Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Welcome to hell – Copenhell !

Kilde til billede: Copenhell.dk

Copenhell 2019 – et himmelsk paradis for metalheads er i København

Lige nu buldrer det ude på Refshaleøen i København og weekenden over vil over 20.000 fuldblods metal elskere fra ind- og udland strømme til deres helt eget jordiske paradis, de næste par dage.

Copenhell må siges at være Nordens mest populære metalfestival og på blot 10 år er den gået fra at være en mindre subkulturel musikfestival drevet af hårdtarbejdende metalsjæle til at være en hyldet metalfestival i verdensklasse.

Hvert eneste år bringer festivalen de største rockbands og metalnavne til Refshaleøen og ikke mindst et hav af lykkelige metalfans, der fejrer deres musik passion under fri himmel.

Men hvordan – og hvorfor – er en festival med så hårdtslående en genre blevet så populær, at Copenhell allerede blev udsolgt for flere måneder siden? Vi dykker ned i det hede helvede for at få svar på den trofaste og stærke kærlighed, som Copenhell vækker i de mange festivalgæster.

Et dybt dedikeret metal miljø i Danmark og Norden

Ude på Refshaleøen i København er der plads til alt, også ekstremer: Her finder du alt fra streetfood og gigantiske klatrehaller til gigafester såsom Distortion og Eurovision. At der så at sige er “højt til loftet” er en helt essentiel ingrediens for at Copenhell som festival med ekstrem metalmusik kan lade sig gøre i en storby som København.

Læs mere om Refshaleøens aktiviteter her.

De 23.000 billetter blev i år udsolgt på rekordtid, hvilket både siger noget om de meget trofaste fans og ikke mindst om den store respekt og popularitet, som Copenhell kan nyde i Danmark og resten af Nordeuropa og Skandinavien. Når kendskabet til festivalen når bredt ud, er det klart fordi metalkulturens ekstreme udtryk virker dragende på de fleste. Selv Dagbladet Information har således bragt en stor artikel af en trofast Copenhell-fan, der giver et smukt indblik i metalkulturen og de stærke oplevelser metalkoncerter kan give.

Hengivelse til Skærsildens flammer

Copenhell serverer et program med noget for enhver metalsmag og på festivalen er der hele tre store scener med de sceniske navne Helvíti, Pandemonium og Hades, som hver især giver plads til et væld af genrer såvel som spektakulære, ildsprudlende sceneshows.

I år dækker programmet på Copenhell over alt godt fra metal genren. Amerikanske navne såsom det progressive kultband Tool, de ekstreme verdensstjerner fra det altid maskebærende Slipknot og grand old metaltroldmand Rob Zombie.

Fra det kolde nord kommer det oldnordiske growlende folk metal-band Heilung, beklædt med rensdyrhorn som hedenske shamaner, og fra Norge kommer de nitte- og corpsepaint-bærende sataniske norske blackmetal-ikoner Dimmu Borgir. De kommer med garanti til at nyde synet af den ikoniske ildsprudlende kirkeskulptur på festivalpladsen!

De tyske rockgiganter Scorpions kommer også på besøg i Skærsilden ligesom det populære danske hardcoremetalband Psyke Project genforenes på Copenhell, hvilket nok skal få metalhjerterne til at banke lidt hårdere.

Der er desuden workshop i Maori-kampdans kaldet “haka”, så de mest dedikerede metalfans kan danse i takt til det new zealandske thrashmetal band Alien Weaponry. I år introduceres der desuden satanisk sorte grillpølser til de sultne headbangere, som tidligere har måttet “nøjes” med lækre specialdesignede Copenhell-burgere og et solidt udvalg af formidabel fadøl.

Maria Franz fra bandet Heilung

Paradisisk renselse og varmt fællesskab

Metalgenren virker ekstrem på mange og genren har aldrig fået den bedste omtale i medierne. I USA ser Bibelbæltets prædikanter genrens store stjerner som fx Marilyn Manson og Slayer som personificeringer af Satan selv, og i Europa var de norske kirkeafbrændinger i starten af ‘90erne mildt sagt ikke med til at gøre satanisk blackmetal og hårdtpumpende dødsmetal til enhver teenageforælders drøm.

En metalfestival som Copenhell viser derimod det stærke og varme fællesskab, som findes i metalmiljøet. Nok headbanger man voldsomt og brydes i moshpitten, men falder man, kan du være sikker på, at der straks er 5 par hænder, der hjælper dig op igen. Alle oplever de voldsomme lydbølger, dundrende trommer og ekstreme udtryk som en vigtig ventil for frustration såvel som vild livsglæde, hvilket gør at mange oplever metalkoncerter som en slags renselse og lykkehormonerne efter en vild koncert bruser i krop og sind.

Så – vær ude i god tid næste år, hvis du vil en tur i det himmelske helvede på Copenhell, for festivalen vokser sig større og bliver udsolgt tidligere for hvert år.

Alt praktisk information om Copenhell finder du her

I samme kategori

smk
Stig-Rossen-Julekoncert
candle-1
byhaven-1

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Frisør København
VesterbroStreetpartyHeader-01
K-benhavn-1
generator-copenhagen-playbar-7

Populære kategorier

Information