Broens brune bodegaer

Det er naturligvis Amar’ broens bodegaer, der er tale om her!

Amagerbro gennemgår i disse år en omfattende udvikling og byfornyelse, ikke mindst med det gennemgribende projekt “Ny Amagerbrogade”. Samtidigt afløses de brune bodegaer i stigende grad af øko-kaffebikse, special-ølbarer og andre hippe tiltag, som det også ses i andre dele af København.

Heldigvis er det stadig muligt at dyppe snablen i billige flaskebajer, i (mere eller mindre) røgfyldte lokaler og opleve den autentiske atmosfære, der indhyller og kendetegner vores elskede “Lorteø”. Vi giver dig her en guide til nogle af vores Amar’ kanske bodega-favoritter. Skål og god fornøjelse.

Haabet Bodega Bar

Et af de nyeste stjerneskud på Amagers bodega-himmel er Haabet Bodega Bar. Midt i værtshus-krisen åbnede der et lille lyspunkt i starten af Amagerbrogade. Her bliver der i bedste brune stil serveret iskolde øl og shots til en pris, hvor alle kan være med. Klientellet er overvejende ungt, men tolerancen skinner igennem og inviterer alle indenfor til en snak med bartenderen over et par kolde Gulddamer. Haabet er en rygerbar med ikke-rygerrum, og byder som noget nyt på quiz hver første torsdag i måneden.

Haabet Bodega Bar
Amagerbrogade nr. 10
Åbent man-lør til midnat

Jaguaren

En gammel kending på øen er Jaguar Bodega i Holmbladsgade – eller blot “Jaguaren” i daglig tale. Her er der tale om indbegrebet af en lokal favorit, når det kommer til værtshuse på Amager. Klientellet er en skøn blanding af stamgæster og unge. Stemningen er løssluppen og hjælpes godt på vej af udskænkning til kl. 04:00 i weekenden. For et par år siden blev Jaguaren gjort røgfri, så nu er det også muligt at få øjenkontakt med de venner, du har hevet med i byen.

Jaguar Bodega
Holmbladsgade nr. 12
Åbent man-lør til kl. 02-04

Holmbladet

Et stenkast fra Jaguaren finder man “Holmbladet” – tidligere Café Capri. Efter den nye ejers overtagelse af bodegaen i 2015, er Holmbladet blevet et livligt tilholdssted for både sports- og quiz-fans. Her kan du både se fodboldkampe og tæve dine venner i Rafleturnering, backgammon eller trivia-spørgsmål. Der er stadig plads til de lokale stamkunder, og Holmbladets inkluderende tilgang kommer til udtryk i deres slogan: “Dit andet hjem”.

Holmbladet
Holmbladsgade nr. 77
Åbent alle ugens dage

Boulevarden

Vi ved godt, at det ikke kan betegnes som en ægte brun bodega længere, men ikke desto mindre fortjener Boulevarden – tidligere Boulevard Bodega – en plads på listen for sin spændende udvikling fra værtshus til folkeligt spisehus. Boulevarden strøg i 2015 “Bodega” af navnet for at: “Bevæge sig nærmere dét at være en restaurant”. Lokalerne er dog de samme, som de altid har været – og ligeså den folkelige atmosfære. Her kan du sætte tænderne i alt godt fra det traditionelle danske køkken, og skylle det ned med en kølig Tuborg.

Boulevarden
Amager Boulevard nr. 127
Åbent fra søn-lør

I samme kategori

Design uden navn
champagne-1
Aire-1
-bleskiver

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

IMG_9581
lagkagehuset-1
144A1538-1400x840-2
blev-aldrig-brugt

Forsiden netop nu

VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver

Mest læste

Det sker i København

VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides