Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Guide: Svømmehaller i København

Skal du brystsvømme et par baner, hoppe fra vipper eller slappe af i det varme bassin? Om du skal dyrke motion, stresse ned eller have en hyggelig og aktiv dag med ungerne, er svømmehallen altid et godt bud!

Der findes en masse fantastiske svømmehaller i København, hvor de fleste vandhunde kan få styret lysten. Vi har i denne guide forsøgt at skabe et overblik, så du ved hvor næste tur i ”svømmeren” skal gå hen.

Har vi overset en svømmehal? Tip os endelig på tip@tipkbh.dk

Læs også: Disse oplevelser må du ikke gå glip af i København.

Valby Vandkulturhus

Adresse: Julius Andersens Vej 1A, 2450 København SV

Ved siden af Valbyhallen ligger Valby Vandkulturhus, som er en svømmehal for hele familien – med tilhørende stort wellnessområde. Hér er både varmtvandsbassin, legeområder med grotter, en lille ruchebane, stillezone og tunnel med modstrøm og vandfald. På førstesalen finder man aromasauna, panoramasauna og infrarød sauna. Valby Vandkulturhus er desuden en lavenergisvømmehal og anvender 25% mindre energi end den gængse svømmehal.

Læs også: Guide til frisør København

Vesterbro Svømmehal

Adresse: Angelgade 4, 1765 København V

På Vesterbro findes – selvfølgelig – Vesterbro Svømmehal! En svømmehal for hele familien, som ud over bassiner også har infrarød sauna, fælles sauna og almindelig sauna. Svømmehallen er indrettet som et kombineret svømme- og springbassin på 25 x 12,5 meter med et- og tre-metervippe.

Bellahøj Svømmestadion

Adresse: Bellahøjvej 1-3, 2700 Brønshøj

Det tidligere ”Bellahøjbad” er ét af Københavns ældste svømmehaller, men i dag er det et totalrenoveret og moderne svømmestadion med både indendørs og udendørs bassiner, som kan bruges af elitesvømmere, motionister og almindelige vandhunde i alle aldre. De indendørs faciliteter er mange: Du kan bl.a. svømme rundt i et 50m bassin med hæve/sænkebro eller springe fra vipper fra udspringsbassinet. Udendørs er der 2x25m bassiner med vanddybder på hhv. 0,7 og 0,9 samt et vandlegeområde og en vandrutschebane.

Frankrigsgade Svømmehal

Adresse: Frankrigsgade 35, 2300 København S

På Amager ligger den hyggeligste familievenlige svømmehal, Frankrigsgade Svømmehal. Her er der lidt for alle og enhver: Med et stort 25 m. bassin med 6 baner, 1 og 3-metersvippe, et børne- og lege bassin, boblezone med 2 massagestråler, samt infrarød og almindelige saunaer kan både store og små vandhunde blive tilfredse.

Sundby Bad

Adresse: Sundbyvestervej 50, 2300 København S

Også på Amager findes den unikke svømmehal med det karakteristiske gennemsigtige tag: Sundby Bad. Her kan du svømme rundt i det 25 meters bassin med 6 baner, øve dit udspring fra 1 metersvippen, hygge, plaske og lege i børne/lege-bassinet med boblezone eller besøge de dejlige saunaer i afdelingerne. Om sommeren er der desuden også åbent for de lækre udendørs arealer.

Flintholm Svømmehal

Adresse: Bernhard Bangs Alle 41, 2000 Frederiksberg

Et sandt paradis for alle store som små svømme og vand-glade! Hos Flintholm Svømmehal er der både et enormt 25 meters bassin med 8 baner, et lækkert stort varmtvandsbassin, ligesom der er opstillet en stor aquaglide, som børn og barnlige sjæle kan lege på i weekender og skolernes ferier. Svømmehallen har derudover et familieområde, hvor der er familiebassin, to vandrutsjebaner og et soppebassin til babyfamilier. Her er også et caféområde, hvor I fx kan nyde en is, vand eller en kop kaffe sammen! Og sidst men ikke mindst har ”svømmeren” også et tilknyttet kurbad, hvor det for alvor er muligt at stresse ned og få slappet af.

Hillerødgade Bad og Hal

Adresse: Sandbjerggade 35, 2200 København N

På Nørrebro findes fine svømmefaciliteter for den ”seriøse” svømmer. Hos Hillerødgade Bad og Hal kan du nemlig svømme en masse baner i det 25 meters bassin, springe fra 1 eller 3-meters vippen eller nyde en lun sauna-tur i de fælles eller opdelte saunaer.

Emdrup Bad

Adresse: Bredelandsvej 20, 2100 København Ø

Er du både til god motion og efterfølgende afslapning i nærheden af Østerbro, bør du helt sikkert overveje at besøge Emdrup Bad, hvor du kan give den gas med crawl eller brystsvømning i det store bassin, lege og plaske i børne/legebassinet, blive masseret af den store mammutbruser og boblezonen eller varmet igennem i de fine sauner på afdelingerne.

Øbro-Hallen og Kurbad

Adresse: Gunnar Nu Hansens Plads 3, 2100 København Ø

OBS! Anlægget er pt lukket pga. renovering. Åbner i september 2022.

Øbro-Hallen er både Danmarks ældste og – kaldes af flere også ”Danmarks smukkeste” – svømmehal og dét er ikke uden grund. Svømmehallen blev bygget i 1929-1930 og er på fineste vis inspireret af de gamle romerske flise-bade med det dejligste ovenlys fra det elegante glasloft. Her er intet mindre end tre bassiner: En 25 meters bane, et børnebassin og en spædbarns-pool.

Frederiksberg Svømmehal

Adresse: Helgesvej 29, 2000 Frederiksberg

OBS! Svømmehallen er lukket pga. renovering. Forventes genåbnet til foråret 2022.

Hvad jeg også vil mene er en af Danmarks absolut smukkeste svømmehaller, er Frederiksberg Svømmehal, som kun er et par år yngre end Øbro-Hallen og i dag ligger i forbindelse med Fitness World (hvor man også kan melde sig på vand-aerobic!) Hér er både ikoniske, enorme mosaikværker af kunstneren Vilhelm Lundstrøm fra 1933-38, et stort svømmebassin, varmtvands og boblebassin, børnebad, rutchebane og 1, 3 og 5-meter vipper. Lige noget for en sand fan af ”svømmeren”!

I samme kategori

419770014_782367777251954_7485136211664181059_n
376238190_808006597999396_7336191843688346866_n
generator-copenhagen-playbar-7
Amazing Space

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af København – fra københavner til københavner!

Mest læste

Fyrv%C3%A6rkerifestival-i-Tivoli_Kred.-Lasse-Salling-1
Pumpehuset-foto-af-Tue-Blichfeldt-1
photo-1600335895229-6e75511892c8
221157_Islands_Brygge_Havnebad_Astrid_Maria_Rasmussen

Populære kategorier

Information