Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Guide: Specialbutikker i København

På overfladen ligner København en storby med almindelige discountbutikker og internationale tøjkæder. Graver man lidt dybere i hovedstadens mystik, finder man dog et særligt udvalg af små specialbutikker, som man ikke vidste eksisterede.

Find skatte i byens specialbutikker

Denne guide tager dig med på en rundtur i Københavns mere skæve butikker, hvor man bliver forbløffet over de pudsige påfund. Er du til en rigtig rodebutik, til store oppustede bogstaver eller stikkende kaktusser, så læs med her.

Euroballoon

En butik af balloner. Så enkelt kan specialbutikken Euroballoon på Østerbro beskrives. Konceptet er enkelt; hver dag skal være en fest, og det ses tydeligt i den farverige butik. Men er der virkelig et marked for salg af balloner? Svaret er ja – og det bliver kun større. Der er nemlig kommet mere og mere og lave henover de sidste år, og derfor har butikken også været nødsaget til at bygge ud. Butikken har oprettet en webshop, hvor man virkelig kan mærke efterspørgslen stige. De typiske kunder hos Euroballoon er både private og virksomheder. Lige nu er butikkens største hit oppustelige bogstaver og tal i guld, da de kan anvendes til mere personlige arrangementer. Man kan bruge ballonerne til enhver fest – om det er fødselsdag, barnedåb, jubilæum eller påskefrokost. Der er altid en anledning til at kigge forbi Euroballoon.

Hvor: Løgstørgade 21, kld., 2100 København Ø

Chillo

Butikken Chillo går i høj grad under kategorien specialbutik. Officielt kan butikken beskrives som smuk glaskunst og hyggelig stemning. Graver du lidt dybere i butikken, finder du dog en anden verden fyldt med hampefrø, alverdens rygeudstyr og hash-bonger. Det er svært at sige, hvad kunderne skal anvende dette udstyr til, da det er ulovligt at ryge hash, men det forhindrer ikke butikken i at køre rundt. I Chillo kan du finde glas-bonger (en slags vandpibe) i alle størrelser, farver og prisklasser. Personalet hos Chillo gør sine kunder opmærksomme på, at hash-rygning er ulovligt, og at varerne i butikken ikke må anvendes til dette formål. Så hvis du er til en masse glaskunst, som udelukkende er pænt at se på, så er Chillo lige butikken for dig.

Hvor: Kattesundet 2, kld., 1458 København K

Kaktus Købenavn

Her hos tipKBH er vi meget begejstrede for butikken Kaktus København. Faktisk har vi været så begejstrede, at vi har skrevet en hel artikel om denne specialbutik. Dog skal den ikke snydes for en kort notits i denne guide. Kaktus København har alt indenfor de grønne, stikkende planter og er et anbefalelsesværdigt besøg værd. Den nye kaktus-trend har taget landet med storm, og det kan mærkes på omsætningen i den lille butik. I butikken kan du finde alt fra små køkkenplanter til kæmpe, grønne kaktusser, som kan måle op til to meter. Læs mere her

Hvor: Jægersborggade 35, 2200 København N

Herolds Varehus

Sidst men ikke mindst har vi Herolds Varehus. Her er udvalget et unikt miks af gammel og nyt, stort og småt, praktisk og pynt. I butikken kan man finde over 10.000 forskellige ting, og derfor burde der være noget for enhver smag. Varehuset åbnede første gang tilbage i 1896, og rykkede til den nuværende adresse på Amager i 1923. Varehuset er et familieforetagende, og bliver lige nu bestyret af den fjerde Herold-generation. Man har gjort meget for at bibeholde den gamle og hyggelige stemning, så atmosfæren er vedligeholdt. Hvis du er på udkig efter julefrokostens pakkegaver, en lille ting til din mor eller bare et skægt påfund, så er Herolds Varehus klart et besøg værd.

Hvor: Øresundsvej 21A, 2300 København S

I samme kategori

316963657_557298546405466_7396624508898027258_n
fars-1
Gloegg-Koebenhavn-Nimb-Bar.jpg
champagne-1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Frisør København
144A1538-1400x840-2
Pub-quiz
gaza

Forsiden netop nu

316963657_557298546405466_7396624508898027258_n
Copenhagen Light Festival
VesterbroStreetpartyHeader-01
fars-1
Take away - OLIOLI
Gloegg-Koebenhavn-Nimb-Bar.jpg
champagne-1
Frisør København

Mest læste

Det sker i København

Copenhagen Light Festival
VesterbroStreetpartyHeader-01
lucia-1
jul

Mad og drikke

fars-1
Take away - OLIOLI
Gloegg-Koebenhavn-Nimb-Bar.jpg
champagne-1

Kultur og kunst

photo-1544213456-bc37cb97df74
Efterårsferie - SMK
Det sker i oktober
DinnerDays-4

Instagram Feed

Vores bedste guides

Frisør København
144A1538-1400x840-2
Pub-quiz
gaza