Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Guide: Berig dit 2018 med disse 5 kulturoplevelser

Et nyt, åbent kalenderblad ligger foran os! Så lad os benytte lejligheden til at opfordre dig til at fylde kalenderen med nogle af de utallige inspirerende, udfordrende og anderledes kulturoplevelser i København, som bare ligger og venter på at blive opdaget.

TipKBH bringer her 5 gode – og meget forskellige – bud på events, du (måske) ikke vidste, du rigtig gerne ville opleve i 2018.

Den politiske

Schøtministeriet Live

Hvor: Nørrebro Teater

Hvornår: 12. marts kl. 20, 9. april kl. 20, 7. maj kl. 20

Pris: 130,-

Du kender måske podcasten Schøtministeriet, hvor komiker og politisk satiriker Michael Schøt på sin egen drillende og lettere provokerende facon giver sit take på det, der udspiller sig på den danske politiske scene. Men vidste du, at du også kan opleve Michael Schøt live på Nørrebro Teater? Her sidder han over for dem, han førhen, og helt uden modsvar og modspil, spiddede for åben mikrofon: politikerne.

Til Schøtministeriet Live kan du være vidne til sjove og ærlige samtaler om aktuelle emner og høre politikernes svar på de spørgsmål, du garanteret selv tripper for at stille.

Efter arrangementet kan du være heldig at støde på Michael Schøt eller en af dagens aktuelle gæster i baren, hvor I kan fortsætte den politiske snak over en øl, en drink eller hvad aftenens debat nu måtte have givet dig trang til. En politisk kulturoplevelse, du helt sikkert går underholdt hjem fra.

Læs mere om arrangementet her

Den poetiske

Poetry Slam

Hvor: Det Kongelige Teater, Skuespilhusets foyer

Hvornår: 4. marts kl. 16

Pris: Gratis adgang

Få en anderledes kulturoplevelse, når Skuespilhuset inviterer til Poetry Slam i smukke omgivelser i den åbne foyer med udsigt til Københavns havn. Her dyster særligt inviterede poetry slammere mod hinanden i en konkurrence i spoken word og mundtligt fortalt litteratur. Hvis du synes, det lyder specielt, så er du ikke helt galt på den. Tænk digtoplæsning møder freestyle rap-battle. Sådan cirka. Hver Poetry Slam er helt sin egen. Afhængig af, hvem der battler, kan du komme til at opleve alt fra sjove digte, provokerende digte, smukke digte, skæve digte og udfordrende digte til tankevækkende digte.

Arrangementerne er gratis, så mød gerne op lidt i god tid og find dig en god plads. Indtil videre er det næste event i marts lagt ud, men hold øje med hjemmesiden for opdateringer og datoer for nye arrangementer.

Læs mere om arrangementet her

Den videnskabelige

Tænkepauser Live

Hvor: Nørrebro Teater

Hvornår: 4. februar kl. 19, 4. marts kl. 19, 8. april kl. 19, 6. maj kl. 19, 3. juni kl. 19

Pris: 150,-

På Nørrebro Teater kan du hver den første søndag i måneden blive tanket op på videnskabelig viden, når teatret løfter sløret for månedens udgivelse af bogserien Tænkepauser, som udgives af Aarhus Universitetsforlag. Hver måned kan du opleve noget så utraditionelt som en levende og underholdende videnskabsmonolog baseret på månedens udgivelse opført af en professionel skuespiller. Efterfølgende står komiker og journalist Sebastian Dorset i spidsen for et talkshow med forfatteren bag udgivelsen. Her svarer forfatteren på spørgsmål, både fra Sebastian Dorset, men også fra publikum, som inviteres til at tage aktiv del i samtalen.

Tidligere Tænkepauser Live har taget udgangspunkt i udgivelser, som har undersøgt emner som smerte, humor, valg og karma.

Med andre ord er der lagt op til en spændende, vedkommende og potentielt meget lærerig kulturoplevelse i underholdende, levende og festligt format.

Læs mere om arrangementet her

Den musikalske

Fyraftenssang

Hvor: Nørrebro Teater

Hvornår: 24. januar kl. 17 (Tema: Musical), 21. februar kl. 17 (Tema: Danmark), 21. marts kl. 17 (Tema: Evergreens), 18. april kl. 17 (Tema: Film)

Pris: 50,-

Sang og musik gør som bekendt glad. Så hvorfor ikke fejre fyraftenen med en god gang fællessang, når Nørrebro Teater hver måned blænder op for Fyraftenssang?

Der stilles ingen krav til hverken musikalske evner eller erfaring, så hvis bare din sanglyst er stor, så er du mere end velkommen til at tage din sangglade ven, veninde eller farmor under armen til en stemningsfuld og musikalsk aften i musikkens tegn og give dig selv et velfortjent afbræk fra hverdagens stress og jag.

Læs mere om arrangementet her

Den kunstneriske

Art Talks

Hvor: Kunsthal Charlottenborg

Hvornår: Hver onsdag kl. 17

Pris: Gratis adgang

Trænger du til lidt finkultur i din hverdag? Så inviterer Kunsthal Charlottenborg og Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler hver onsdag til Art Talks i kunsthallens biograf. Her kan du opleve danske og udenlandske kunstnere, forfattere, digtere, kuratorer og professorer præsentere deres værker og projekter og diskutere aktuelle og tankevækkende emner inden for kunstens verden.

Grib din mest kunstelskende og finkulturdyrkende ven, og nyd sammen en inspirerende eftermiddag. Med en kop kaffe, et glas vin eller en drink fra kunsthallens Apollo Bar & Kantine i hånden er I garanteret en anderledes og kulturelt berigende eftermiddag i de pæneste omgivelser.

Læs mere om arrangementet her

Vil du have inspiration til mere kultur i København?

Koncerter til alle aldersgrupper

I samme kategori

419770014_782367777251954_7485136211664181059_n
376238190_808006597999396_7336191843688346866_n
generator-copenhagen-playbar-7
Amazing Space

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

VesterbroStreetpartyHeader-01
Frisør København
generator-copenhagen-playbar-7
cover-1468234847176-28606331216a

Populære kategorier

Information