Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

VPN Guide – Hvad er en VPN og hvorfor bruger man det?

Indlæg

Har du hørt om VPN men ved reelt set ikke hvad en VPN er? Så har vi lavet en lille miniguide som lære dig mere om hvad VPN er og hvorfor mange begynder at bruge VPN.

Hvad er en VPN tjeneste?

En VPN-tjeneste er en tjeneste som kan hjælpe dig med at skjule din egen IP adresse og give dig en anden synlig ip-Adresse som vises for alle de hjemmesider du besøger. VPN står for ’’Virtuel Private Network’’ og præcist som navnet antyder, så er det et ’’virtuelt’’ Netværk som ligner dit eget og hvor du med en VPN tjeneste kan logge på andre servere med andre ip-adresser end din egen.

Hvorfor bruge VPN?

Der er mange forskellige årsager til at man bruger VPN men den primære årsag er at mange ønsker at skjule deres ip-adresse for andre, så man formindsker chancen for at hackere kan udnytte dine oplysninger som din ip-adresse giver dem. I en tid hvor hackere er en helt normal ting vi oplever nærmest hver dag, så er det derfor yderste vigtigt at man gør sig nogle tanker om hvordan man beskytter sig selv online på bedst mulig måde. Her er VPN en glimrende mulighed. Du kan f.eks. finde VPN-tjenester her hvis du vil se nogle af de muligheder der findes derude.

Derudover så kan man også bruge VPN til at undgå geografiske blokeringer med streaming tjenester som også er yderst populært. Når man f.eks. er på ferie, så kan man ikke se TV 2 Play eller DR TV hvis man er rejst udenfor Danmarks grænser, men her kan man bruge en VPN som har en server i Danmark som man kan bruge til at logge på for at kunne se de danske streamingtjenester uanset hvor man befinder sig i verden.

Man kan også bruge det til at se Amerikansk Netflix i Danmark som både er billigere og har større udvalg og som derfor giver gode muligheder for at få mere for pengene.

Hvilken VPN er bedst til dette?

De fleste VPN tjenester kan håndtere de samme muligheder som der er beskrevet overstående, så derfor kan de fleste VPN muligheder derude klare dette uden problemer. Men der er naturligvis nogle bestemte VPN tjenester som giver flere muligheder end andre, så derfor er det selvfølgelig altid en god ide at undersøge hvilke muligheder de forskellige vpn tjenester og services har.

I samme kategori

Annonce
CV
55909C71-814A-4BAF-BAB7-0EBCE3B2B8F3_1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

16501360730_6670fa0fea_b
cover-1
IMG_4447

Populære kategorier

Information