Guide: Gå på opdagelse i Den Lille Kulturnat

Børnene får nu deres egen Kulturnat. Den Lille Kulturnat løber af stablen på fredag den 15. marts i København og på Frederiksberg, og det bliver Kulturnatten, som du kender den; fyldt med eventyr, spænding og sjove eksperimenter. Men udelukkende for børn i selskab med deres voksne.

Den Lille Kulturnat

Idéen til Den Lille Kulturnat udspringer af den store interesse for den årligt tilbagevendende begivenhed i efteråret og ønsket om flere arrangementer for børn – også de mindre, så de kan være med, selvom de måske skal tidligere i seng. Programmet indeholder derfor arrangementer for både små og store børn.

TipKBH er gået på opdagelse i programmet og har særligt udvalgt arrangementer for nysgerrige børn med en stor interesse for at eksperimentere, løse gåder og gå på opdagelse i historien.

Ny Carlsberg Glyptotek

På nøjagtig samme dato som Den Lille Kulturnat, fandt et af historiens mest berømte mord sted for over 2000 år siden: Julius Cæsar myrdet med 23 knivstik. Glyptoteket iscenesætter den drabelige begivenhed med lydeffekter, gys, humor og levende fortællinger.

Se mere om arrangementet ved Ny Carlsberg Glyptotek her.

Brumleby Museum

Gå på opdagelse i fortiden og oplev hvordan børnene har levet, leget og arbejdet gennem tiderne i Brumleby. Hos Brumleby Museum kan du bl.a. lære gamle lege og sange, samt besøge købmandsbutikken, hvor du kan hjælpe med at veje varer eller lave legetøj som på tipoldemors tid i ’Børnefabrikken’.

Se mere om arrangementet på Brumleby Museum her.

Storm P Museet

Design og byg din egen vindmølle af aflagte plakater fra museet, tilsat en masse finurlige materialer som f.eks. selvlysende tapet, så din vindmølle kan ses ude i mørket. Du kan også hygge på gulvpuderne og høre uddrag fra Storm P. Og Harald H. Lunds skøre fortællinger om Den Omvendte Verden.

Se mere om arrangementet på Storm P Museet her.

Københavns Museum

Arkæologerne har brug for hjælp! Hjælp dem med at sortere spændende fund og undersøg dem i mikroskoperne. Her er en enestående mulighed for at dykke ned i vores historie under Den Lille Kulturnat.

Se mere om arrangementet på Københavns Museum her.

Billedskolen Underværk

Små sjove kunsteksperimenter med enkle materialer. Inspireret af Asger Jorn kan børnene fantasere med kruseduller og skabe fabeldyr af sjove former, og lave kulørte fugle og male med en kugle.

Se mere om arrangementet ved Billedskolen Underværk her.

Armbånd og salgssteder

Alle over 12 år har brug for et armbånd, der giver fri entré til alle arrangementer under Den Lille Kulturnat. Det koster 85 kr., og man kan gratis medbringe op til fire børn.

På Kulturnattens hjemmeside kan du finde mere information om armbåndet og salgssteder.

Læs også vores anden artikel hvor du kan finde inspiration til børn,  
der har lyst til at fejre Den Lille Kulturnat med cirkus, sang, dans og vaskeægte fredagsfest.  

I samme kategori

champagne-1
Aire-1
-bleskiver
lucia-1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

lagkagehuset-1
IMG_9581
144A1538-1400x840-2
blev-aldrig-brugt

Forsiden netop nu

VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Design uden navn
Poolen i Spectrum Wellness i København
Dagen derpå
champagne-1
Aire-1
-bleskiver

Mest læste

Det sker i København

VesterbroStreetpartyHeader-01
light
Poolen i Spectrum Wellness i København
lucia-1

Mad og drikke

Design uden navn
champagne-1
gro-1
gl-gggg

Kultur og kunst

SDU-2-2
kultur
hands-4212584_1280
custom1

Instagram Feed

Vores bedste guides