København er først og fremmest en cykelby og Københavns Kommune udvikler byen, så cyklister kan få bedre og bedre forhold. Og på søndag den 29. maj åbner en af disse tiltag: nemlig Havneringen.

Havneringen er en ny 13 km lang cykelrute og gangsti langs Københavns havn, som går hele vejen fra Holmen til Teglholmen. På ruten kommer du forbi kendte og ukendte steder, smuk arkitektur, husbåde, cykelbroer, kanaler og havnebade.

Søndag den 29. maj kl. 11-17 fejres det at Havneringen er klar og der er mere end 30 officielle events langs haven. Vi har fundet fem af de bedste officielle events og en uofficiel.

1. Guidet cykeltur

Kl. 15 holder Copenhagen Bicycles en guidet tur på 7 km rundt i havnen. Guiden på turen er Anne-Grete Belmadani, som har bloggen CPHBLONDE.com og hun vil fortælle historier om havnen og hvad fremtiden bringer. Du kan enten møde op med din egen cykel eller leje en af deres cykler for 90 kr. Læs mere på Facebook.

2. Havneringen fra kajak

Med Kayak Republic kan du få en gratis tur i kajak og se opleve festivitasen fra vandet. Hvis du altid har overvejet om kajak er noget for dig – måske fordi du har læst vores artikel om alternative sportsgrene i byen – så skal du slå til på søndag. Kl. 13, 14, 15 og 16 står en kyndig kajakinstruktør klar til at give dig og dine venner en 30 minutters tur. Læs mere her.

3. Sejltur rundt i havnen

Hvis du ikke er så meget for at sejle selv, så kan du tage en tur i en sejlbåd. Kl. 12, 13, 14, 15 og 16 kan du fra Dansk Arkitektur Center hoppe på en båd, der vil tage dig rundt omkring Havneringen. Det er gratis og efter først til mølle princip. Læs mere her.

4. Latinamerikansk stemning ved Langebro

Mellem kl. 12-16 ved Danhostel Copenhagen City ved Langebro kan du tanke op med latinamerikansk mad. De serverer tacos og grillede majs fra åben grill sammen med hjemmelavet virgin lemonade drinks, ingefær shots
og kolde øl.  Den latinamerikanske stemning understreges med salsa musik og dans.

5. Naturpesto og bål-pandekager

Kl. 11-15 i Naturpark Amager kan du smage på naturen. Naturparken et stort sammenhængende naturareal og på dagen står naturvejledere klar til at fortælle dig om stedet. Du kan lave din egen naturpesto af lækre ramsløg og bage pandekager over bål. Læs mere her

Den uofficielle: Urban Explorer

Urban Explorer Copenhagen viser de ukendte og gemte dele af byen. I forbindelse med åbningen af Havneringen holder de en guidet tur med en ekspert i byudvikling. Ud over at turen kommer forbi festlighederne i Københavns havn, så får du også set Christiania og Refshaleøen. Du skal købe billet for at kunne deltage – det koster 200 kr. for almindelig billet og 150 kr. for studerende. Læs mere på Facebook.