Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Guide: 5 bæredygtige spisesteder

Foto (C) Marv og Ben

Er du som mange andre ramt af grønne nytårsfortsætter efter et år 2019 hvor ord som klimatosse, bæredygtighed og overforbrug summede i medierne?

Så er den gode nyhed, at du stadig kan gå ud og mæske dig i mange af byens gastronomiske tilbud med god samvittighed.

TipKBH giver dig her redaktionens bud på 5 meget forskellige spisesteder, der på hver deres måde tilbyder gæster en spiseoplevelse, der tager ansvar for klima og klode.

Manfreds

Man kan ikke sige bæredygtig uden at sige Manfreds. Restaurant Relæs uformelle lillebror tilbyder en vaskeægte jord-til-bord oplevelse midt på Nørrebro og har vundet flere priser for sin bæredygtige tilgang.

Menuen lægger op til en “sharing” oplevelse med spændende delevenlige retter som fx aktuelle sortkål salat med yuzucreme og rillettes på gris eller grillede løg med shiitake og parmesan.

manfreds tipkbh

Foto (C) P.A. Jörgensen (Relæ Community)

På Manfreds bliver råvarer dagligt fragtet hjem fra “Farm of Ideas” – en økologisk gård der forsyner spisestedet med sæsonens udbud af grøntsager. Forvent derfor en altid varieret og omskiftelig menu, når du bestiller a la carte.

Hvor?
Jægersborggade 40
2200 København N
Læs mere her.

Morgenstedet

“Morgenstedet” ligger på Fristaden Christiania, hvor caféen har været aktiv i mere end 20 år. Her byder menuen udelukkende på vegetariske måltider, der tilberedes med økologiske råvarer.

Stedet er drevet af frivillige, og udvalget af retter skifter derfor alt efter hvilket køkkenhold, der er på arbejde den pågældende dag.

Caféen kører kantine-style – dvs. at der er høflig selvbetjening, når der kommer til service og vand. Konceptet holder priserne nede, og du kan uden problemer spise dig mæt for cirka 100 kr.

Hvor?
Fabriksområdet 134, Christiania
1440 København K
Læs mere her.

Marv og Ben

Marv og Ben holder til i en rustik og stemningsfuld to etagers lejlighed i indre by. Restauranten kan bryste sig af at være tildelt en Bib Gourmand – Michelin stjernens lillebror pris, der tildeles restauranter med “god mad til prisen”.

Køkkenet er nordisk og undersøgende – alt tilberedes fra bunden og der udforskes konstant nye smagsoplevelser. Alle råvarer kommer fra lokale producenter og vinkortet byder både på øko, natur, og biodynamiske druer.

Marvogben tipkbh

Servering med gråand – foto (C) Marv og Ben

Vælg selv, om du er til “fire hurtige”, “seks favoritter” eller hellere selv vil blande fra a la carte menuen, der bl.a. byder på kammusling med hjertesalat og ørredrogn, samt modnet rå okse med svampe og havgus.

Hvor?
Snaregade 4
1205 Køenhavn K
Læs mere her.

Plads’N

Få dit pizza-fix på Blågårdsgade med god samvittighed. Her serverer Plads’N veganske pizzaer med alt slags fyld. Glæd dig til plantebaserede fortolkninger af klassikere som Hawaii pizzaen og Margarita’en.

Bag pizzariaet står den succesfulde veganske restauratør Allan Reck, der tidligere var indehaver af den populære Café N. Nu er han sprunget ud som pizzabager og laver alt fra bunden med fokus på (lokale) råvarer i sæson.

Prøv din veganske pizza med et glas naturvin på stedet eller få den to-go, når du skal pleje dine tømmermænd en doven søndag eftermiddag.

Hvor?
Blågårdsgade 27
2200 København N
Læs mere her.

The Organic Boho

På Christianshavn finder du den farverige café The Organic Boho, der har dyrevelfærd, økologi og bæredygtighed på menuen, der er 100% vegansk.

Her kan du stoppe forbi på alle tidspunkter af dagen, hvad enten du er til en tidlig “rainbow brunch” med grønne bowler, pandekager, frugt og glutenfrie boller, eller en solid aften burger med “bøf” af tempeh, blomkål eller falafel.

the organic boho tipkbh

Burger a la Boho – foto (C) The Organic Boho

Boho’en har også stand i Torvehallerne, så du ikke nødvendigvis skal krydse broen for at få en læskende acai smoothie eller matcha latte.

Hvor?
Prinsessegade 23
1422 København K
Læs mere her.

I samme kategori

419770014_782367777251954_7485136211664181059_n
376238190_808006597999396_7336191843688346866_n
generator-copenhagen-playbar-7
Amazing Space

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

16501360730_6670fa0fea_b
IMG_4447

Populære kategorier

Information