Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Copenhagen Irish Festival 2019

Så er det tid for den årlige irske festival i København, når Copenhagen Irish Festival 2019 løber af stablen 7.-10. november. Med koncerter, jamsessions, teater og dans, lægges der i gryden til en forrygende irsk kulturfest.

Copenhagen Irish Festival 2019

Fredag og lørdag aften afholdes to dobbeltkoncerter på Kulturstationen Vanløse med et stærkt line up af irske artister. Det er også her, der er hyggelig festivalcafé med irsk øl og irsk kaffe samt jamsessions og dansebal. Her i 2019 åbner Copenhagen Irish Festival allerede om torsdagen med teaterforestillingen A Night At The End Of The World med Assemble Theatre Collective. Det foregår på Herman Triers Plads ved Forum metrostation. Forestillingen spiller også d. 8., 9., 10., 13. og 14. november.

To dobbeltkoncerter

Omdrejningspunktet for Copenhagen Irish Festival er de to dobbeltkoncerter fredag og lørdag aften. Her er publikum altid sikret en oplevelse med en blanding af irske musiklegender, nye navne på vej frem og traditionel irsk musik spillet med virtuositet og passion. I år kan man opleve The Early House + Eleanor Shanley & The Sentimentals samt Alan Burke + Diane Ní Chanainn.

Fredag den 8. november

Fredag aften præsenteres publikum ikke bare for en af Irlands populæreste sangerinder, nemlig den charmerende Eleanor Shanley, men også for en helt ny konstellation. For som backingband har hun danske The Sentimentals med MC Hansen i spidsen. MC Hansen fik sidste år Danish Music Award Folk som årets sangskriver, og han og bandets øvrige to musikere, Jacob Chano og Nicolai Wolf, har samarbejdet på denne måde med adskillige andre udenlandske navne.

Eleanor Shanley har turneret herhjemme mange gange og er elsket af et stort dansk publikum. Også på hjemmebanen i Irland er hun højt skattet for sin smukke stemme og stærke sceneudstråling, og hendes alsidige repertoire består af både den traditionelle og nutidige folkemusik. Hendes karriere begyndte som sangerinde i det berømte irske band De Danann i 1990. Få år efter trådte hun ud som solist, og siden har det kørt på skinner. I 2015 modtog hun Den Danske Folkemusikpris, som uddeles på Skagen Festival, hvor hun ofte har stået på scenen. Næste år kan hun fejre 30 års jubilæum.

Før denne koncert indleder duoen The Early House aftenen, og de skal nok give festivalen noget af en kickstart på henholdsvis violin og mundharmonika. De to kan i den grad deres kram. Fiddler Paddy Lawless er fra Dublin, hvor han lærte sine færdigheder i session-miljøet. Han er en populær violinist og ses i flere bandkonstellationer på den irske musikscene i Sverige og Danmark. Joel Andersson er svensk og har spillet mundharpe, siden han var to – og blev professionel som 13-årig! Han har fået fine placeringer i prestigiøse konkurrencer som Fleadh Cheoilnah Eiréann og vundet 1. Plads i World Harmonica Festival i Tyskland. Hans debutalbum hedder The Irish Harmonica.

Lørdag den 9. november

Lørdagens dobbeltkoncert står på ingen måde tilbage for fredagens, for både sanger og guitarist Alan Burke og sangerinden Diane Nu Chanainn er noget ganske særligt. Alan Burke har en stærk og unik tilstedeværelse på en
scene og er en fremragende solist. Han regnes for en af sin generations bedste folkesangere, hvad enten han synger traditionelle, nutidige eller egne numre. De kan være både på engelsk eller irsk, altid sunget med overbevisning og stort nærvær.

Diane Ni Chanainn vil, med sin sang på det gæliske sprog, være Copenhagen Irish Festival 2019s smukke finale-act. Hun er fra Donegal Gaeltacht, et af de få steder, der tales gælisk/irsk, og fra en familie, hvor alle fire bedsteforældre var musikere og sangere. For hende er det bare en naturlighed, at føre traditionen videre. Talentet ”har hun jo bare”. Det kan man også høre på hendes debutalbum fra sidste år, Idir Mhuiragus Sliabh. Her har hun taget af fortidens musikalske rigdomme og traditioner og gjort dem væsentlige for nutidens lyttere. Sange fra hjemegnen, som aldrig har været indspillet før. En række dygtige, kendte musikere medvirker, ligesom Diane Ni Chanainn til koncerten på Copenhagen Irish Festival ledsages af violinist Theresa Kavanagh og Manus Lunny, guitar/bouzouki. De er også begge fra Co. Donegal. Lunny er medlem af det skotske band Capercaillie.

Irsk dansebal

Irsk dansebal hedder céilí på irsk, og i år kan man igen glæde sig til en svingom på irsk, når Dark Green School of Irish Dancing sammen med Copenhagen Irish Set Dancers inviterer til Céilí. Alle kan deltage uanset danseerfaring, da der vil blive givet instruktion og en hjælpende hånd fra de mere erfarne dansere. Det foregår lørdag eftermiddag kl. 16 – 18 i Kulturstationen.

Sessions

En meget hyggelig og populær feature på Copenhagen Irish Festival er sessions. Det er de særlige irske jamsessions, hvor musikere deler de traditionelle melodier med hinanden og spiller sammen på kryds og tværs af bands, nationalitet, alder, amatører og professionelle. Spiller man irske melodier, kan man medbringe sit instrument og spille med. Man er også meget velkommen til at komme for at lytte til musikken over en kaffe eller øl og nyde den særlige irske stemning. Forskellige musikere vil være værter for jamsessions i løbet af weekenden.

Se hele programmet her, eller bliv inspireret af de andre arrangementer vi tipper om indenfor Musik og Film her.

I samme kategori

smk
Stig-Rossen-Julekoncert
candle-1
byhaven-1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
Frisør København
cover-2

Forsiden netop nu

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
marcela-laskoski-YrtFlrLo2DQ-unsplash
Amazing Space
Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280
Frisør København

Mest læste

Det sker i København

dsc7699
Dining Six. Cinco
ROJA_1920x1080-2-1
Copenhagen Light Festival

Mad og drikke

Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280
Ramen
fars-1

Kultur og kunst

photo-1544213456-bc37cb97df74
Efterårsferie - SMK
Det sker i oktober
DinnerDays-4

Annoncørbetalt

Instagram Feed

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Vores bedste guides

generator-copenhagen-playbar-7
dsc7699
Frisør København
cover-2