Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Coronavenlige aktiviteter til juleferien i København

Selvom museer, biografer, forlystelsesparker og skøjtebaner holder lukket i juleferien, er der stadig masser at give sig til for både børn og voksne i København.

Vi har bikset en lille, coronavenlig guide sammen til jer, der ikke ved hvad I skal finde på, når I har fyldt maverne med julemad flere dage i træk, spillet ludo én gang for meget, og der ikke er flere gode film i fjerneren. Og det bedste af det hele er, at (næsten) alle tips er helt og aldeles gratis!

Puzzle-walk: Opklar et mysterie i København

Er du den næste Nancy Drew eller Sherlock Holmes? Test dine og vennernes evner til at opklare mysterier i København! Institute of Wonder præsenterer hele tre puzzle-walk-bokse med veludførte historiefortællinger, ledetråde og gåder, der vil imponere og interessere både store og små. Lidt ligesom escaperooms, bare ude i den virkelige verden!

Køb boksene med enten Christiania, Kødbyen eller Assistens Kirkegaard her. Et puzzle-walk koster 495-595 kr og tager fra 1,5-2,5 time at løse.

Hos tipKBH har vi selv testet to af boksene. Læs vores anmeldelse af dem her:
Gådeløsning på Assistens Kirkegaard
Puzzle Walk på Christiania

Gå en tur og bliv klogere på København

Click A Story

Leg turist i egen by og tag på gratis, guidet tour med podcast-appen Click A Story i ørerne. I appen kan man vælge mellem forskellige gå-ruter i København: Der er alt lige fra The Fairytale Walk og The Royal Walk til Women’s Writers Walk og Highlights of Copenhagen. Mens man går rundt og måske opdager helt nye sider af byen, får man samtidig fortalt en spændende, lærerig historie om enten vigtige personer eller interessante historiske begivenheder. Og så får man måske også trænet sit engelske – for ja, bevares, det foregår på engelsk.

Hent Click A Story dér hvor du henter apps – og gå en gratis tur!

GÅ SE GANG af Ømme Legge

En anden podcast jeg gerne anbefaler varmt er vandrepodcasten GÅ SE GANG, der er lavet af performance-gruppen Ømme Legge. Hér tages man med ud på en rejse igennem Københavns bydele, hvor den ene fortælling overtager den anden. Podcasten guider dig ud på en bestemt rute, og undervejs opstår forskellige fortællinger, lige præcis der, hvor du går. Det er skørt, mærkeligt og fjollet – men GUD hvor bliver en gåtur ti gange sjovere med seks performere i ørerne!

Lyt til GÅ SE GANG, der hvor du lytter til podcasts – helt gratis. Indtil videre er der kun ét afsnit tilgængeligt, men mon ikke der snart kommer flere.

Cykelrute til kunstværker i København

(Cirkelbroen) Art Bike Tour af Kunsthal Charlottenborg

I sommers lancerede Kunsthal Charlottenborg landsdækkende Art Bike Tours, der helt gratis guider til kunstoplevelser fra cykelsædet landet rundt. I København kan du opleve hele 10 ikoniske, historiske værker.

Læs mere om konceptet i vores artikel her og download kortet på kunsthalcharlottenborg.dk eller via kunsthallens app ’Kunsthal Charlottenborg’

Besøg parkerne i byen og omegn

Kalvebod Fælled. Foto: Jonas Smith

Få frisk luft, røde kinder og gang i den forspiste krop med en gåtur i en af byens fantastiske parker og naturområder. Hér er bare et lille udvalg af vores yndlings – for der findes mange flere!

  • Haveselskabets Have
  • Kongens Have
  • Valbyparken
  • Nokken Strandvej
  • Amager Fælled
  • Landbohøjskolens Have
  • Østre Anlæg
  • Kalvebod Fælled
  • Botanisk Have
  • Dyrehaven

Tag på jagt efter seks glemte kæmper

De Seks Glemte Kæmper. ‘Lille Tilde’ i Vallensbæk

Lyder en troldejagt i skoven ikke som et eventyr de fleste har lyst til at opleve? I skovene lidt udenfor København har kunstneren Thomas Dambo gemt enorme træskulpturer: ‘De Seks Glemte Kæmper’, som både børn og voksne kan forsøge at finde. Der er trolde og kæmper gemt i både Hvidovre, Albertslund, Vallensbæk, Rødovre, Ishøj og Taastrup – og I finder dem ved hjælp af et interaktivt kort og en god portion stedssans.

Læs mere her
Det interaktive kort over troldene findes her

Det kolde gys

”Dyppezonen” ved Kalvebod Bølge

HVIIIIN! Der er masser af muligheder for at få et koldt gys i København og omegn – og mange steder skal man melde sig ind i en vinterbadeklub forinden. Men ved den nyåbnede ”dyppezone”, der er tegnet af tegnestuen Fokstrot, kan man få sig et køligt dyp ved Kalvebod Bølge i Indre By. Den flydende badezone vil flytte sig i løbet af vinteren, og på et tidspunkt er det også meningen, at en sauna skal tilkobles.

Ellers kan vi anbefale disse vinterbadeklubber, hvor man også køber medlemskab til sauna og omklædningsrum:  

I ønskes en glædelig jul og en dejlig, aktiv ferie fra alle os på tipKBH!

I samme kategori

Udvalgt
Amazing Space
Bagerier København - Andersen & Maillard
photo-1544213456-bc37cb97df74

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

VesterbroStreetpartyHeader-01
microphone-3989881_1920
67107472_10157221515909933_1817492621929480192_n
gaza

Populære kategorier

Information