København er en af verdens bedste steder at gå i byen i. Hovedsageligt er København kendt for sine specielle øl, men der er også rig mulighed for at gå på opdagelse i cocktailuniverset.

Cocktailbarer til at kickstarte byturen

Cocktailbarerne i denne guide er nøje udvalgt for deres unikke atmosfærer, historiske cocktailnørderi eller helt enestående cocktails. Hvis du mangler inspiration til den næste bytur, så læs med her.

Ruby – den unikke atmosfære

Hvis du er til en helt særlig stemning og kvalitetscocktails af en anden verden, så er Ruby stedet for dig. Hos Ruby har man ikke brugt en eneste krone på hverken markedsføring eller promovering. Her er man simpelthen blevet kendt for sin helt unikke indretning og atmosfære, som er gået fra mund-til-mund i det Københavnske natteliv. Og dette er med god grund.
Ruby er indrettet som en tidsløs lejlighed, hvor alder ikke spiller ind. Om du er 20 eller 50 spiller ingen rolle her – så længe du er til kvalitetscocktails og afslappet stemning. Der er ingen tvivl om, at du hos Ruby kan nyde nogle af de bedste drinks i København. Rygtet om denne unikke bar er også nået ud i verden, hvor Ruby blev nummer 34 på listen over de 50 bedste barer i verden

Hvor: Nybrogade 10, 1203 København K.

Læs mere på deres hjemmeside

Strøm Bar – de dedikerede bartendere

Hos Strøm Bar i indre by får man nogle af de mest dedikerede og dygtige bartendere i verden. Fyrene bag Strøm Bar har massere af international erfaring, og var i 2013 også nomineret til listen over de 50 bedste barer i verden. Hos Strøm Bar kan man nyde de såkaldte gourmetcocktails, som baren i særdeleshed lever højt på. Dette har givet baren en lang række priser og nomineringer.
Strøm Bar byder på en række forskellige drinks, herunder en fad-cocktail og en frossen cocktail på flaske. Cocktailkortet skifter ca. hver tredje måned. Alle cocktails og ingredienser er hjemmelavede fra bunden, som fx grenadinen. Derfor kalder fyrene bag Strøm Bar også deres cocktails for gourmetcocktails. Baren er indrettet moderne og stilet, hvor man kan slappe af og nyde de kreative cocktails.

Hvor: Niels Hemmingsensgade 32, 1153 København K.

Se mere på deres hjemmeside.

1105 – for det modne publikum

Hos bar 1105 er stemningen moderne og eksklusiv, samtidig med at være hyggelig og indbydende. Baren 1105 minder mest om en luksuriøs hotelbar i London, og stilen er fuldt ud gennemført. Ejerne af baren gør sig umage for, at hver eneste besøgende føler sig velkomne og får en god oplevelse. 1105 er ikke stedet med fest og farver i lange baner, men er mere ment som et afslappende afbræk fra en stresset hverdag. Baren byder som princip alle aldersgrupper velkomne, men er dog primært tænkt for det mere modne publikum på +35.
Hos 1105 kan du nyde de mere klassiske cocktails, hvor man sætter kvalitet og godt håndværk over innovation og eksperimenterende mystik. Man vil tilbage til de gange dyder, hvor cocktailsene er lavet fra bunden og med de helt rigtige ingredienser. Baren kom i 2010 på Condé Nast Traveler’s eksklusive liste over de hippeste, internationale barer og natklubber.

Hvor: Kristen Bernikows Gade 4, 1105 København K.

Læs mere her.

Brass Monkey – den tropiske fest

Er man træt af det danske klima og trænger til et smut sydpå, så er Brass Monkey et anbefalelsesværdigt besøg værd. Her er der palmer, sand og varme nok til alle. Baren er en af de mere specielle barer i København, hvor atmosfæren i høj grad bærer præg af en Hawaii-agtig stemning. Hovedingredienserne i Brass Monkeys drinks er primært rom, hvilket går fint i overensstemmelse med den tropiske stemning.
Musikken er med til at fuldende det unikke helhedsbillede af baren, hvor sommerlige og afslappede toner fylder lokalerne. Hvis man har lyst til at prøve kræfter med limbo-disciplinen, er Brass-Monkey det helt rette sted. Baren afholder hvert år Det Danske Mesterskab i limbo. Hvis du vil opleve ægte livsglæde, farverige cocktails og tropisk stemning er Brass Monkey helt klart et besøg værd.

Hvor: Enghavevej 31, 1674 København.

Læs mere på deres hjemmeside.

Holmens Kanal – det historiske mødested

Holmens Kanal er en bar, hvor man kan opleve historien helt tæt på. Lokalerne er fra 1863, og er smukt dekoreret og indrettet på bedste, historiske vis. Stemningen er afdæmpet og hyggelig – et perfekt sted centralt i byen til et møde med en ven eller kollega. Baren på Holmens Kanal er bygget af marmor, og fungerer som det perfekte blikfang for besøgende. Er du mere til et intimt sted, er der også råd for det på Holmens Kanal.
Baren rummer små, hyggelige båse, hvor man kan nyde en lækker cocktail uden at blive forstyrret. Stemingen er rolig, hvor der er afdæmpet musik og belysning. I alt er der plads til 150 mennesker på baren, så der er også plads til sjov og ballade.

Hvor: Holmens Kanal 7, 1060 København K.

Læs mere her.