Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Her er forårets fedeste koncerter i København

Danseskoene er snøret, stemmebåndet er smurt og den flade 20’er i kommoden venter bare på at blive vekslet til en iskold fadbamse. Så her får du vores guide til et forår for fulde højtalere og de fedeste koncerter i København.

Man kan da også mærke, at 2022 er året, hvor både musikscener, festivaller og spillesteder igen byder publikumshungrende musikere velkomne. For de forskellige musiktjenester bader efterhånden i nye udgivelser nummeret med 2021 og 2022. Og vi lyttere står klar med åbne ører.

Det vil ikke udelukkende blive en hyldest til den danske musikscene, hvorend jeg gerne ville, da der altså (endelig igen) er flere seje og meget interessante udenlandske kunstnere i pipeline dettte forår i Købehavn.

Aksglæde – 9. marts

Fynboen Jacob Aksglæde sang sig ind i de danske lytterhjerter med radiohittet Giv Lys Igen. Han har siden udgivet flere albums med relaterbare tekster om blandt andet det forestående voksenliv, hvor voksenpointene dog ikke synes at nå de – fra samfundet – forventelige højder.

Senest har han udgivet første del af pladen All In, der endnu engang indfanger ungdoms- og tosomhedsproblematikkerne. Lyt til en af hans nyeste releases Tyv, der har fået en varm velkomst.

    Hvor: Store Vega
    Hvornår: 9. marts
    Pris: 235 kroner

Læs også: Foråret blomstrer med fede events: Det sker i marts

The War On Drugs (US) – 30. Marts

Det amerikanske indie-rockband The War On Drugs kommer til København for første gang i fire år. Et meget anmelderrost og succesfuldt navn, der har udgivet flere albums de seneste år. Heriblandt livealbummet Live Drugs og nu deres seneste musikskud på stammen er albummet I Don’t Live Here Anymore, som allerede tegner godt i anmeldelserne.

Dog er det altid svært at overgå klassikere, som jeg personligt synes, deres Grammy-vindende album “A Deeper Understanding” er. Et kæmpe lyt værd. Tjek det ud.

    Hvor: K.B. Hallen
    Hvornår: 30. og 31. marts
    Pris: 450-550 kr

Tash Sultana (AUS) – 3. April

Tash Sultana er blevet meget populær blandt andet på grund af hendes multi-instrumentale shows, hvor hun spiller flere instrumenter og looper sig selv. Hun er lidt en hipsterchick med attitude og i den grad et musikalsk talent, der er et lyt værd. Og hvis du vil ha’ en fed, legendarisk liveoplevelse er det her the shit og med garanti en af de fedeste koncerter.

    Hvor: K.B. Hallen
    Hvornår: 3. april
    Pris: 440-490 kr

Minds of 99 – 7. April

Vel nok livelegenderne, der blev et symbol på årets genåbning med deres succesrige brag af en genåbningskoncert i Parken i København. Siden har de dog udgivet et nyt album, der har taget danskerne med storm. Derfor er de mere end klar til de danske scener, hvor de blandt andet også gæster Tinderbox i Odense.

Forsanger Niels Brandt udtaler selv, at det nye album har været nervepirrende, da bandet med albummet Solkongen opnåede ekstremt stor succes og havde svært ved tanken om at konkurrere med det. Derfor blev det lidt tilfældigt, at de startede med sangene til Infinity Action, der mere i første omgang opstod som leg og kreative processer.

    Hvor: Royal Arena
    Hvornår: 7.-8. april
    Pris: 315-625 kr

Dodie (UK) – 23. April

Fald hen i Dodies svævende popunivers og silkebløde vokal. Dodie er en popsangerinde, der formår at ramme publikum med hendes klang, udtryk, tekster og enormt smukke sange.

For tiden er dodie aktuel med debutalbummet Build A Problem, hvis sange bærer præg af et drømmende og ærlige toner. Gaffa gav albummet fem stjerner blandt andet på grund af tekstuniverset og den unikke klang.

    Hvor: Store Vega
    Hvornår: 23. april
    Pris: 260 kroner

Læs også: Museer med gratis indgang i København

Men I Trust – 1. juni

Det er likeable, lækkert og stemningsfuldt. Desuden er det ligesom med dodie et drømmende, svævende univers af toner, bløde melodier og lette klang. Oprindeligt startede bandet som en duo bestående af bassisten og guitaristen, men de forelskede sig i sangerinden Emma Prolux på YouTube, og sådan opstod det canadiske band.

    Hvor: Store Vega
    Hvornår: 1. juni
    Pris: 250 kroner

I samme kategori

67107472_10157221515909933_1817492621929480192_n
50CDF4F8-1078-435E-91ED-392C227D1C9D_2
Vence - Den Franske Riviera
tipkbh.dk - www.tanddk

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Frisør København
generator-copenhagen-playbar-7
VesterbroStreetpartyHeader-01
67107472_10157221515909933_1817492621929480192_n

Populære kategorier

Information