Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Copenhagen Short Film Festival

Om præcis en uge kan man til Copenhagen Short Film Festival opleve alt lige fra de tidligst producerede kortfilm til helt ny kortfilm produceret af de nyeste stemmer fra den danske filmscene.

Copenhagen Short Film Festival (CSFF) skydes i gang den 6.-10. november og lørdag den 9. november har festivalen kortfilm fra filmmediets spæde år på programmet. I samarbejde med Det Danske Filminstitut viser CSFF nogle af de tidligst producerede film fra starten af det 20. århundrede. Og tro mod den måden som man oplevede film i starten af 1900-tallet, bliver alle stumfilm live-akkompagneret af pianist Lars Fjeldmose. Traditionen tro vil publikum også kunne opleve et spritnyt udvalg af kortfilm til visningen ’New Danish Shorts’.

Menneskelig adfærd og relationer sættes på prøve til New Danish Short

Der er meget på spil i animationsfilmen ’Animals’, når ni mennesker bliver fanget i et metrotog og desperat kæmper for at komme ud. ’Animals’ er Tue Sanggaards afgangsfilm fra The Animation Workshop i Viborg og er inspireret af hans observationer af menneskelig adfærd og samfund. I filmen ’Nødsporet’ vil publikum ligeledes kunne opleve, hvordan fremmede samkørselspassagerer bliver fanget i en pirrende og mistænksom situation. For er passagererne nu også så fremmede for hinanden?  ‘Animals’ og ‘Nødsporet’ er blot to ud af de alt seks kortfilm som CSFF har på programmet til ‘New Danish Short’. Fælles for dem alle er, at de er dugfriske kortfilm skabt af nogle af Danmarks nyeste talenter. Oplev og hør filmskabernes ideer bag filmene fredag den 8. november kl. 20.00 i Cinemateket.

Kom med bag muren

I anledning af 30 års jubilæet for Berlinmurens fald, har CSFF i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark dedikeret en visning, som uden tvivl giver publikum et unikt og meget privat indblik i livet på begge sider af Berlinmuren. Festivalen har allieret sig med filmhistoriker og Berlin-baserede kurator Claus Löser, som har udvalgt filmene til visningen og med sig, har han inviteret filminstruktør Björn Cederberg, der har co-instrueret ‘Berlin DDR Hintergrund’. Cederberg vil efter visningen fortælle om sine oplevelser med at lave filmen, som tog ham med bag jerntæppet og som bl.a. krævede en del snilde for at få kameraet til Østberlin og dets optagelser med retur til Vestberlin.

Visningen ’In Front of and Behind the Berlin Wall’ tager publikum med på en filmisk rejse, der portrætterer Øst og Vest i årene op til og efter murens fald. Oplev de syv kortfilm i Gloria Biograf lørdag den 9. november kl. 21.15.

Se hele programmet for festivalen og køb billetter på Copenhagen Short Film Festival’s hjemmeside www.csff.dk

Praktisk info

Hvornår: 6.-10. november 2019
Hvor: Cinemateket, Gloria Biograf, Huset Biograf, Kunsthal Charlottenborg  

Billetpris: 80,- DKK (med undtagelse af ‘Kortfilm fra Filmens Barndom’, der koster 95 kr. samt ‘Informationsorganet’ som er gratis men koster entré til Kunsthal Charlottenborg)
Køb billet på: www.csff.dk

Program

ONSDAG 06.11.19
17:00: Åbningsevent, Kunsthal Charlottenborg
21:15: Too Old To Die Young, Gloria Biograf

TORSDAG 07.11.19
19:30: Find Dit Film Crew Live, Meta Film
21:15: Family Matters, Gloria Biograf

FREDAG 08.11.19
20:00: New Danish Shorts, Cinemateket
21:15: Horror Shorts, Gloria Biograf

LØRDAG 09.11.19
12:00: Pitch It!, Meta Film
15:30: Kortfilm fra Filmens Barndom, Cinemateket
19:00: Korean Shorts, Gloria Biograf
21:15: In Front of and Behind the Berlin Wall, Gloria Biograf

SØNDAG 10.11.19
19:00: Barbara Hammer Retrospective, Husets Biograf
21:15: Sci-fi Shorts, Gloria Biograf

Bliv inspireret af de andre arrangementer vi tipper om indenfor Musik og Film her.

I samme kategori

smk
Stig-Rossen-Julekoncert
candle-1
byhaven-1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

VesterbroStreetpartyHeader-01
Frisør København
generator-copenhagen-playbar-7
cover-1468234847176-28606331216a

Populære kategorier

Information