Hungrer du også efter livemusik og gode udendørs musikfestivaler oven på den her udmattende pandemi? Savner du også at drikke en fadøl med dine venner i det gode vejr? Bevæge kroppen lidt til søde toner og gode rytmer? Bare rolig - vi på tipKBH kommer dig til undsætning!

For selvom de store festivaler i år igen er blevet nødt til at aflyse, så gennemfører et væld af mindre koncerter, festivaler og musikbegivenheder i København altså stadig! I denne guide får du det komplette overblik over sommerens udendørs musik-events.

Det eneste du skal gøre er at få fat i et corona-pas, måske bestille billetter, hive fat i familie og venner fra nær og fjern, hoppe på cyklen og så afsted til skønne dage i musikkens tegn.

Har vi misset nogle fede festivaler? Tip os endelig på [email protected]

Koncerter hele sommeren

Byhaven Pumpehuset
Billede: Byhaven Pumpehuset

ALICE SUMMER SERIES

ALICE, det eksperimenterende og nytænkende spillested på Nørrebro, rykker i sommermånederne ud i den hyggelige gård. Her afholdes de stemningsfulde Summer Series udendørskoncerter fredage og lørdage fra slut maj til slut august. Kom forbi for levende musik af høj kvalitet tilsat sommerlig stemning og læskende drinks! Læs mere her.

Hotel Cecil

Hos det trendy, in-sted Hotel Cecil i indre by kan du næsten hver dag over hele sommerperioden opleve en masse intime koncerter med nogle af Danmarks ypperste bands og kunstnere. Oplev alt lige fra Mekdes, Malte Ebert og Baby in Vain. Læs mere her.

TIVOLI Havefest og Lillefredag

I stedet for 'Fredagsrock' præsenterer Tivoli i år intimkoncerter under navnet Havefest hver fredag med store danske kunstnere på tre scener. Derudover vender Lillefredag tilbage hver torsdag, og hér kan du lytte til ny(ere) dansk musik på Plænen. Til Havefest kan man blandt andet opleve Peter Sommer, og til Lillefredag for eksempel Artigeardit og Lord Siva. Læs mere her.

Byhaven Pumpehuset

Hos hyggelige og stemningsfulde Byhaven på Vesterbro er der også en masse spændende musikbegivenheder og koncerter med upcoming og etablerede bands på sommerens program. Glæd dig til blandt andre Vild Smith, Blæst og Hjalte Ross! Se programmet for sommerens koncerter her.

Musikbegivenheder og minifestivaller i juli

Sommer i Haveselskabet
Billede: Sommer i Haveselskabet

Summer Days - 1. - 4. juli

ØV! Roskilde Festival blev aflyst - men som et plaster på såret har de i stedet arrangeret minifestivalen Summer Days på festivalpladsen med markante danske navne: Suspekt, Tessa, Jung, Greta og mange flere. Læs mere her.

Sommer i Haveselskabet - 5. - 23. juli

Ligesom sidste år præsenterer Haveselskabet på Frederiksberg en koncertrække i naturskønne omgivelser. De optrædende er blandt andre Teitur, Annika Aakjær og Mads Langer. Læs mere her.

Copenhagen Jazz Festival - 1. - 24. juli

Den traditionsrige og verdenskendte jazzfestival har heldigvis tænkt sig at blive til noget i år - men det er med et par ændringer til programmet. Koncerterne afholdes nemlig primært på Københavns spillesteder og løber hele 24 dage. Læs mere her.

Summer Bloom - 15. juli

"Summer Bloom" er en endagsfestival, der afholdes d. 15 juli i Klintebjerg i Geopark Odsherred. Den begivenhedsrige festival har særligt fokus på smag, lyd og natur, men også byder på livemusik fra Chinah og Bremer/McCoy. Læs mere her.

Cliff Festival - 15. - 17. juli

Cliff Festival indtager Hotel Cecil med et væld af unikke koncerter, musikalske eksperimenter og spontanitet. Festivalen byder på navne som Emma Acs / Ida Duelund (duo) og MENTHOL samt DJ Jacob Funch bag pulten, som vil holde gang i Hotel Cecils bar i stueetagen frem til kl. 02. Læs mere her.

Engage Festival - 23. og 24. juli

Festivalen arrangeret af og til støtte for veteraner finder sted den 23. og 24. juli på historiske Kastellet i København. Årets program byder på D-A-D, Andreas Odbjerg og Hotel Hunger. Læs mere her.

