Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Disse 3 københavnske pizzariaer er nogle af Europas bedste

Spicy peperoni, et godt lag smeltet ost og en tynd, sprød bund. Den oprindeligt italienske klassiker – pizza – er en eviggyldig og never-ending favorit for de fleste herhjemme. Og er du en sand pizza-connoisseur kan du godt kaste hænderne i vejret og begynde at glæde dig: For det er nu offentliggjort og sandt, at vi i København har hele 3 pizzariaer, der kvalificerer sig til at være nogle af Europas allerbedste! Ja, det føles lidt som at slå Italien på hjemmebane, ikke?

Den netop offentliggjorte og enormt prestigefyldte pizza-liste “50 Top Europe” har nemlig plantet tre københavnske pizzarias i toppen – og vi dominerer simpelthen helt oppe i top 12 med intet mindre end to steder.

Er du lige så nysgerrig som os på at smage på nogle af Europas sprødeste bunde, så har vi her lavet et lille overblik over, hvor du skal gå hen næste gang pizza-sulten melder sig.

Læs også vores ultimative take-away guide her, hvis du mangler inspiration til din næste pizza-levering.

BÆST

BÆST
Billede: BÆST PR

Vi kan virkelig være stolte over Nørrebro-favoritten BÆST, som har sikret sig den flotteste 5.plads i kampen om at servere Europas bedste pizza. Pizzaerne laves på en lækker surdej og har eksperimenterende og særdeles hjemmelavet (stedet har eget mejeri og pølsemageri) fyld, der bl.a. lyder på kantareller, fjordrejer, fennikel salami, røget ricotta og meget andet.

Stedet er faktisk ikke en klassisk italiensk restaurant eller et pizzaria, men kalder sig i stedet hellere en autentisk ”Nørrebro’sk” restaurant, hvor bæredygtighed og det nære og tætte forhold til råvarerne betyder alt. Her tilberedes sæsonens bedste, økologiske og lokale ingredienser med respekt – og det hele kan nydes i hyggelige og afslappede omgivelser på skønne Guldbergsgade.

Adresse: Guldbergsgade 29, København N
Hjemmeside: Baest.dk
Pris: 135 – 235 kr.

Pizzaria Luca

Pizzeria Luca
Billede: Pizzeria Luca på Instagram

Giv den op for Europas 12. lækreste pizza: Dén fås nemlig hos vores helt eget københavnske Pizzeria Luca. Her får du autentisk italiensk pizza, fra et autentisk italiensk pizzaria! Med fokus på råvarer, dej-kærlighed, rene smagseksplosioner og enkle udtryk, får du ganske simpelt en fantastisk pizza-oplevelse her.

Og så er det altså også en stor oplevelse at besøge de to restauranter i byen – her har interiøret fået farver på og så er der også altid en festlig og hyggelig stemning, som får dig til at blive hængende til cocktails og vin længe efter den sidste sprøde skorpe er spist.

Adresse: Gammel Strand 42, København K og Rosenvængets Allé 6, København Ø
Hjemmeside: Iloveluca.dk
Pris: 95 – 135 kr.

SURT

SURT
Billede: SURT på Instagram

SURT i Carlsberg Byen sikrede sig en flot 32. plads – og det er bestemt ikke noget at kimse af! Hos det forholdsvist nye stenovnspizza-palads fra 2019 kan du nemlig sætte tænderne i en surdejspizza med den helt perfekte mængde syrlighed – lige så det kilder på begge sider af tungen! Er du frisk på at prøve noget nyt og anderledes, eksperimenteres der desuden her med utraditionelt fyld som fermenteret chili og blå østershatte.

SURT har på kort tid indtaget den københavnske pizzascene med storm – og med god grund. Mon ikke den fine placering i konkurrencen om at servere Europas bedste pizza, får endnu flere pizza-lovers til at strømme til den fine biks på Vesterbro?

Adresse: Bag Elefanterne 2, København V
Hjemmeside: Surtcph.dk
Pris: 105 – 165 kr.

I samme kategori

376238190_808006597999396_7336191843688346866_n
Dining Six. Cinco
donuts-2969490_1280
Ramen

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

VesterbroStreetpartyHeader-01
Frisør København
cover-2
376238190_808006597999396_7336191843688346866_n

Populære kategorier

Information