Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Byens grønne spisekammer

Foto: Amager Fælled er med sin store biodiversitet et populært område at sanke året rundt

Det er forår og Københavns grønne områder står i fuldt flor. Hvorfor ikke benytte anledningen til at sanke – altså plukke, samle, høste – planter, der kan bringe afveksling og glæde i køkkenet?

TipKBH guider dig her til tre almene grønne planter, der vokser et utal af steder i byen. Fælles for dem er, at de har et væld af anvendelsesmuligheder i madlavningen på lige fod med krydderurter og andet bladgrønt.

Husk at sanke væk fra befærdede veje og andre forurenede områder. Tag altid kun det, du skal bruge og pluk helst plantens spæde skud – de smager bedst. God fornøjelse!

Brændenælder

tipkbh guide gratis sanke natur

Husk handsker, når du sanker brændenælder

Hvor mange gange har man ikke bandet denne djævelske plante langt væk? Nu har du chancen for at hævne dig én gang for alle ved at plukke og fortære den. Brændenælder stopper nemlig med at brænde, så snart de bliver blancheret i kogende vand. Herefter kan de bredt anvendes til fx at putte i salater, give smag til en risotto, eller til at bage ind i brød, madpandekager og andre ovnretter.

Løgkarse

tipkbh guide gratis sanke natur

Løgkarse er perfekt pynt på smørrebrød

Løgkarse er med sine flotte og letgenkendelige tallerkenformede blade en rigtig fin “pynteplante”. Den har en karakteristisk skarp smag, næsten som sennep, og egner sig derfor rigtig fint i mindre portioner til anretning. Prøv fx at spise dem på toppen af en silde- eller æggemad, eller drys en håndfuld på som pynt af måltidssalater med fisk og skaldyr.

Skvalderkål

tipkbh guide gratis natur sanke

Ukrudt eller bladgrønt i køkkenet? Bedøm selv!

Nok er denne velkendte ukrudtsplante lagt for had af haveejere landet over, men ikke desto mindre er den en fremragende spiseplante. Skvalderkål smager meget “grønt” og kan derfor live selv den mest fade kød- eller fiskefars gevaldigt op. Den kan også sagtens spises rå i salater, og giver en frisk og delikat smag til din æggekage eller røræg søndag morgen.

I samme kategori

376238190_808006597999396_7336191843688346866_n
Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280
Ramen

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

VesterbroStreetpartyHeader-01
Frisør København
cover-2
cover-1468234847176-28606331216a

Populære kategorier

Information