Musikbegivenheder og minifestivaller i august

Badesøen Festival
Billede: Badesøen Festival

Frederikssund Festival, 5. - 7. august

Den hyggeligt festival i Frederikssund byder i år på et stærkt program af både nyere og gode, gamle danske musikklassikere! Oplev blandt andet Carpark North, Jonah Blacksmith, Jung, Jacob Dinesen og Michael Falch. Læs mere her.

Badesøen Festival - 7. august

Badesøen Festival i Albertslund - by The Lake & Forbrændingen byder på koncerter, pop-up-happenings, samtaler, radio-bingo, vandland og meget mere. Blandt de optrædende er Peter Sommer, Ganger og Efterklang. Læs mere her.

Stella Polaris, 7. august

I år bliver Chillout-eventen Stella Polaris som så meget andet lidt anderledes. Begivenheden afvikles i Frederiksberg Have med liveacts og dj's - og det hele bliver så live-streamet på storskærm i en række andre, danske byer. Læs mere her.

Copenhagen Summer Festival - 8. - 19. august

På denne festival præsenteres klassisk kammermusik med unge talenter og prisvindere på højeste niveau fra ind- og udland. Festivalen er én af verdens mest prestigefyldte og er med til at markere København som international musikby. Læs mere her.

Frigjort Festival, - 13. - 14. august

Endelig kan vi igen lytte til skøn musik på Christiania-spillestedet Loppen igen! Festivalen på og foran Loppen byder på kunst, talks og musiknavne som TAN, Josefine Opsahl, Afskum, UBLU, Disarmer og Slim0. Læs mere her.

Strøm Festival - 11. - 15. august

Den elektroniske og banebrydende festival Strøm i København afholdes heldigvis som planlagt - både som fysisk og virtuelt event! Kom med og oplev navne som Ida Engelhardt, DJ Nah Care og Smokey. Læs mere her.

ØreSound - 12. - 14. august

Den nystartede festival på Amager har visioner om at blive Danmarks første unikke mainstream musikfestival med et stort fokus på bæredygtighed for både velgørenhed, investeringer, indkøb, mad og drikke. På programmet er store, spændende navne som Tessa, Cheff Records, L.O.C. og Morten! Læs mere her.

Vi Elsker 90’erne - 14. august

Vil du også bare gerne et lille smut tilbage til de fantastiske 90'ere? Så skal du til Vi Elsker 90'erne i Rødovre, som i år har 10-års jubilæum! Fest med navne som Infernal, Italobrothers og Cascada og din 90'er-lykke er gjort. Læs mere her.

Foxtail Folk Festival - 21. august

Den spændende, københavnske festival på Refshaleøen har genrer som folk, country og Americana på programmet. Oplev blandt andet Nick Dittmeier and the Sawdusters og The Saloon Men & Friends - og fire-seks navne mere er på vej. Læs mere her.

Uhørt Festival - 19. - 21. august

UHØRT har fokus på den ALLERNYESTE musik, som kan bryde igennem på den danske musikscene! Festivalen vil løbende opdatere og annoncere programmet. Læs mere her.

Karrusel - 26. - 28. august

På den intime, elektroniske festival på Refshaleøen kan du opleve fantastiske internationale DJ-sets med det bedste nye indenfor house, disco og techno! Festivalen arrangeres af de samme som står bag Distortion. Læs mere her.

Juicebox Festival - 28. august

Upcoming-festivalen under Bispeengbuen på Frederiksberg samler musikere på tværs af genrer og præsenterer deres musik for et bredt og mangfoldigt publikum. Oplev blandt andet Downtown July, FOZZA og Wide! Læs mere her.

Musikbegivenheder og minifestivaller i september

Unsplash
Billede: Unsplash

Tomorrow Festival – 3.- 4. september

Den nye festival i Valbyparken, der giver konkrete idéer til det bæredygtige liv i et mix af musik, talks og madeventyr, byder på både nye og ''gamle'' musiknavne som Scarlet Pleasure, GRETA, Den Sorte Skole og Savage Rose. Læs mere her.

Vesterbro Rock Fest - 17. - 18. september

Vesterbro Rock Fest er tilbage! Efter et udsolgt 2020 byder 2021 på et større line-up af kompetente rockbands fra den danske og engelske undergrund. Festen har blandt andre Superloader, Odd Palace og Roxy Jules på plakaten. Læs mere her.