friske råvarer. Og det er ikke kun retterne, der er spanske; det er vinene og øllene naturligvis også.

Hvis du vil blive i det spansktalende køkken, kan du besøge La Boca, der serverer argentinske specialiteter. Her kan du få empanadas og chimchurri med hjem til aftensmaden. Alt er lavet fra bunden og de to mænd, der står bag stadet sælger også ud af diverse argentinske øl og vine.

Og er du vin-elsker, er der særligt ét sted, du bør tilbringe aftenen, hvis du er i Torvehallerne: Hos Le Petit Vinbar vil du få serveret fantastiske vine og bobler, og skal sulten stilles, disker de op med steak sandwich eller chili frankfurter fra køkkenet.

Skal dit besøg i Torvehallerne afsluttes med noget sødt, bør du gå forbi Granny’s House, som er grundlagt af den anerkendte konditor Katrine Foged Thomsen. Her får du stillet den søde tand med alt fra hindbærsnitter, muffins eller deres berømte romkugler. Skal frokostsulten klares, har du desuden mulighed for at smage stedets lækre frokostsandwich eller morgenbrød.

Foto: torvehallernekbh.dk

Stader med råvarer fra hele verden

I råvarer-staderne, finder du alt fra frisklavet pasta til nyfanget fisk og lækre grøntsager.

Blandt andet kan ud besøge Den kinesiske købmand, hvor du kan få en lang række asiatiske delikatesser og specialiteter med hjem, når du vil prøve dig frem i de asiatiske køkken.  

I torvehallerne finder du også flere stader, der sælger frisk fisk. Du kan blandt andet besøge Hav2Go, der tilbyder en lang række fiskespecialiteter. Du kan blandt andet købe deres lækre fisketapas med hjem eller nyde en fisketerrin til frokost. Stadejeren kalder selv specialiteterne, hun langer over disken for sømad, og hun har da også mange års erfaring som kok både i ind og udland.

Er du snarere på udkig efter kød til dagens aftensmad, bør du kigge forbi Cleaver’s Meat Market. Her er der et stort udvalg af forskellige udskæringer fra både lam, okse, gris, and og kylling. Og vil du have lidt hjælp til tilberedning, pakker de med glæde kødet med olier, hvidløg, urter eller lignende.

Og mangler du lige netop friske urter til madlavningen, har torvehallerne deres helt eget urte-stad, der meget passende har fået navnet Urteriget. Stadet er ejet af en fjerdegenerations gartner, der i den grad kan sit kram. Han sælger klassiske urter som dild, purløg og persille, men også mere eksotiske varianter som for eksempel ananas-salvie.

Hos Exotic Mix kan du få en lang række specialiteter fra mere sydlige himmelstrøg. Fyld en pose med alskens nødder, kerner og tørrede frugter. Udvalget er stort, og alting er af fineste kvalitet. Det hele sælges desuden i løsvægt, så du kan blande din helt egen miks.

Hvis du vil have fredagsslik, der er lidt udover det sædvanlige med hjem, skylder du dig selv at snuse rundt i Xocolatl, der har alt, du kunne drømme om indenfor chokolade. Det hele er hjemmelavet, og inkluderer både flødeboller, forskellige typer fyldte chokolader og sukker mandler.

Er du en ægte madlavning-entusiast, bør slå vejen forbi en af torvehallernes eneste non-food stader, Foodgear. Her kan du primært få det bedste af det bedste indenfor knive. Selv hvis du ikke er køkkennørd, kan en af de knive, de sælger hos Foodgear gøre hakkearbejdet meget lettere, når aftensmaden skal tilberedes. De ansatte giver dig kyndig guidning og hjælper dig med at finde det helt rigtige udstyr.

Drømmer du ganske enkelt om at få lækre, friske grøntsager med hjem, er Fresh market et besøg værd. Der er alt, hvad du har brug for af frugt og grønt, hvad end du leder efter velsmagende grøntsager fra italien eller eksotisk frugt fra thailand.

Foto: torvehallernekbh.dk

Events i Torvehallerne

Torvehallerne byder på en lang række event, hvor de forskellige Stader for eksempel giver dig mulighed for at deltage i kurser eller smagninger. Du kan blandt andet komme på Østersskole eller til champagnesmagning. Læs meget mere om de forskellige events her.
Vil du vide, hvad der ellers sker på København gastronomiske scene, kan du læse meget mere om det her.

I samme kategori

376238190_808006597999396_7336191843688346866_n
Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280
Ramen

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

16501360730_6670fa0fea_b
cover-1
IMG_4447

Populære kategorier

Information