Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Redaktionen anbefaler: 5 tips til KBH

Vi skribenter hos TipKBH har i denne artikel udpeget vores ynglingssteder- og tips i byen. Du vil helt sikkert kunne bruge nogle af disse tips som inspirationskilde til næste gang, du skal udforske byen.

Anton Sandvad Hagerup

Mit ynglingssted i København er Dronning Louises Bro. Broen fungerer på mange måder som et samlingssted for hele byen. Distortion afholdes for eksempel hvert år på broen, og man kan næsten ikke undgå at passere den flere gange om året på enten gåben, cykel eller med bus. Det er hyggeligt at chille med sine venner på de grønne bænke med en verdensklasse kebab i hånden, mens man observerer københavns mangfoldighed, der passerer forbi. Ikke nok med broens praktiske betydning, så har broen også en vigtig symbolsk betydning for København. Jeg synes nemlig, at Dronning Louises bro er med til at definere København. Uden dén ville byen miste noget af sin sjæl og charme.

Isabella Amarante

Der er mange steder, der er værd at fremhæve i København. Men hvis jeg absolut skulle vælge én favorit, så måtte det være Folkehuset Absalon. Her dækkes der hver dag op ved langborde, så du kan nyde et lækkert aftensmåltid i selskab med alskens skønne københavnere. Herudover bugner Absalons kalender med fede, anderledes arrangementer. Alt fra loppemarkeder, foredrag, yoga, dance nights, babyrytmik og banko er at finde i deres kalender – og du er altid velkommen! Hos Absalon finder du, i mine øjne, den helt ægte alle-er-velkommen-her-stemning. Stedet prøver hverken at være mere eller mindre, end hvad det er. Det er et hus skabt af folket til folket, og det er hvad der gør Absalon til noget særligt.

Janne Andersen

København byder på et stort udvalg af spiseoplevelser, der foregår på eller omkring vandet. En af mine personlige favoritter i den kategori er bådudlejningen på Christianshavn, der ligger til kaj på adressen Overgaden Neden Vandet 29. Her kan du gå ombord i hyggelige omgivelser på den halvt flydende café. Du kan sidde med fast grund under fødderne længst inde mod kajen, eller slå dig ned på den tilknyttede ponton med ekstra siddepladser, hvis du er mere søstærk. Nyd en iskold fadøl i solen og lad dig vugge blidt af kanalens bølgeskvulp, imens du vinker til de forbipasserende turbåde. Caféen byder på en lun og afslappet atmosfære, og tilbyder både en omgang uformelle ”Madder” til frokost, samt et udvalg af retter til aften a la carte.

Katrine Grønholt Steinbach

København rummer rigtig mange gode steder og det er egentlig svært at vælge et enkelt tip. For mig skifter mine ynglingssteder alt efter hvilken sæson og årstid det er i København. Her om sommeren er jeg især glad for Svanemøllen strand, Iskaffe fra ‘Kaffe’ på Vesterbro og lune sommeraftener på Bopa plads med kulørte lamper. Når jeg spiser ude er Atlas Bar eller Vespa altid en favorit. Torsdagsquiz med de bedste venner på Farfars bodega er også altid et hit!

Jacob Stensdal

Mit favoritsted i København er Trekroner. For mig er det et åndehul fra Københavns travlhed, men hvor man stadig har udsigten over byen og muligheden for at gå på opdagelse i historien. Tag derover på en solskinsdag, hvor alle andre områder ned til kanalerne er crowded med andre gæster. På Trekroner kan du tage en svømmetur fra badebroen i havnen og finde din egen hyggekrog, hvor du kan medbringe picnic. Alternativt har den hyggelige café på Trekroner fortet også nogle fremragende pil-selv-rejer. Se deres menukort her. Bemærk de kun har åbent, når flaget er oppe. Typisk fra kl. 11.00-16.30 og kun torsdag til søndag.

Jeg kan varmt anbefale at udforske Trekroner fortet, der blev bygget i 1713 og brugt som fængsel. Senere blev det en del af Københavns befæstning og var en afgørende del af Danmarks forsvarslinje gennem flere krige. Fortet har åbent i sommerhalvåret, hvor du på egen hånd kan gå på opdagelse og få en fornemmelse af de op- og nedture, fortet har været en del af. Herudover kan du gratis se én kort film om Slaget på Reden, der blev udkæmpet i 1801.

Trekroner er en kunstig ø, der ligger ved indsejlingen til Københavns havn. Man skal derfor sejle derover, hvilket formentlig er årsagen til, der ikke kommer flere gæster. Dermed giver det dig muligheden for at nyde denne perle, næsten for dig selv. Det er muligt at tage derud i egen båd eller leje en kajak/SUP board og sejle derud. Ellers kan du tage med Trekroner Shuttle service fra Langeliniekaj 5. I juli og august sejler de torsdag-søndag kl. 11 og retur kl. 14.30. Det koster 100 kr. for en billet tur/retur og du kan booke sejlturen her.

Hvis du har lyst til at læse om et andet super fedt sted i København. Så læs denne artikel omkring Refshaleøen.

I samme kategori

419770014_782367777251954_7485136211664181059_n
376238190_808006597999396_7336191843688346866_n
generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Fyrv%C3%A6rkerifestival-i-Tivoli_Kred.-Lasse-Salling-1
Pumpehuset-foto-af-Tue-Blichfeldt-1
photo-1600335895229-6e75511892c8
221157_Islands_Brygge_Havnebad_Astrid_Maria_Rasmussen

Populære kategorier

Information