Holdet bag tipKBH blev inviteret af Midgaard Event til at prøve deres Escape room. Det er en særlig udfordring, som eventbureauet har udviklet som underholdning til venner, familie og polterabends, men mysterierne skulle ifølge eventbureauet også være en populær aktivitet til teambuilding. Så vi besluttede os for at teste det af som et firmaarrangement, hvor jeg her vil fortælle lidt mere om oplevelsen.

Nu kan jeg ikke afsløre, hvad der præcis sker i Escape room- ellers ville det ikke være sjovt for kommende gæster. Men jeg kan afsløre, at vi fuldstændig glemte tiden, og pulsen var høj. Det gjaldt liv eller død, sådan føltes det i hvert fald.

Da Vinci Escape Room

I de eventyrlige omgivelser glemmer man hurtigt, at det hele blot er en leg. Atmosfæren og stemningen er intens, for man har kun 60 minutter til at finde nøglen til den hellige gral og koden til udgangsdøren, ellers bliver man gasset af det ondsindede broderskab ’De Sande Kejsere’.

Det blev en time der stod i samarbejdets tegn, hvor det gjaldt om at tænke logisk, samarbejde, være nysgerrig og undgå at spilde tiden. Sandet i timeglasset stod ikke stille. Alligevel blev nysgerrigheden til tider udfordret af frygten for, hvad der mon gemte sig i rummet. Vi måtte holde hovedet koldt, for at knække gåder, tegn, symboler og koder, der hele tiden skabte nye ledetråde.

Den udklædte og dedikerede Game Master, satte os godt i gang med spillet. Hun guidede hele holdet, så vi var klar til udfordringen, men kunne selvfølgelig heller ikke røbe for meget for os. Undervejs kunne hun dog komme med ledetråde til os via en skærm, når vi var i knibe.

Hos tipKBH fandt vi også hurtigt ud af, at vi havde brug for alles hænder og hjerner for at komme ud af rummet til tiden. Vi arbejdede på kryds og tværs for at løse mysteriet. Da Vinci kan dermed varmt anbefales til alle, der kunne tænke sig en lærerig og udfordrende dag. Det sætter med sikkerhed samarbejdsevnerne i gang!