Privatlivspolitik
Christiania

Søndagskoncerter i Nemoland

Vi er gået sommeren i møde og det vil også sige at det endnu engang er blevet tid til at rocke med til søndagskoncerterne i Nemoland! Søndag i musikkens tegnIgen i år...

De 10 bedste Julemarkeder

Guide: 5 hyggelige julemarkeder

Guide: Havneringen åbner

Guide: De bedste skateparks

Gratis søndagskoncerter på Nemoland

Christiania er et stykke kultur, som de færreste byer i verden besidder. Dette har også gjort Christiania til en af Københavns mest populære turistattraktioner. Christiania blev grundlagt i 1971, da “slumstormerne” væltede hegnet til den nedlagte Bådsmandsstræde Karserne. Her bosatte de sig og Christiania begyndte at blomstre op i de følgende år. Christiania er blandt mange mest kendt for sin hashhandel på Pusher Street, som har været genstand for en hel del politiske kampe - men Christiania har meget mere at byde på. Følg med her på siden, hvor vi løbende vil udgive artikler, når der sker spændende ting i og omkring Københavns fristad, Christiania. Adresse: Prinsessegade, 1422 København K (Hovedindgang) Du finder alle vores artikler, der nævner Christiania, nedenfor. Nederst på denne side har vi også uddybet en masse informationer om Københavns fristad. Her kan du b.la. læse om historien bag, Christiania. -||-

Hvad er Christiania?

Fristaden Christiania er mange ting, hvorfor det kan være svært at komme med én præcis beskrivelse, som fanger det hele. Man kan afgjort slå fast, at Chrstiania er meget anderledes fra det omgivende samfund, som det alligevel er en del af. På Christianias egen hjemmeside står der, at fristaden er “byens grønne åndehul. 

Christiania er en bilfri og grøn by, hvor du kan finde kreative huse, gallerier, spillesteder, billige spisesteder samt smuk natur. Ydermere er fristaden utrolig kendt for sin Pusher Street, hvor der sælges hash, skunk mm. fra boderne på pladsen. Der bor omkring 800 børn og voksne på Christiania, som nyder den magiske blanding af fredfyldte grønne områder, der oser af landsbyliv midt i Københavns centrum. 

Christianias begivenheder

Der afholdes i løbet af kalenderåret mange forskellige arrangementer. Her på redaktionen har vi valgt at uddybe 2 af disse arrangementer her på forsiden. Du kan læse meget mere om mange af de andre arrangementer i vores artikler, som vi løbende udgiver

Nemoland

Hver søndag i løbet af sommeren er der gratis koncert på Nemoland. Dette er et utroligt populært arrangement uge efter uge, hvor Københavnere strømmer til Christiania for at nyde god musik på Nemolands udendørs scene. Årets program kommer ud i starten af sommeren, hvor det bliver annonceret hvornår og hvem, der gæster Nemoland i løbet af de kommende søndage. I 2019 kunne man blandt andet opleve; Benal, Emil Kruse, Birthe Kjær, Barselona, Niklas Sahl med flere. I 2019 gik Nemolands sæson fra d. 26. maj til og med d. 25. august. 

Christiania Julemarked

Christianias julemarked er en tradition, som vender tilbage år efter år. Den Grå Hal er en gammel ridestald fra 1853, så der er højt til loftet og massere af plads. Hele hallen bliver fyldt med boder, hvorfra man kan købe pynt, dekorationer, mad og drikke med mere. 

Christiania har afholdt julemarked siden 1970’erne, og der er mere end 100 boder, når der bliver åbnet op for julemarkedet i december måned. Typisk holder markedet åbent fra 12:00-20:00 og sidste år var sidste åbningsdag d. 20. december. Tag hele familien med og husk kontanter, da det ikke er alle boder, som tager imod dankort.

Her på siden vil vi være klar med en artikel, når der bliver meldt ud med mere info vedr. et af byens hyggeligste julemarkeder.