Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Guide: Her nyder du bedst sommervejret på Nørrebro

Det forsømte forår. De fleste kender nok dette som titlen på Hans Scherfigs roman om en gruppe skoleelever, hvis forår forpurres af et altomsluttende eksamenspres. Men med et forår anno 2020, der har budt på selvisolation, karantæne og social distancering, har denne titel næsten fået en helt ny betydning. Med andre ord: Vi trænger til at komme ud!

Foråret er dog snart passé, og sommeren står for døren. Corona har måske sat en stopper for den årlige ferierejse til Sydeuropa – men den kan ikke forhindre dig i at nyde godt af alle de skønne tilbud, som byen har at byde på!

Trænger du til at komme ud og få et ordentligt skud D-vitamin til sommer? Så spids ører og læs med her. Her får du nemlig tre grønne hang-out-spots på Nørrebro, hvor du kan ånde lettet op, slå tæppet ud på græsset op nyde sommersolen!

1. Hans Tavsens Park

Muligvis Nørrebros bedste svar på Kongens Have. Det grønne område mellem Assistens Kirkegården og Hans Tavsens Gade er stedet hvor man mødes til picnic, høvdingespil eller et par kolde øl i solen. Parken summer af liv og rummer både voksne, unge og børnefamilier. Selvom de bløde plæner inviterer til en komfortabel picnic i solen, er det også muligt at få sved på panden på den asfalterede basket- og fodboldbane, som ligger i forlængelse heraf. Så kridt kondiskoene hjemmefra og tag en bold med under armen! Får du lyst til at strække benene på mere rolig vis, ja, så kan du jo med fordel tage en spadseretur på de smukke stier i den tilstødende Assistens Kirkegård, hvor flere af landets største digtere ligger begravet.

2. ByOasen

På hjørnet af Møllegade og Guldbergsgade (næsten lige ved Empire Bio) finder du dette stemningsfyldte og ganske enestående åndehul i byen. Her ånder alt fred og ro – og måske i virkeligheden mere for de dyr, som går og græsser der, end for de nysgerrige forbipasserende mennesker. Ja, du hørte rigtig nok. Med et mindre virvar af geder, høns og marsvin, der går og hygger sig i deres rummelige indhegninger midt i området, er ByOasen nok den eneste af sin slags i byen. Har du børn er dette alle tiders udflugtsmål. Her findes borde, bænke, gynger samt flere små græsarealer at opholde sig på. Og måske vigtigst af alt, kan de små her komme tæt på dyrene, som er mere end vant til mennesker. Bonustip: Rygtet siger, at gederne bliver rigtigt glade, hvis man gider fodre dem med en tot dugfrisk græs!

Se mere om den bemandende legeplads ByOasen på deres Facebookside.

Geder ved ByOasen på Nørrebro

3. Nørrebroparken

Når man taler om grønne områder på Nørrebro, kan man ikke komme uden om Nørrebroparken. Det store parkområde, der strækker sig fra Stefansgade til Hillerødgade, har det hele – og noget for alle aldre: En kæmpe legeplads, fodboldbaner, et væld af græsarealer at boltre sig på og en smuk allé, der løber hele vejen op langs parken. Stedet oser af lokal charme – hvorfor det måske ikke er så mærkeligt, at selveste Nørrebro United har valgt at holde til på boldbanerne! Fik du ikke lige picnickurven med dig da du tog hjemmefra, er det desuden oplagt at hente mad og drikke fra et af de hippe spisesteder på Stefansgade. Her vil jeg helt klart anbefale, at du kigger ind hos Stefanos Pizzabar, der har de sprødeste pizzabunde København N kan diske op med!

Læs og bliv inspireret af vores andre guides om København her.

I samme kategori

419770014_782367777251954_7485136211664181059_n
376238190_808006597999396_7336191843688346866_n
generator-copenhagen-playbar-7
Amazing Space

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

16501360730_6670fa0fea_b
easter-1238665_1920

Populære kategorier

Information